Stoiximan Super League

Τα «σενάρια» της τελευταίας αγωνιστικής

Μια στροφή έμεινε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των play off -και μαζί της η φετινή αγωνιστική χρονιά- και το ενδιαφέρον πλέον έχει μετατοπιστεί στις θέσεις για το Europa League. Η εύκολη κατάκτηση της πρωτιάς από τον ΠΑΟΚ άφησε τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη να παλεύουν στο φινάλε με μοναδικό «έπαθλο» την αποφυγή κάποιου γύρου -ή γύρων- στα προκριματικά της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μια στροφή έμεινε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των play off -και μαζί της η φετινή αγωνιστική χρονιά- και το ενδιαφέρον πλέον έχει μετατοπιστεί στις θέσεις για το Europa League.

Η εύκολη κατάκτηση της πρωτιάς από τον ΠΑΟΚ άφησε τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη να παλεύουν στο φινάλε με μοναδικό «έπαθλο» την αποφυγή κάποιου γύρου -ή γύρων- στα προκριματικά της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το «πλεονέκτημα» σε αυτή τη διαδικασία -παρά τις τραγικές εμφανίσεις του στο μίνι πρωτάθλημα- διατηρεί ο Ολυμπιακός, που θα κατέβει στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ για δύο αποτελέσματα. Αν δεν ηττηθούν, οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούν τη δεύτερη θέση, χωρίς να τους ενδιαφέρει τι θα γίνει στο Άρης-ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ, από την άλλη, με νίκη προσπερνάει τους Πειραιώτες και κατακτά εκείνη τη δεύτερη θέση και το δικαίωμα εισόδου στα play off του επόμενου Europa League. Σε μια τέτοια περίπτωση, δε, ενδέχεται να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερους μπελάδες στον Ολυμπιακό, καθώς αν ο Άρης νικά την ίδια ώρα τον αδιάφορο ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Μπάντοβιτς θα καταταγούν τελευταίοι και θα αναγκαστούν να δώσουν το πρώτο παιχνίδι τους στα μέσα Ιουλίου.

Ο Άρης, σε κάθε περίπτωση, με νίκη την τελευταία αγωνιστική θα γλιτώσει τουλάχιστον ένα γύρο στο προσεχές Europa League, αφού ό,τι και να γίνει στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, θα ξεπεράσει έναν από τους δύο (αν έρθει «άσος», υπερτερεί σε ισοβαθμία των Πειραιωτών, αν έρθει «χ» προσπερνάει την ΑΕΚ -κάτι που θα συμβεί φυσικά και σε ενδεχόμενο «διπλό»).

Τα παιχνίδια της Τετάρτης 19/5 (21:15)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Άρης-ΠΑΟΚ

Η βαθμολογία (5 αγ.)

ΠΑΟΚ 16
Ολυμπιακός 8
ΑΕΚ 6
Άρης 5

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x