Προβληματισμός στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού από τη νέα γκέλα στο πρωτάθλημα με το 1-1 κόντρα στον Ιωνικό και την αύξηση της διαφοράς από την κορυφή στους πέντε βαθμούς. «Αυτός δεν είναι ο Παναθηναϊκός που θέλουμε, χρειάζεται δουλειά», δήλωσε ο Μαλεζάνι που στρέφει την προσοχή του στον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στην Ουντινέζε. «Θα πάμε να κερδίσουμε, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να βελτιωθούμε», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός. Καμπάνα τριών αγωνιστικών περιμένει τον Σέριτς για το εκτός φάσης χτύπημα στον Τσιμπλίδη. Ο Κροάτης, που αναμένεται να τιμωρηθεί και με χρηματικό πρόστιμο από τη διοίκηση, θα χάσει τα ματς με Λεβαδειακό, Πανιώνιο και Καλλιθέα. Ο Μ.Τσόχος γράφει στη Sportday για τους έξι λόγους που ο ΠΑΟ έμεινε μακριά από την κορυφή. "Σαν τον βασιλιά στο σκάκι", γράφει για τον Κονσεϊσάο ο "Βάλε με μέσα".
Προβληματισμός…
Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά τη νέα γκέλα στο πρωτάθλημα με το 1-1 κόντρα στον Ιωνικό και την αύξηση της διαφοράς από την κορυφή στους πέντε βαθμούς. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να πείσουν με την απόδοσή τους και δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί για την αντίπαλη εστία ακόμη και μετά την αποβολή του Μπεκιάι που άφησε τον Ιωνικό με 10 παίκτες στις αρχές της επανάληψης. Οι απουσίες βασικών παικτών (Παπαδόπουλος, Μόρις, Κώτσιος, Άντριτς) αποτελούν μεν ελαφρυντικά, αλλά όχι και δικαιολογίες για τους «πράσινους» που καλούνται να συνέλθουν άμεσα, τόσο εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα, όσο και του Champions League, που την Τετάρτη ξεκινά για την ομάδα του τριφυλλιού με δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Ουντινέζε στο «Φρίουλι».
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει εκνευρισμός. Πιστεύω ότι για αυτό ευθύνονται τρία πράγματα. Σύμφωνα με εμένα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε πολλές προπονήσεις μαζί. Έχω 14 παίκτες σε εθνικές ομάδες. Συνέχεια έχουμε ταξίδια και κάθε δυο τρεις ημέρες παίζουμε. Αυτό μας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Δεν παίζουμε ομαδικά, αλλά ατομικά και δεν κάνουμε απλό παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η κατάσταση. Χρειάζεται ακόμα χρόνος δυστυχώς όμως θα πρέπει να συνδυάσουμε τώρα τη δουλειά με το αποτέλεσμα. Σε αυτό τον τομέα έχουμε κάποια καθυστέρηση. Θα πρέπει να επιταχύνουμε και να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Υπάρχουν παίκτες με εμπειρία στην ομάδα αλλά θα πρέπει να κυριαρχεί η συνεργασία», αναγνώρισε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι.
Μοναδικό κέρδος από την αναμέτρηση της Κυριακής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Σάντορ Τόργκελε. Στην πρώτη του εμφάνιση (είτε σε φιλικό είτε σε επίσημο ματς) ο Ούγγρος φορ ήταν ιδιαίτερα κινητικός και ανάγκασε την άμυνα του Ιωνικού να τον αισθανθεί περισσότερο από τους Γκέκα και Ολισαντέμπε.
Ευκαιρία εξιλέωσης με Ουντινέζε
Ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιστρέψουν τις σε βάρος τους εντυπώσεις κάνοντας ταυτόχρονα ποδαρικό με το δεξί στη φάση των ομίλων του Champions League αντιμετωπίζουν στις τάξεις του Παναθηναϊκού τον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στην Ουντινέζε. «Μέσα στην Ουντινέζε θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Πρώτα απ' όλα δεν έχουμε δημιουργήσει αυτή την νοοτροπία. Αυτός που βλέπετε δεν είναι ακόμα ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας», δήλωσε μετά το ματς με τον Ιωνικό ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ενώ ο Γιάννης Γκούμας συμπλήρωσε: «Τώρα έχουμε το Champions League μπροστά μας. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θα παλέψουμε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης που έχουμε».
Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν για μια ακόμη φορά. Μπορεί να επιστρέφουν οι εν Ελλάδι τιμωρημένοι Μόρις και Κώτσιος, ωστόσο θα απουσιάσουν οι… εν Ευρώπη τιμωρημένοι Κονσεϊσάο και Ολισαντέμπε, όπως επίσης και ο τραυματίας Άντριτς. Η προετοιμασία ξεκινά από τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη θα γίνει η τελευταία προπόνηση ενόψει του κρίσιμου αγώνα στο «Φρίουλι», στις 20:30. Μισή ώρα νωρίτερα ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Καμπάνα και πρόστιμο στον Σέριτς
Το πάθημα των Μόρις και Κώτσιου δεν έγινε από ό,τι φαίνεται στους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού. Πριν περάσουν δύο εβδομάδες ένας ακόμη παίκτης των «πρασίνων» πήρε νωρίτερα την άγουσα για τα αποδυτήρια και μάλιστα όχι για δυναμικό μαρκάρισμα που να οφείλεται ενδεχομένως σε υπέρμετρο ζήλο, αλλά για αντιαθλητική ενέργεια. Ο λόγος για τον Άντονι Σέριτς που αποβλήθηκε στην αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον Ιωνικό για χτύπημα στον Τσιμπλίδη που νωρίτερα τον είχε προκαλέσει φωνάζοντάς του επειδή προσπάθησε να εκβιάσει το πέναλτι. Η αποβολή αυτή θα στοιχίσει στον Κροάτη άσο τη συμμετοχή του στους τρεις προσεχείς αγώνες πρωταθλήματος απέναντι στον Λεβαδειακό (εκτός), τον Πανιώνιο (εντός) και την Καλλιθέα (εκτός). Η κίνηση δεν θα περάσει ατιμώρητη και ο διεθνής αριστερός μπακ-χαφ θα τιμωρηθεί με βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Η διοίκηση έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση της, αφού ενέργειες σαν κι αυτές πλήττουν την ομάδα.
Έστειλε απειλητικό μήνυμα η Ουντινέζε
Με εκ διαμέτρου αντίθετη ψυχολογία από αυτή του Παναθηναϊκού οδεύει προς τον αγώνα της Τετάρτης η Ουντινέζε. Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού έφτασε τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες νικώντας την Κυριακή τη Ρόμα στο «Ολίμπικο». Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Σέρσε Κόσμι σημείωσε ο Μουνταρί στο 32’, όταν το σουτ που εξαπέλυσε έξω από την περιοχή κόντραρε στον Ντε Ρόσι και κατέληξε στα δίχτυα του Κούρτσι. Στην επανάληψη η Ρόμα ανέβασε στροφές και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, ωστόσο σταμάτησε πάνω στον εντυπωσιακό Ντε Σάνκτις, που με τις επεμβάσεις του διαφύλαξε το 1-0. Όλα αυτά μέχρι το 70’, καθώς στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν και πάλι τα ηνία του αγώνα και έχασαν καλές ευκαιρίες για να αυξήσουν το δείκτη του σκορ. Ο Σέρσε Κόσμι χρησιμοποίησε τους: Ντε Σάνκτις, Χουάρες, Νατάλι, Φελίπε, Καντελά, Τζενόνι, Ομπόντο, Μουνταρί (63’ Μάουρι), Ντι Μικέλε (46’ Βιντιγκάλ), Ιακίντα, Ντι Νατάλε (85’ Μπαρέτο).
*Ο Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενκουερένσα θα είναι ο διαιτητής του αγώνα της Ουντινέζε με τον Παναθηναϊκό.
**"Βασικός μας στόχος είναι το πρωτάθλημα", δήλωσε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ" της Κυριακής.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






