Η συγκατάθεσης της οικογένειάς του να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και η ιδίοις όμασι διαπίστωση της κατάστασης που επικρατεί στον ΠΑΟΚ είναι όπως δηλώνει στη Bild ο Λόταρ Ματέους οι εκκρεμότητες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας του με τον Δικέφαλο. «Τίποτα δεν είναι τελειωμένο. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει πάντα να πετυχαίνει. Για το λόγο αυτό είναι για μένα πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι αθλητικές προδιαγραφές και να είναι όλα σε μια τάξη προτού συμφωνήσω», τόνισε ο 44χρονος τεχνικός που αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, συνοδεία πιθανότατα της συζύγου του από τη γνώμη της οποίας θα εξαρτηθούν πολλά. Το μυαλό στο ματς με το Αιγάλεω έχουν άπαντες στον ΠΑΟΚ
Αν δεν πέσουν οι υπογραφές…
Μπορεί άπαντες να κάνουν λόγο για δεδομένη συμφωνία του Λόταρ Ματέους με τον ΠΑΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, ωστόσο ο ίδιος ο Γερμανός τεχνικός με δηλώσεις του στη Bild ξεκαθάρισε πως δεν είναι ακόμη τίποτε οριστικό και θα πρέπει να διευθετηθούν κάποιες σημαντικές εκκρεμότητες προτού επέλθει οριστική συμφωνία. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του 44χρονου προπονητή θα παίξει το αν θα συμφωνήσει η γυναίκα του και τα τρία του παιδιά στη μετακόμισή τους στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Ματέους δίνει μεγάλη βαρύτητα στο να είναι ικανοποιημένη από την απόφασή του και η οικογένειά του.
«Τίποτα δεν είναι οριστικό και τελειωμένο. Πρέπει να είναι κατάλληλο και το περιβάλλον για να είναι ευχαριστημένη και η οικογένειά μου. Μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα τα ζητήματα, δεν πρόκειται να υπογράψω τίποτα», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο Ματέους, που όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα θα ταξιδέψει μαζί με τη σύζυγό του, Μαριάνα, στη Θεσσαλονίκη και σε περίπτωση που εκείνη ανάψει το πράσινο φως, ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου θα καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ματέους δεν είναι η συγκατάθεση της συζύγου του η μοναδική εκκρεμότητα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. «Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει πάντα να πετυχαίνει. Για το λόγο αυτό είναι για μένα πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι αθλητικές προδιαγραφές και να είναι όλα σε μια τάξη προτού συμφωνήσω», συμπλήρωσε μιλώντας στη Bild ο Ματέους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στη Bild ο ΠΑΟΚ διανύει περίοδο κρίσης, αφού σε τρεις αγώνες πρωταθλήματος δεν έχει σημειώσει νίκη, ενώ μετά το 1-1 κόντρα στη Μέταλουργκ το έργο της πρόκρισης στους ομίλους του UEFA καθίσταται δύσκολο εν όψει του επαναληπτικού στο Ντόνετσκ. Παράλληλα αναφέρεται πως η καρέκλα του προπονητή στον Δικέφαλο είναι ηλεκτρική, αφού ο Ρολφ Φρίνγκερ απολύθηκε μετά από πέντε μήνες στο τιμόνι, ενώ το ίδιο συνέβη μετά από επτάμηνη θητεία και με τον Νίκο Καραγεωργίου.
Ο δημοσιογράφος της Bild αναφέρει πως πρώτο μέλημα του Ματέους είναι να βρει ένα σπίτι για την οικογένειά του, πιθανότατα κοντά στη θάλασσα, ενώ ως εκκρεμότητα αναφέρεται και το θέμα του συμβολαίου του Ματέους με την ουγγρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Αξιοσημείωτος είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκινά το γερμανικό δημοσίευμα: «Συρτάκι, μπιφτέκι, τζατζίκι και μια ηλεκτρική καρέκλα στον πάγκο του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη», αναφέρεται σχετικά με αρκετή δόση χιούμορ, αλλά και αλήθειας.
Το μυαλό στο Αιγάλεω
Στο παιχνίδι με το Αιγάλεω, στρέφουν τα βλέμματά τους άπαντες στον ΠΑΟΚ. Στον αγωνιστικό τομέα, ενθαρρυντικά ήταν τα «μηνύματα» για τον Μάρτιν Μίετσελ στην προπόνηση της Τετάρτης. Ο Πολωνός επιθετικός που τον τελευταίο καιρό έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έκανε ατομικό πρόγραμμα και διατάσεις, χωρίς να νιώσει καμία απολύτως «ενόχληση». Μαζί με τον έμπειρο στράικερ προπονήθηκε και ο Μέγκαχεντ, ενώ αμφότεροι αναμένεται να είναι στη βασική ενδεκάδα στο παιχνίδι με το «Σίτι». Στους υπόλοιπους παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών τώρα, σχεδόν σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται ο Χρήστος Μαλαδένης, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιηθεί ξανά στο ματς με τη Μέταλουργκ για το Κύπελλο UEFA. Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώτης Εγκωμίτης θ’ αγωνιστεί ξανά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Η πιθανότατη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ από τον Λόταρ Ματέους, έχει προξενήσει το ενδιαφέρον όχι μόνο του ελληνικού Τύπου, αλλά όπως φαίνεται και του ουκρανικού. Χαρακτηριστικά, Ουκρανοί δημοσιογράφοι τηλεφώνησαν στα γραφεία της ΠΑΕ και ζήτησαν να μάθουν αν ισχύει το συγκεκριμένο «σενάριο». Σ’ αυτό το σημείο, αξίζει ν’ αναφέρουμε, ότι και στην ιστοσελίδα της Μέταλουργκ Ντόνετσκ υπήρχε εκτενής αναφορά για το Γερμανό τεχνικό και στο πρόσωπο του υπάρχει τεράστια εκτίμηση και σεβασμός. Ο Ματέους αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Κυριακή μαζί με τον εκπρόσωπό του κ. Ζαπατίνα και θα επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Μίκρα. Στη συνέχεια, ο νεαρός προπονητής θα παρακολουθήσει το ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» με το Αιγάλεω και θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ενώ τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη συνέντευξη Τύπου της ομάδας. Τέλος, στο Σικαμπάλα έχουν «ρίξει το βάρος» όλα τα μέλη του τεχνικού τιμ. Ο Αιγύπτιος μέσος τον τελευταίο καιρό δεν ήταν σε ιδανική ψυχολογική κατάσταση και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπαθούν να τον κάνουν να νιώσει καλύτερα, αφού αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας που τον έχει ανάγκη, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Όσον αφορά στην επικείμενη συμφωνία του με τον «δικέφαλο», οι πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν ότι οι οικονομικές απαιτήσεις του Ματέους φτάνουν κοντά στο ένα εκατομμύριο Ευρώ τον χρόνο. Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ του προσφέρει περίπου 600.000 Ευρώ για κάθε χρόνο του διετούς συμβολαίου που του προτείνει, είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί η «χρυσή τομή» και ο Γερμανός τεχνικός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τον επόμενο 1+1 χρόνο.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης, Χρήστος Κατσιμάρης, Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






