Για το γόητρο και την ιστορία του αντιμετωπίζει την Πέμπτη (22:00, Supersport 1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης τη Ρόμα στον επαναληπτικό του 5-1 του «Ολίμπικο». Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν αφήνει ελπίδες πρόκρισης, ωστόσο οι παίκτες των «κιτρίνων» δεν αδιαφορούν για την αναμέτρηση.
Ενδεκάδα ανάγκης
Ο Μάρτι Κουούζελα, που για την ώρα συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης, αντιμετωπίζει πλήθος αγωνιστικών προβλημάτων. Στη διάθεση του Φινλανδού τεχνικού δεν θα βρίσκονται οι τραυματίες Σανχούρχο (σκόρερ του μοναδικού γκολ της ομάδας στον πρώτο αγώνα), Γόγολος, Αμπελάς, Πασσαλής, Γκαρσία και ο ανέτοιμος Μπούτσεκ που ούτως ή άλλως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Οι τρεις πρώτοι θα κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κόντρα στην Προοδευτική.
Με τα δεδομένα αυτά ο Μάρτι Κουούζελα θα παρατάξει σύνθεση ανάγκης απέναντι στους Ρωμαίους. Αυτή πιθανότατα θα αποτελείται από: Πουρλιοτόπουλος, Βαγκέλι, Νάιντος, Ντεκάμπς, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Μπόλλος, Νεμπεγλέρας, Μωυσιάδης, Μπενίσκος, Κασέρες.
Ο Μάρτι Κουουζέλα δήλωσε: «Είχαμε προβλήματα στα τελευταία παιχνίδια, αλλά τώρα πρέπει να παίξουμε καλά, οι παίκτες να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ρόμα. Πολλά αστέρια της θα είναι εκτός, αλλά οι νέοι θα είναι επικίνδυνοι. Ο Αρης θα έχει πολλές αλλαγές και τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν ότι αξίζουν μία θέση στην ενδεκάδα. Απαιτώ από τους παίκτες να παλέψουν από το πρώτο ως το 95ο λεπτό. Η προετοιμασία που κάναμε είναι δύσκολη, ξέρω ότι έχουν τις δυνάμεις να ακολουθήσουν την Ρόμα. Θέλω να δω ότι είμαστε καλή ομάδα. Οι παίκτες πρέπει να πιστέψουν στις ικανότητες τους, κι αν δεν ενδιαφέρονται να παίξουν καλά τώρα, αναρωτιέμαι πότε θα το κάνουν; Μίλησα με τους παίκτες, έχουμε προβλήματα λόγω των ατυχών αποτελεσμάτων αλλά τους είπα ότι είναι η ευκαιρία να αλλάξουν το κακό κλίμα. Αν βλέπετε την προπόνηση δεν θα πιστεύατε ότι αυτή η ομάδα είναι αυτή που παίζει στα τελευταία παιχνίδια. Ξέρω ότι έχουν την ποιότητα για ένα καλό παιχνίδι. Έχουμε πολλούς παίκτες εκτός μάχης, όπως τους Σανχούρχο, Γκαρσία, Πασσαλή και Αμπελάς. Όσοι παίξουν αύριο πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Κι εγώ είμαι περίεργος να δω πως θα παίξουν. Έχω αναλύσει το πρόβλημα με το γρήγορο γκολ, μπροστά στα μάτια μου, πίσω από τα γυαλιά μου. Κάνουμε χαζά λάθη μέσα στο παιχνίδι μας και το πληρώνουμε», ενώ αναφερόμενος στην ενδεκάδα που θα παρατάξει είπε: «Έχω δύο ερωτηματικά για την ενδεκάδα, με τρεις επιλογές σε κάθε θέση. Θέλω αύριο οι παίκτες μου να δώσουν το 150% των ικανοτήτων τους. Η παράδοση του Αρη, ότι είναι αήττητος στο γήπεδο του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι εδώ και σαράντα χρόνια είναι ένα έξτρα κίνητρο. Ξέρω ότι οι φίλαθλοι είναι απογοητευμένοι, όπως κι εμείς από τα άσχημα αποτελέσματα. Στα φιλικά απέναντι σε Σαραγόσα και Ραπίντ Βουκουρεστίου κάναμε καλά παιχνίδια και αυτό θέλουμε να επαναλάβουμε με την Ρόμα. Στην Ιταλία ήμασταν άτυχοι στα πρώτα λεπτά όταν δεχθήκαμε γρήγορα κάποια τέρματα. Όλοι θέλουμε μία καλή εμφάνιση»
Απίστευτη παράδοση…
Μπορεί ο Άρης να διέρχεται μια από τις πιο μαύρες περιόδους της ιστορίας του, ωστόσο απόψε καλείται να υπερασπιστεί μια εκπληκτική παράδοση. Οι «κίτρινοι» δεν έχουν ηττηθεί στη φυσική τους έδρα, το «Χαριλάου» (πλέον «Κλεάνθης Βικελίδης») τα τελευταία 37 χρόνια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από το 1979, όταν και ξεκίνησαν να δίνουν ευρωπαϊκά παιχνίδια στο σπίτι τους μετρούν πέντε νίκες και πέντε ισοπαλίες σε δέκα αγώνες. Η τελευταία ήττα του Άρη εντός έδρας σε ευρωπαϊκό αγώνα σημειώνεται το 1968, από τη Ουίπεστ με 2-1, ο αγώνας αυτός ωστόσο είχε γίνει στην Τούμπα.
Ικανοποιητική η κίνηση των εισιτηρίων
Μπορεί το 5-1 του πρώτου αγώνα να μην αφήνει ελπίδες πρόκρισης για τον Άρη, ωστόσο οι φίλαθλοι της ομάδας αναμένεται να βρεθούν στο πλευρό της. Άλλωστε το όνομα της αντιπάλου αποτελεί δέλεαρ, ενώ συν τοις άλλοις αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία των «κιτρίνων» να δουν την ομάδα τους μέσα στο 2005 σε επίσημο αγώνα, αφού υπάρχει η γνωστή-βαριά τιμωρία της έδρας. Οι ιθύνοντες του συλλόγου αισιοδοξούν πως θα διατεθούν περισσότερα από 10.000 εισιτήρια. Αυτά στοιχίζουν από 15 ως 40 ευρώ.
Με ρεζέρβες η Ρόμα
Ως αγγαρεία αντιμετωπίζουν στις τάξεις της Ρόμα τον επαναληπτικό με τον Άρη μετά το 5-1 του πρώτου αγώνα. Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αποφάσισε να αφήσει την πλειονότητα των αστέρων της ομάδας στην Ιταλία, ενώ τους υπόλοιπους πιθανότατα θα τους αφήσει στον πάγκο. Για του λόγου το αληθές στην αιώνια πόλη παρέμειναν οι Τότι, Μοντέλα, Κασάνο, Κουφρέ, Νοντά και Μαντσίνι. «Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί και ακολουθούν πολύ σημαντικά παιχνίδια», δικαιολογήθηκε ο τεχνικός των «τζιαλορόσι» και προσέθεσε: «Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε την πρόκριση. Θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».
Οι Ρωμαίοι θα παραταχθούν πιθανότατα με τους: Κούρτσι, Μπόβο, Κίβου, Πανούτσι, Μεξές, Ντακούρ, Ακουιλάνι, Αλβάρεζ, Ταντέι, Χαρια, Οκάκα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισραηλινός Αλέν Γιεφέτ.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






