Αποφασισμένος να εξαντλήσει μαζί με τους ποδοσφαιριστές του στην εθνική ομάδα των Ελπίδων και την τελευταία ελπίδα πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Παρασκευής απέναντι στη Δανία ο Στέλιος Αποσπόρης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θέλησε να αναζητήσει δικαιολογίες στην πληθώρα αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και παρουσιάστηκε αισιόδοξος τόσο για την έκβαση του αγώνα με τους Δανούς, όσο και για το μέλλον των ποδοσφαιριστών του.
«Παίζουμε με τους πρώτους του ομίλου. Οι δανοί έχουν ήδη προκριθεί και είναι σημαντικό κίνητρο για μας να τους αντιμετωπίσουμε και να τους νικήσουμε. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, πάντα θα τις διεκδικούμε. Μπορούμε να νικήσουμε τη Δανία. Έχουμε προβλήματα, κάποιες απουσίες. Αναφέρομαι στον Μάντζιο, που είναι χαρά μας που είναι στην Ανδρών, στον Σαμαρά που έχει πρόβλημα τραυματισμού, τον Λαγό που ταλαιπωρείται με τους κοιλιακούς, τον Τοροσίδη με τους προσαγωγούς και τον Παππά, που είχε ίωση. Για μένα δεν υπάρχουν απουσίες, από τη στιγμή που επιλέγουμε ελεύθερα παίκτες. Η φιλοσοφία μου είναι να έχω τρεις σε κάθε θέση. Αυτό έχω κάνει και τώρα... Αρα πάμε πλήρεις στην Δανία. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι θα γυρίσουμε με τους 3 βαθμούς. Έχουμε νεανική ομάδα και στην αποστολή για τη Δανία τα 10 από τα 20 παιδιά, προέρχονται από την Εθνική Νέων», δήλωσε σχετικά.
Ο κ.Ασποσπόρης έκανε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να δοθεί η δέουσα προσοχή στη νέα γενιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει δείξει τις δυνατότητές της: «Είχαμε γενικά μια καλή παρουσία. Αν δούμε μια γενική συμπεριφορά της ομάδας, αρκετά παιδιά είδαν την Ελπίδων ως σκαλοπάτι για την Ανδρών ή για να πάρουν μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα. Τον τελευταίο καιρό, με τις εμφανίσεις κάποιων παιδιών στο Champions League και στο UEFA το ενδιαφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει στραφεί στα νέα παιδιά. Πρέπει να τα εμπιστευτούμε, γιατί είδαμε να περνούν με άριστα τις εξετάσεις. Από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλούς καλούς νέους ποδοσφαιριστές», τόνισε.
Ο Στέλιος Αποσπόρης δεν αντιμετωπίζει καινούρια αγωνιστικά προβλήματα και θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή το πρωί της Πέμπτης για την Κοπεγχάγη (9:00). Οι Έλληνες διεθνείς θα προπονηθούν για πρώτη και τελευταία φορά την ίδια μέρα στις 20:00, ενώ την Παρασκευή η αναμέτρηση του «Φάρουμ Παρκ» θα ξεκινήσει στις 20:00.
Η βαθμολογία του ομίλου
1. Δανία 25 (σε 10 αγώνες)
2. Ουκρανία 20 (σε 11 αγώνες)
3. Τουρκία 18 (σε 11 αγώνες)
4. Ελλάδα 17 (σε 10 αγώνες)
5. Γεωργία 11 (σε 10 αγώνες)
6. Αλβανία 8 (σε 10 αγώνες)
7. Καζακστάν 3 (σε 10 αγώνες)
Το πρόγραμμα των αγώνων:
Παρασκευή 7/10
Δανία-Ελλάδα
Ουκρανία-Γεωργία
Αλβανία-Καζακστάν
Τρίτη 11/10
Αλβανία-Τουρκία
Ελλάδα-Γεωργία
Καζακστάν-Δανία
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






