Stoiximan Super League

Ξάνθη για κορυφή...

Ραντεβού με την κορυφή έχει η Ξάνθη που υποδέχεται στις 21:00 (Alpha) στα «Πηγάδια» τον Ηρακλή και με νίκη θα βρεθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Χωρίς τον Μαχράτζε, που ταλαιπωρείται από ίωση και τον Παβιό που τιμωρήθηκε για πειθαρχικό παράπτωμα οι Ακρίτες. Παπαποστόλου, Φορτούζι και Κατεργιαννάκης θα λείψουν από το Γηραιό, κανονικά στην αποστολή ο Λαγός. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ο Πρίττας που θα τεθεί αντιμέτωπος με την επί εξαετίας ομάδα του

Ραντεβού με την κορυφή έχει η Ξάνθη που υποδέχεται στις 21:00 (Alpha) στα «Πηγάδια» τον Ηρακλή και με νίκη θα βρεθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Χωρίς τον Μαχράτζε, που ταλαιπωρείται από ίωση και τον Παβιό που τιμωρήθηκε για πειθαρχικό παράπτωμα οι Ακρίτες. Παπαποστόλου, Φορτούζι και Κατεργιαννάκης θα λείψουν από το Γηραιό, κανονικά στην αποστολή ο Λαγός. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ο Πρίττας που θα τεθεί αντιμέτωπος με την επί εξαετίας ομάδα του.

Να πατήσει κορυφή…

Έτοιμη να πατήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με νίκη επί του Ηρακλή είναι η ομάδα-θαύμα του Γιάννη Ματζουράκη. Οι Ακρίτες είδαν τον Ολυμπιακό να χάνει με 2-1 από τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και αν κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς φτάνουν τους 16 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους «ερυθρολεύκους» και πέντε από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ατρόμητο. Στις τάξεις της Ξάνθης κρατούνται όπως πάντα χαμηλοί τόνοι, αφού η αλαζονεία είναι ό,τι χειρότερο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι Θρακιώτες έχουν δύο σημαντικές απουσίες για τον αποψινό αγώνα. Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τους Κρητικούς τέθηκε ο Λεβάν Μαχράτζε, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί. Πλην του Γεωργιανού άσου, ο Γιάννης Ματζουράκης δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον Ζακ Παβιό, που τιμωρήθηκε με 45μερη διακοπή συμβολαίου με αναστολή για πειθαρχικό παράπτωμα στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ευχάριστο νέο για την τεχνική ηγεσία αποτελεί η επιστροφή του Ντενίζ Μπαϊκαρά στη δράση και συνεπώς στην αποστολή της Ξάνθης μετά από μακρόχρονη απουσία.

Η προετοιμασία των Ακριτών ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής με προπόνηση και ακολούθως ο Γιάννης Ματζουράκης ανακοίνωσε την αποστολή που αποτελείται από τους: Πιζανόφσκι, Αναστασόπουλο, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλο, Άντζα, Σίκοβ, Τοροσίδη, Τσικίνιο, Ντε Ματία, Έμερσον, Μπαϊκαρά, Κάραμπα, Λέο Μινέιρο, Γαρπόζη, Μελισσά, Λάφατα, Κιντάνα, Λαμπριάκο, Λουτσιάνο και Καζάκη.

Ο Γιάννης Ματζουράκης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το γνωστό 4-2-3-1 και τους: Πιζανόφσκι, Σίκοφ, Ζαπρόπουλο, Τοροσίδη, Παπαδημητρίου, Έμερσον, Άντζα, Κάραμπα, Λουτσιάνο, Τσικίνιο και Λαμπριάκο. Σύμμαχος της Ξάνθης αναμένεται να είναι ο κόσμος της πόλης, αφού η προοπτική της κορυφής αναμένεται να ωθήσει τον κόσμο στο γήπεδο των «Πηγαδίων».

Μονόδρομος το θετικό αποτέλεσμα

Επιτακτική είναι η ανάγκη άμεσης κατάκτησης βαθμού ή βαθμών για τον Ηρακλή μετά το κάκιστο ξεκίνημα στην σεζόν. Ο Γηραιός μετρά μόλις τέσσερις βαθμούς και έχει περιοριστεί στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ισχυρή Ξάνθη θα δώσει το έναυσμα για αντεπίθεση.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε την Κυριακή χωρίς επιπλέον προβλήματα πέραν των γνωστών. Φορτούζι και Παπαποστόλου έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ την ομάδα στη Θράκη δεν ακολούθησε και ο Κατεργιαννάκης λόγω του γνωστού προβλήματος με την ασφαλιστική ενημερότητα. Αντίθετα στην αποστολή περιελήφθη ο Λαγός, παρά τις ενοχλήσεις που έχει και οφείλονται σε ελαφρά οσφυαλγία.

Ο Σάββας Κωφίδης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 και τους: Διλμπέρη, Κατσαμπή, Σεγκιρί, Σνάουτσνερ, Δρούγα, Πουρσανίδη, Πρίττα, Επαλέ, Μουράτι, Γεωργιάδη και Ερέρα. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Πρίττας, αφού επιστρέφει ως αντίπαλος της Ξάνθης, τη φανέλα της οποίας φόρεσε τα προηγούμενα έξι χρόνια.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ.Σκουφίτσας (Αθηνών), με συνεργάτες τους Ιωσηφόγλου και Χριστόπουλο.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x