Stoiximan Super League

Διπλός στόχος…

Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και η ανάδειξη νέων παικτών είναι ο διττός στόχος που θέτει για τον φετινό ΠΑΟΚ ο Γιώργος Κωστίκος, όπως δηλώνει στο «Εθνοσπόρ». «Θα είμαι ικανοποιημένος όταν θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα κάνει τον κόσμο να μετράει τις μέρες μέχρι την Κυριακή για να έρθει στο γήπεδο», τονίζει ο τεχνικός του Δικεφάλου και προσθέτει: «Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μια καινούρια ομάδα υψηλών προδιαγραφών με νέα παιδιά κι αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη»

Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και η ανάδειξη νέων παικτών είναι ο διττός στόχος που θέτει για τον φετινό ΠΑΟΚ ο Γιώργος Κωστίκος, όπως δηλώνει στο «Εθνοσπόρ». Ο τεχνικός του Δικεφάλου αναλύει το όραμά του για τον Δικέφαλο το οποίο είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα γεμίζει τα γήπεδα.

«Στόχος είναι και η δεύτερη θέση, αλλά και η ανάδειξη νέων παικτών. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μια καινούρια ομάδα υψηλών προδιαγραφών με νέα παιδιά κι αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν μπορούμε να πούμε όμως πως δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα και παίζουμε μόνο για να παίζουμε. Εννοείται πως έχουμε ψηλούς στόχους. Άλλωστε μέσα από αυτή τη διαδικασία, με αγώνες υψηλού επιπέδου και πίεση για να πετύχεις έναν στόχο, σφυρηλατείται η ομάδα και ο χαρακτήρας της», δήλωσε σχετικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συμπλήρωσε: «Στον ΠΑΟΚ θέλω να βλέπω ταχύτητα, θέλω να παίζει η ομάδα γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, με φαντασία. Ποδόσφαιρο που να γεμίζει τα γήπεδα και να μην τα αδειάζει. Να το χαίρονται και οι ίδιοι οι παίκτες. Νομίζω ότι αυτό εχει λείψει στην Ελλάδα. Ο κόσμος βαρέθηκε να βλέπει άτεχνο ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Θα είμαι ικανοποιημένος όταν θα φτιάξουμε μια ομάδα που θα κάνει τον κόσμο να μετράει τις μέρες μέχρι την Κυριακή για να έρθει στο γήπεδο και να τη δει. Που θα βλέπει κάτι και θα του αρέσει. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα έχει προοπτική περαιτέρω βελτίωση. Όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους-τα αποτελέσματα και οι διακρίσεις. Όταν φτιάξεις το αυλάκι και ανοίξεις τη βρύση, το νερό θα τρέξει. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει παντού και τον καθένα. Επειδή πέρασε πολλά τον τελευταίο καιρό, δεν σημαίνει πως έπαψε να αποτελεί μεγάλο μέγεθος. Κι αυτό δεν είναι λαϊκισμός, το πιστεύω. Η νίκη είναι εφήμερη επιτυχία και δεν πρέπει να κρινόμαστε από ένα αποτέλεσμα. Είτε είναι νίκη, είτε ήττα. Στο τέλος θα κριθεί συνολικά η ομάδα».

Όσο για την… προαγωγή του από τη θέση του τεχνικού διευθυντή σε αυτή του προπονητή, είπε: «Η δουλειά του τεχνικού διευθυντή έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά εγώ είμαι και προπονητής. Νομίζω ότι αυτό μπορώ να το κάνω καλύτερα. Ανέλαβα γιατί τώρα μου το ζήτησε η διοίκηση. Είχα πει και παλιότερα πως εγώ είμαι προπονητής, αλλά είχα ένα πόστο στον ΠΑΟΚ και προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Η διοίκηση μου ζήτησε να καθίσω στον πάγκο μέχρι να βρει προπονητή, καθώς έψαχνε στο εξωτερικό και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Στα πρώτα παιχνίδια διέκρινε μια βελτίωση στην ομάδα κι αποφάσισε να παραμείνω στο πόστο. Και πάλι δεν μπορούσα να πω όχι».

Τέλος, αναφερόμενος στη νέα γενιά των παικτών που σταδιακά προωθούνται στη νέα ομάδα, είπε: «Πρέπει να τους δείξουμε εμπιστοσύνη. Αυτά τα παιδιά πρέπει ύστερα από κάποιο διάστημα να γίνουν ο κορμός του ΠΑΟΚ. Πρέπει λοιπόν να παίξουν και από τη στιγμή που είναι παίκτες της ομάδας κι έχουν ικανότητες, θα παίζουν. Η διαφορά με τους υπόλοιπους παίκτες είναι πως αυτά τα παιδιά πρέπει να τα στηρίξουμε όλοι και κυρίως ο κόσμος, που καλείται να είναι υπομονετικός μαζί τους, καθώς λόγω της νεαρής ηλικίας ίσως τους λείπει η σταθερότητα. Ψάχνουμε. Κι όταν ψάχνεις και κυρίως ξέρεις τι ψάχνεις, βρίσκεις. Και εμείς ψάχνουμε από τώρα και για την επόμενη φουρνιά. Το ζητούμενο είναι όμως να υπάρχει η σωστή αναλογία, να υπάρχει ένας καλός μέσος όρος ηλικίας. Χρειάζεται κι η εμπειρία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x