Stoiximan Super League

Ο… Γκοβού της άμυνας

Εντείνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τις προσπάθειές τους για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Πρώτος στόχος είναι ένας παίκτης, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει, παρά μόνο πως πρόκειται για έναν στόπερ παγκόσμιας κλάσης που είναι ελεύθερος. Ράμις και Κρις οι άλλες επιλογές, εξετάζεται και ο Σιλβέστρ. Πιθανή η πώληση του Ζιλμπέρτο.

Εντείνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τις προσπάθειές τους για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Πρώτος στόχος είναι ένας παίκτης, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει, παρά μόνο πως πρόκειται για έναν στόπερ παγκόσμιας κλάσης που είναι ελεύθερος. Έναν Γκοβού της άμυνας, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, που θα μαζέψει κόσμο στο αεροδρόμιο και-πέρα από το επίπεδο των εντυπώσεων-θα βοηθήσει πολύ και ουσιαστικά την ομάδα των «πρασίνων». Πάντως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή περιζήτητο και οι πιθανότητες απόκτησής του δεν είναι με το μέρος των νταμπλούχων Ελλάδος. Η «Daily Mail» γράφει πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον ελεύθερο Ταλ Μπεν Χαΐμ.

Ο Ιβάν Ράμις και ο Κρις είναι οι άλλες δύο περιπτώσεις που έχουν προκριθεί. Τον πρώτο θα ήθελε πολύ ο Νίκος Νιόπλιας. Ο 25χρονος Ισπανός έχει προσιτό κασέ, περίπου 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ η Μαγιόρκα αξιώνει περί τα διπλάσια για να τον παραχωρήσει. Ο Κρις είναι σαφώς πιο δύσκολη περίπτωση, αφού το κασέ του είναι 2,5 εκατ. ευρώ και η Λιόν θα ζητήσει αρκετά χρήματα για να τον δώσει, παρότι είναι 33 ετών και το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Στα υπόψη είναι και ο Μικαέλ Σιλβέστρ, που έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ.

Πρόεδρος κοινής αποδοχής

Στο ΔΣ της Τρίτης θα ψηφιστεί ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά πιθανότατα το όνομά του θα διαρρεύσει λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει καταλήξει στον εκλεκτό του, αλλά δεν έχει αποκαλύψει το όνομά του ούτε στους στενούς του συνεργάτες ούτε στους άλλους μετόχους. Ο «Τζίγκερ» διαβεβαιώνει πως πρόκειται για πρόσωπο κοινής αποδοχής, που θα καταφέρει να «ενώσει» τον κόσμο. Δύσκολα θα πρόκειται για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ενώ και ο γιος του Γιώργου Βαρδινογιάννη, Νίκος, που είναι αποδεκτός από τους οπαδούς, είναι αρνητικός.

Αν δεν ανανεώσει, ίσως φύγει

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του και οι εκπρόσωποί του έχουν μεταφέρει στον Παναθηναϊκό την πρόθεσή του να ανανεώσει για δύο χρόνια. Όμως ο 33χρονος Βραζιλιάνος αξιώνει όσα χρήματα λαμβάνει και τώρα, ήτοι 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, ποσό που δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι «πράσινοι». Δεν αποκλείεται, αν έρθει μια καλή πρόταση, ο πολύπειρος μέσος να παραχωρηθεί.

Σε ό,τι αφορά στον Σεμπαστιάν Λέτο, η Μπενφίκα δεν έχει κάνει πρόταση και ίσως να μην κάνει ποτέ, αφού παρότι ο Αργεντινός αρέσει στον προπονητή των «αετών», Ζόρζε Ζεσούς, η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής, Ρουί Κόστα, διαφωνούν και προτιμούν τον Σιμάο.

* Ο Γιόσου Σαριέγκι αναμένεται σήμερα (8/7) να υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γιώργου Ιωαννίδη, καθώς ο νεαρός αριστερός μπακ θα μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή μέσω προσφυγής και θα αποκτηθεί για τέσσερα χρόνια.

* Επαφές με την Μποταφόγκο για να συνεχίσει σε αυτή την καριέρα του έχει ο Μαρσέλο Μάτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x