Stoiximan Super League

Κούπερ: «Υπήρξε ενδιαφέρον από Ολυμπιακό»

Επιβεβαίωσε τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού να τον προσλάβει στις αρχές του καλοκαιριού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. «Υπήρξε ενδιαφέρον, "ψάχτηκαν" από την πλευρά του Ολυμπιακού, αλλά εγώ ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Άρη», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός. «Εγώ είμαι το αφεντικό στην ομάδα. Θέλω να κάνω τον ποδοσφαιριστή να υποφέρει», πρόσθεσε

Επιβεβαίωσε τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού να τον προσλάβει στις αρχές του καλοκαιριού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. «Υπήρξε ενδιαφέρον, "ψάχτηκαν" από την πλευρά του Ολυμπιακού, αλλά εγώ ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Άρη», τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός. «Εγώ είμαι το αφεντικό στην ομάδα. Θέλω να κάνω τον ποδοσφαιριστή να υποφέρει», πρόσθεσε. Αναλυτικά η συνέντευξη:

• Στην Ελβετία ολοκληρώθηκε και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Είστε ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε;
«Γενικώς είμαι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών μου. Η περίοδος στην Αυστρία ήταν η πιο σκληρή. Ό,τι και αν ζήτησα από τους παίκτες μου το αφομοίωσαν παρά την κούραση από τη σκληρή δουλειά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε ρυθμό προετοιμασίας, έχοντας ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

• Σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο που βρισκόσασταν στην ομάδα, ποια στοιχεία είναι αυτά που προσπαθείτε να διαφοροποιήσετε στον νέο Άρη;
«Υπάρχουν τομείς που θέλουμε να αλλάξουμε και θα τους βελτιώσουμε. Σίγουρα έχουμε δουλέψει πολύ στην τακτική για να διορθώσουμε αρκετά πράγματα σε σχέση με την περσινή σεζόν. Θέλω κάποια πράγματα να γίνονται σωστά και αυτοματοποιημένα. Θέλω ο Άρης να έχει αντοχή και περισσότερα τρεξίματα στη διάρκεια του 90λεπτου. Τα πάντα θα κριθούν από τα αποτελέσματα. Με τη δουλειά που έγινε πιστεύω ότι θα δούμε την ομάδα έτοιμη το συντομότερο δυνατό. Αν με ρωτούσατε πότε, θα σας απαντούσα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Θεωρώ ότι η ομάδα θα έχει να κερδίσει πολλά πράγματα μέσα από τους επίσημους αγώνες».

• Ποια θέλετε να είναι η αγωνιστική ταυτότητα του φετινού Άρη;
«Θέλω να έχει δυνατό και σκληρό ηθικό. Να είναι δυνατός και ψυχολογικά. Αυτό είναι κάτι που το δουλέψαμε άλλωστε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Μου αρέσει να κάνω τον ποδοσφαιριστή μου να υποφέρει, γιατί αυτό σφυρηλατεί το ηθικό του. Θα μπορούσα να κάνω άλλου είδους προετοιμασία και να λένε οι παίκτες μου ότι όλα είναι καλά. Επίσης, θεωρώ πολύ σημαντικό στοιχείο τη συνοχή που θα έχει μια ομάδα. Αν υπάρχει αυτό, τότε σε μια άσχημη μέρα δύο ή τριών ποδοσφαιριστών, αν οι υπόλοιποι είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

• Τι θεωρείτε ότι σας δίνει το 4-4-2 και το εμπιστεύεστε;
«Στα δικά μου τα μάτια δεν υπάρχει κανένα τέλειο σύστημα. Όλα έχουν τα δικά τους κενά. Προσωπικά εμπιστεύομαι το 4-4-2, γιατί θεωρώ ότι δίνει στην ομάδα σιγουριά. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξουμε το σύστημα. Δεν είμαι κολλημένος με το 4-4-2. Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό και γι' αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ. Ουσιαστικά είναι σαν... μια γυναίκα. Σε άλλους αρέσουν οι ψηλές, σε άλλους οι κοντές, σε άλλους οι ξανθιές και σε άλλους οι μελαχρινές. Πείτε μου ποιος άνδρας δεν έχει άποψη για τις γυναίκες».

• Στο ρόστερ του Άρη έγιναν αρκετές αλλαγές. Τι περιμένετε από τους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα, αλλά και ειδικά από τους πολλούς Έλληνες;
«Αυτό που θέλω σε πρώτη φάση είναι να ενσωματωθούν άμεσα στις απαιτήσεις της ομάδας. Όσον αφορά στους Έλληνες, θα πω το εξής: Γενικότερα στις μεταγραφές είμαι κάθετος. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και κοιτάμε τις επιλογές που υπάρχουν. Με βάση αυτές τις ανάγκες, αν μπορούμε να αποκτήσουμε έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, φυσικά και θα το κάνουμε. Συν τοις άλλοις, ο Έλληνας παίκτης δεν χρειάζεται τον χρόνο προσαρμογής που θα χρειαστεί κάποιος ξένος. Ξέρει πού έρχεται και γνωρίζει τις απαιτήσεις».

• Τι θα πρέπει να προσέξει ο Άρης στα παιχνίδια με τη Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ;
«Είναι μια ομάδα που δεν τη γνωρίζουμε και δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία. Αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσεις καμία ομάδα απ' όπου και αν προέρχεται. Μπορεί στα παιχνίδια αυτά να κάνει τα ματς της ζωής της και να σε αποκλείσει».

• Ακούστηκαν πολλά περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού, κάτι που ανησύχησε τους φιλάθλους του Άρη. Τι πραγματικά συνέβη στις αρχές του καλοκαιριού; Υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά του Ολυμπιακού;
«Απευθείας με μένα δεν μίλησε κανένας άνθρωπος του Ολυμπιακού. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπήρξε ενδιαφέρον, "ψάχτηκαν" από την πλευρά του Ολυμπιακού, αλλά εγώ ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Άρη. Θεωρώ ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν πολλές πιθανότητες για να εξελιχθεί κάτι. Εκτός και αν όλες οι πλευρές αποφάσιζαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, ο Άρης, ο Ολυμπιακός κι εγώ, για να συζητήσουν με την προοπτική να επέλθει συμφωνία».

• Η εντύπωση που είχαμε πριν έρθετε στην Ελλάδα ήταν ότι είστε αυστηρός και απόμακρος. Όμως, στην Ελβετία είδαμε μία άλλη εικόνα σας. Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός Έκτορ Ραούλ Κούπερ;
«Ο προπονητής που είναι απόμακρος και ψυχρός με τους ποδοσφαιριστές του δεν αποτελεί μέλος της ομάδας. Επομένως πρέπει να είσαι κοντά με τους παίκτες, όμως από την άλλη να κρατάς και τις σχετικές αποστάσεις. Θα έρθει η στιγμή που θα αστειευθούμε, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μια συγκεκριμένη δουλειά με πολλές απαιτήσεις».

• Ποιος θα πρέπει να είναι ο στόχος του Άρη τη νέα χρονιά;
«Κεντρική μου ιδέα είναι πως θα πρέπει να ξεπερνάς αυτό που έχεις κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά. Πρέπει πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο και να πηγαίνεις ψηλά. Όταν υλοποιείς ένα στόχο, το δύσκολο είναι να διατηρηθείς σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Σίγουρα ο κόσμος θα περιμένει να ακούσει πράγματα από μένα, όπως, για παράδειγμα, το Κύπελλο. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα κατέβουμε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Από εκεί και μετά, όμως, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα δουλέψω σκληρά, ώστε η ομάδα μου να παίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να διεκδικήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο το μέγιστο που μπορεί. Θέλω να εγγυηθώ ότι αυτή η ομάδα θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις και θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να κάνει σωστά τα πράγματα».

* Η αποστολή του Άρη επέστρεψε από την Ελβετία το βράδυ της Κυριακής (22:30) και οι παίκτες θα προπονηθούν ξανά το απόγευμα. Την Τετάρτη πιθανότατα θα διεξαχθεί το πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Υποψήφια αντίπαλος είναι η Κέρκυρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x