Stoiximan Super League

Νιόπλιας: «Ψάχνουμε κάτι καλύτερο του Ντα Κόστα»

Θέση σχετικά με όσα ακούγονται για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού πήρε ο Νίκος Νιόπλιας με δηλώσεις του μετά από τη λήξη του φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Γουέστ Χαμ. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» εκμηδένισε τις πιθανότητες απόκτησης του Ντα Κόστα για τη θέση του “killer” αμυντικού λέγοντας ότι το επίπεδο παίκτη που αναζητούν οι «πράσινοι» είναι αρκετά ανώτερο από αυτό του κεντρικού αμυντικού του αγγλικού συλλόγου.

Θέση σχετικά με όσα ακούγονται για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού πήρε ο Νίκος Νιόπλιας με δηλώσεις του μετά από τη λήξη του φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού με την Γουέστ Χαμ. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» εκμηδένισε τις πιθανότητες απόκτησης του Ντα Κόστα για τη θέση του “killer” αμυντικού λέγοντας ότι το επίπεδο παίκτη που αναζητούν οι «πράσινοι» είναι αρκετά ανώτερο από αυτό του κεντρικού αμυντικού του αγγλικού συλλόγου.

«Γιατί ο Ντα Κόστα είναι καλύτερος από τον Σαριέγκι;», αναρωτήθηκε και στη συνέχεια μετά από την αρνητική απάντηση των δημοσιογράφων πρόσθεσε: «Ε τότε; Ψάχνουμε κάτι καλύτερο».

Ο Κοζανίτης τεχνικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και από την κυκλοφορία της μπάλας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια:

«Κάναμε άλλο ένα καλό παιχνίδι, αυτό μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη. Έχουμε καλή ομάδα κάτι που είδαμε και σήμερα. Πιστεύω σιγά-σιγά, όταν θα γυρίσουν όλοι, να καταφέρει η ομάδα να δεθεί για να είμαστε έτοιμοι».

Τι αρνητικά εντοπίσατε στο παιχνίδι της ομάδας συγκριτικά με το πρώτο φιλικό;

«Δεν μπορώ να πω ότι είδα τόσα πολλά αρνητικά. Πιο πολλά θετικά στοιχεία είδα παρά αρνητικά. Με ευχαριστεί ότι έχουμε πάντα καλή κυκλοφορία, πηγαίνουμε με την μπάλα από πίσω, παίζουμε από τα πλάγια. Μας έλειψε λίγο η τελική προσπάθεια, πρόβλημα που διαπίστωσα ότι κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό έγινε γιατί προσπαθούσαμε πάντα να παίξουμε με μικρές πάσες, και δεν ανοίγαμε το παιχνίδι, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος που έπαιζε καλή άμυνα να μας περιορίσει. Κατά τα άλλα είμαστε ευχαριστημένοι».

Είδαμε σήμερα και τους διεθνείς να παίζουν, κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο...

«Ναι ήταν κάποιοι που έχουν καλά εργομετρικά και είπαμε να πάρουν κάποια παιχνίδια σιγά σιγά στα πόδια τους. Έκαναν καλή προπόνηση το πρωί και έπαιξαν το απόγευμα. Δυο-τρία παιδιά είναι καλά και δεν υπάρχει λόγος να μην παίζουν. Το ποδόσφαιρο είναι και μπάλα δεν είναι μόνο προπονήσεις και τρέξιμο. Είναι καλό αυτοί που είναι πιο προπονημένοι να συμμετέχουν σε τέτοια παιχνίδια».

Στο τρίτο φιλικό να περιμένουμε ότι θα παίξουν όλοι οι διεθνείς;

«Θα παίξουν σίγουρα. Τώρα εάν θα είναι μικτή η αρχική ενδεκάδα ή όχι θα το δούμε. Θα παίξει και ο Τζιμπρίλ (σ.σ. Σισέ) και ο Γκοβού. Θα παίξουν όλοι».

Πώς είδατε σήμερα τον Νίνη;

«Νομίζω καλά!»

Ο Νίνης έπαιξε σήμερα πίσω από τον επιθετικό. Αυτή είναι η βασική του θέση;

«Λογικά εκεί είναι γιατί και πέρσι εκεί έπαιζε. Πιστεύω ότι αυτή είναι η θέση του, αλλά το καλό είναι ότι μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις, τόσο στο κέντρο, όσο και δεξιά αλλά και αριστερά. Ο βασικός ρόλος του είναι αυτός και θα προσπαθήσουμε να τον αξιοποιήσουμε εκεί».

Είδαμε σήμερα δύο παιδιά τα οποία δεν θα υπολογίζονται ενόψει της νέας σεζόν... Πώς αντιμετωπίζει ο προπονητής μια τέτοιου είδους κατάσταση;

«Ακόμα δεν έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, αλλά δεν παύει να έχουμε πολλά παιδιά. Κάποιοι πρέπει να αποχωρήσουν και κάποιοι θα μείνουν στην ομάδα. Αυτά τα παιδιά είναι μαζί μου τους τελευταίους δυο-τρεις μήνες και είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί τους. Θα δούμε και στα επόμενα παιχνίδια και θα αποφασίσουμε ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν».

Σήμερα ήρθαν δύο παιδιά. Πότε να περιμένουμε να αγωνιστούν;

«Δεν μπορούν να παίξουν. Θα δούμε μόνο πώς είναι ο Γιώργος (σ.σ Ιωαννίδης) γιατί έκανε κάποιες προπονήσεις. Για τον τερματοφύλακα εντάξει δεν μπορούμε να πούμε ακόμα».

Η ομάδα πλέον έχει 4 τερματοφύλακες. Οι σκέψεις ποιες είναι για την τριάδα;

«Θα μείνουν οι καλύτεροι. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει ποιος θα φύγει, αλλά ο πρώτος τερματοφύλακας είναι ο Τζόρβας. Ο τερματοφύλακας της Εθνικής. Από κει και πέρα όποιος είναι καλύτερος θα είναι ο δεύτερος. Αυτό θα φανεί μέσα από την προπόνηση. Έτσι βγαίνει πάντα η αποστολή. Αλλά τον πρώτο λόγο τον έχει ο τερματοφύλακας της Εθνικής».

Υπήρχε και ένας παίκτης της αντίπαλης ομάδας, ο Ντα Κόστα, ο οποίος είναι στη λίστα του Παναθηναϊκού. Πώς είναι να τον βλέπεις από κοντά πλέον;

«Δεν είναι μόνο ο Ντα Κόστα. Είχαμε 500 ονόματα. Αν δεις τη λίστα... ποία λίστα; (σ.σ. μονολογεί). Στην λίστα την δικιά μου δεν ήταν... Δεν είπαμε ότι θα πάρουμε ως πρώτο στόχο τον Ντα Κόστα».

Απλά φαίνονταν ότι ήταν στη λίστα που είχε σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα...

«Στη λίστα ο πήχης ήταν πολύ ψηλά. Δεν ήταν στο επίπεδο του Ντα Κόστα. Από κει και πέρα θα δούμε. Πάντα προσπαθούμε. Γιατί ο Ντα Κόστα ήταν καλύτερος του Σαριέγκι;

Δημοσιογράφοι: «Όχι...»

Νιόπλιας: «Ε τότε; Ψάχνουμε κάτι καλύτερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x