Stoiximan Super League

Τι να πεις για μπάλα…

Όταν ένα φιλικό παιχνίδι διακόπτεται από επεισόδια… Όταν ένας άνθρωπος δέχεται βίαιη επίθεση από το πλήθος… Όταν συνειδητοποιούμε ξανά πόσο «άρρωστο» παραμένει το ποδόσφαιρο και η κοινωνία μας… Τότε τι να πεις για μπάλα… Τα αποκαλυπτήρια της νέας ΑΕΚ στον κόσμο της στιγματίστηκαν από τον προπηλακισμό του Ντούσαν Μπάγεβιτς και έκαναν το αγωνιστικό κομμάτι της ήττας 2-1 από την Καλλιθέα να μοιάζει τελείως επιφανειακό και επουσιώδες…

Όταν ένα φιλικό παιχνίδι διακόπτεται από επεισόδια…

Όταν ένας άνθρωπος δέχεται βίαιη επίθεση από το πλήθος…

Όταν συνειδητοποιούμε ξανά πόσο «άρρωστο» παραμένει το ποδόσφαιρο και η κοινωνία μας…

Τότε τι να πεις για μπάλα…

Τα αποκαλυπτήρια της νέας ΑΕΚ στον κόσμο της στιγματίστηκαν από τον προπηλακισμό του Ντούσαν Μπάγεβιτς και έκαναν το αγωνιστικό κομμάτι της ήττας 2-1 από την Καλλιθέα να μοιάζει τελείως επιφανειακό και επουσιώδες…



Α! Έπαιξαν και ποδόσφαιρο…

Σε κανονικές συνθήκες -και αν τα πάντα δεν είχαν παραδοθεί στο έλεος των κάφρων- θα μιλούσαμε αυτή την ώρα για ποδόσφαιρο… Παρόλο, λοιπόν, που η άσχημη αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στο φιλικό με την Καλλιθέα και η ήττα με 2-1 είναι το λιγότερο άσχημο από αυτά που της συνέβησαν σήμερα, στην Καλλιθέα παίχτηκε και μπάλα…

Εκεί η «Ένωση» είδε την αισιοδοξία που είχαν καλλιεργήσει οι εξαιρετικές εντυπώσεις των προηγούμενων φιλικών να προσγειώνεται ανώμαλα στο «χωράφι» του «Ελ Πάσο» και παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, να χάνει τελικά από μια ομάδα που τώρα ανέβηκε στη Β’ Εθνική.

Τα γκολ των Κατσαρού (6’) και Μαρουκάκη (58’) εξέθεσαν την αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων» -η αδυναμία των οποίων να φτιάξουν ευκαιρίες και να ευστοχήσουν σε εκείνες που τους παρουσιάστηκαν, δεν τους επέτρεψε κάτι παραπάνω από το να μειώσουν με τον Μπλάνκο στο 68'.

Πως έπαιξε

Με το γνώριμο 4-2-3-1 παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Καφές-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Σκόκο (δεξιά) και προωθημένος ο Τζεμπούρ.

Welcome to Greece…

Την… αντίστροφη εκδοχή της έκφρασης «απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια» βίωσε στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ. Η απότομη εναλλαγή -από το «χαλί» του Σίδνεϊ στο… χάλι του αγωνιστικού χώρου στο «Ελ Πάσο»- έπεσε βαριά στους παίκτες του Μπάγεβιτς, που μέχρι να τη… συλλάβουν, βρίσκονταν ήδη πίσω στο σκορ.

Η κακή μέρα του Καράμπελα και η υπεροχή σε ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της Καλλιθέας έναντι του Μαϊστόροβιτς είχαν ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ, όχι μόνο να μείνει πίσω στο σκορ (εξαιρετικό πλασέ του Κατσαρού στο 6’), αλλά και να αντιμετωπίσει σε αρκετές περιπτώσεις, στην αντεπίθεση, τον κίνδυνο να… διπλώσει το κακό.

Την ίδια ώρα, δε, που η άμυνα αντιμετώπιζε προβλήματα και οι… μπροστά δεν τα κατάφερναν πολύ καλύτερα. Η «Ένωση» δυσκολευόταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, ενώ ούτε οι εναλλαγές θέσεων των ακραίων (Λεονάρντο και Σκόκο) -αλλά και των Λυμπερόπουλου-Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης- είχαν αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει «λύσει το γόρδιο δεσμό», ωστόσο το οριζόντιο δοκάρι της αρνήθηκε την ισοφάριση στον «κεραυνό» του Λυμπερόπουλου στο 45’.

Να' ταν μόνο η ήττα…

Στο ίδιο μοτίβο που τελείωσε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο. Ενώ, λοιπόν, η ΑΕΚ εξακολουθούσε να εμφανίζεται «δυσκοίλια» στην παραγωγή παιχνιδιού και η Καλλιθέα παρέμενε άψογη στα αμυντικά της καθήκοντα, δεν θα αργούσε η ώρα που θα επιβραβευόταν εκ νέου για τη… μη προσήλωσή της σε αυτά.

Η σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΚ, μετά από εκτέλεση φάουλ στο 58’, έφερε την μπάλα «στο πιάτο» του Μαρουκάκη, εκείνος δεν είπε «όχι» και από κοντά εξέθεσε ακόμα περισσότερο την αμυντική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων». Το γκολ αυτό, πάντως -και η συνειδητοποίηση μιας ντροπιαστικής ήττας- κινητοποίησε τους τελευταίους, που πέρασαν ομαδικά μπροστά.

Η πίεση αυτή επιβραβεύτηκε προσωρινά από τον Μπλάνκο (βρέθηκε εκεί που έπρεπε ώστε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 68’), δεν μεταφράστηκε από τον ίδιο στην ισοφάριση (στην απίστευτη ευκαιρία του 81’), πριν… σκεπαστούν όλα από το «σκοτάδι» των τελευταίων λεπτών και των όσων τα ακολούθησαν…

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλιθέα (Στάθης Σταθόπουλος): Αθανασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Τζορμπατζάκης, Κουτρουμπής, Γκισκαμπάνης, Καλτσάς, Τεγούσης, Τσάνα, Φαμπίνιο

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Τζεμπούρ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x