Stoiximan Super League

«Mεγαλοπρεπής» ο Μπόμπεκ

Αυτή ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε ο Αριστείδης Καμάρας, για να χαρακτηρίσει τον άνθρωπο και προπονητή Στέφαν Μπόμπεκ. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον εκλιπόντα, ξεδίπλωσε τις αναμνήσεις του στο NοvaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αυτή ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε ο Αριστείδης Καμάρας, για να χαρακτηρίσει τον άνθρωπο και προπονητή Στέφαν Μπόμπεκ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον εκλιπόντα, ξεδίπλωσε τις αναμνήσεις του στο NοvaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Οι ώρες αυτές είναι ώρες οδύνης. Γνωρίζαμε από καιρό ότι δεν ήταν καλά, δεν παύει όμως η απώλειά του να είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Μέσα από την απώλεια του Μπόμπεκ ξεπηδάνε ένα σωρό αναμνήσεις» τόνισε αρχικά ο Αριστείδης Καμάρας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στις προπονητικές του ικανότητες.

«Στο μυαλό, μου έρχονται ένα σωρό εικόνες. Είχαμε την τύχη να κάνει στην Ελλάδα τα πρώτα του προπονητικά «βήματα». Εφάρμοσε στον Παναθηναϊκό το 4-3-3, ένα σύστημα που πραγματικά έκανε την ομάδα να παίζει πυραυλοκίνητο ποδόσφαιρο. Η έλευσή του στη χώρα μας άλλαξε το ποδόσφαιρο καθώς όλοι ήθελαν να μιμηθούν το σύστημά του. Τα τρία πρώτα χρόνια στην ομάδα το «τριφύλλι» με τον τρόπο που έπαιζε, έγινε μικρογραφία της τεράστιας εθνικής Γιουγκοσλαβίας. Ήταν η εποχή που μας υπολόγιζαν στη Ευρώπη».

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» δεν θα μπορούσε να μην σταθεί και στον άνθρωπο Μπόμπεκ: «Ο Μπόμπεκ όταν ήρθε στην Ελλάδα, ήταν ήδη τεράστια προσωπικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήταν αρχηγός στην μεγάλη ομάδα των «Πλάβι» και είχε τεράστια καριέρα ως ποδοσφαιριστής» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης, για να δώσει στη συνέχεια στοιχεία του χαρακτήρα του: «Ο Στέφαν ήταν πολύ ευχάριστος άνθρωπος με μια θαυμάσια οικογένεια. Ήταν πανέξυπνος, απολαυστικός, ενώ βρισκόταν πάντα πολύ κοντά στους ποδοσφαιριστές του. Του άρεσε η νυχτερινή ζωή, την οποία όμως απαγόρευε στους παίκτες του».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ότι ο Μπόμπεκ τον έμαθε πολλά πράγματα: «Προσωπικά με έμαθε να αξιοποιώ τις δυνατότητες που είχα ως ποδοσφαιριστής. Μαζί του έγινα πιο αποτελεσματικός, καθώς εκτός από το να πασάρω στους συμπαίκτες μου, σκόραρα κιόλας».

Επιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x