Stoiximan Super League

Σε καλό δρόμο…

Ικανοποίηση στις τάξεις της ΑΕΚ για την εύκολη νίκη επί της Καλλιθέας με στη Sportday ο Μ.Τσόχος

Ικανοποίηση στις τάξεις της ΑΕΚ για την εύκολη νίκη επί της Καλλιθέας με 2-0 που διατήρησε την «Ένωση» στα υψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας. «Δεν μας απασχολεί η κατάκτηση του τίτλου», επιμένει ο Σάντος. Παρατηρήσεις Νικολαΐδη στους παίκτες για τη χαλάρωση μετά το 2-0. «Αυτό που μου δείξατε είναι σαν να σταματήσατε στο 2-0. Δεν γίναμε από τη μια στιγμή στην άλλη υπερομάδα», επεσήμανε ο πρόεδρος της «Ένωσης». Προβληματισμός για τη μικρή προσέλευση στο ΟΑΚΑ. "Σταρ της ΑΕΚ η ομάδα", δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Κόντης. «Ο χρόνος δουλεύει για την ΑΕΚ», γράφει στη Sportday ο Μ.Τσόχος.

Χαρούμενη διακοπή

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα εν όψει της διακοπής για τις υποχρέωσεις των εθνικών ομάδων η ΑΕΚ. Η «Ένωση» επιβλήθηκε πολύ εύκολα της Καλλιθέας με 2-0 στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας τις τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ διατήρησε για τέταρτο διαδοχικό αγώνα την εστία της ανέπαφη (με τέσσερα γκολ παθητικό, διαθέτει την καλύτερη άμυνα). Χωρίς να εντυπωσιάσουν, αλλά παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο και με όπλο την άριστη αμυντική λειτουργία, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και έδειξαν πως αγώνα με αγώνα βελτιώνονται.

Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γρήγορο γκολ (στο 21’) που έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του. «Η Καλλιθέα είναι καλά οργανωμένη ομάδα. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, καταφέραμε να πετύχουμε γρήγορα το γκολ και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Αν δεν είχαμε πετύχει γκολ στο πρώτο μέρος, τότε μπορεί να ήταν πιο μπερδεμένα τα πράγματα στο δεύτερο. Μπήκαμε δυνατά, κάναμε ευκαιρίες και σκοράραμε. Προσπαθήσαμε να πετύχουμε το δεύτερο γκολ, το καταφέραμε και μετά θέλαμε να πετύχουμε κι άλλο, αλλά η Καλλιθέα αμύνθηκε καλά. Ήταν δίκαιη η νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που πάλεψε πολύ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχε πολλές πιθανότητες απέναντι μας. Ο κ. Ντουμιτρέσκου γνωρίζει πολύ καλά την ΑΕΚ. Προσπάθησε να κάνει τα πάντα για να μας σταματήσει, αλλά ήμασταν καλύτεροι», τόνισε ο προπονητής της «Ένωσης», ενώ εξήρε την αμυντική λειτουργία της ομάδας του: «Το θέμα της άμυνας δεν είναι θέμα μόνο των αμυντικών. Είναι θέμα συνολικά της ομάδας να αμύνεται πολύ καλά όταν δεν έχει την μπάλα. Αν μια ομάδα είναι καλά οργανωμένη και δεν έχει την κατοχή της μπάλας, όταν την αποκτήσει μπορεί να κάνει πολύ καλά πράγματα. Αυτή είναι η απάντηση και στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματος. Αυτό που έχει βελτιωθεί είναι ότι πλέον είμαστε ομάδα που δουλεύει πολύ καλά στον αμυντικό τομέα και βελτιώνεται συνεχώς στις μεταβιβάσεις προς την επίθεση», υπογράμμισε ο προπονητής της ΑΕΚ και συνέχισε: «Οι παίκτες εφαρμόζουν πάρα πολύ καλά μέσα στο γήπεδο αυτά που τους λέω. Έχουν πολύ μεγάλη θέληση να κάνουν ωραία πράγματα και σταδιακά θα βελτιωνόμαστε κι άλλο».

Πάντως, ο κ.Σάντος απέφυγε για μια ακόμη φορά να κάνει λόγο για πρωτάθλημα: «Δεν μας απασχολεί η κατάκτηση του τίτλου, το έχω πει πολλές φορές. Έχουμε πει ξεκάθαρα ποιοι είναι οι στόχοι μας και είμαστε οι μοναδικοί που το έχουμε κάνει τόσο ξεκάθαρα. Η φιλοσοφία μας είναι να παίζουμε καλά σε κάθε ματς και να προσπαθούμε για τη νίκη. Στο τέλος θα κάνουμε τους λογαριασμούς». Τέλος, σε ερώτηση-παρατήρηση για την είσοδο του Μόρα αντί του Λάκη στις καθυστερήσεις και το αν αυτή υποτιμά τον νεαρό αμυντικό, απάντησε: «Αν υποτιμώ τον Μόρα; Ο Μόρας είναι μέρος της ομάδας. Θα μπει όταν πιστεύω ότι πρέπει να μπει, όπως και κάθε παίκτης. Όλοι ξέρουν τι πιστεύω για τον Μόρα και την ποιότητα του».

Από την πλευρά των παικτών, ο Λουέι Τσάνκο, που δικαιολόγησε για έναν ακόμη αγώνα τον χαρακτηρισμό του παίκτη-εργάτη, τόνισε: «Το σημαντικό ήταν η νίκη και ότι συνεχίσαμε να κερδίζουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας. Ήμασταν πιο κοντά στο να γίνει το 3-0, παρά το 2-1. Αμυνθήκαμε πάρα πολύ καλά και πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Ο κατά γενική ομολογία κορυφαίος της ΑΕΚ στον αγώνα του Σαββάτου, Κώστας Κατσουράνης, τόνισε: «Δεν κοιτάζουμε τα αποτελέσματα των άλλων, παρά μόνο τα δικά μας. Είμαστε κοντά στην κορυφή και στην πορεία θα φανούν όλα. Πάντως είμαστε ευχαριστημένοι που η ομάδα βρίσκει το δρόμο της». Όσο για την προσωπική του απόδοση και τον φετινό του ρόλο, που είναι περισσότερο αμυντικογενής, είπε: «Φέτος παίζω σε έναν ρόλο αντίστοιχο με αυτόν που είχε πέρυσι ο Ασουνσάο και σιγά-σιγά συνηθίζω. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα και από αυτή τη θέση. Ξεκίνησα αργά την προετοιμασία, αλλά σταδιακά μπαίνω στο ρυθμό». Ο έτερος αρχηγός της «Ένωσης» και σκόρερ του δευτέρου γκολ, με το οποίο έφτασε τα έξι στο πρωτάθλημα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, επεσήμανε: «Αν είμαστε σοβαροί σε όλα τα ματς, θα μπορ΄σουμε να παραμείνουμε κοντά στην κορυφή και την πρώτη θέση. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να είμαστε πειθαρχημένοι». Ο Αλεσάντρε Σοάρες δήλωσε: «Η κορυφή μας ενδιαφέρει, αλλά σκοπός είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Συγχαρητήρια από Ντέμη

Στα αποδυτήρια της ΑΕΚ κατέβηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο πρόεδρος της «Ένωσης», αφού συνεχάρη τους παίκτες για τη νίκη, τους ζήτησε να συνεχίσουν την προσπάθεια. «Είναι καλό ότι συνεχίσαμε με νίκη. Δείχνουμε ότι βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι και αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Δεν πρέπει να μείνουμε στάσιμοι», τόνισε σχετικά, ενώ έκανε παρατηρήσεις στους παίκτες για χαλάρωση μετά το 2-0. «Θα μπορούσατε να είχατε πετύχει πολλά γκολ. Αυτό θέλει να βλέπει ο κόσμος. Ποιότητα, καλό θέαμα και γκολ. Έτσι μόνο θα τον κερδίσετε. Δεν πρέπει να σταματάμε όταν έχουθμε καθαρίσει το παιχνίδι. Δεν θέλω να έχουμε τέτοια νοοτροπία. Το σωστό είναι να συνεχίζουμε και όταν φτάνουμε σε ένα ‘καθαρό’ σκορ, να συνεχίζουμε την προσπάθεια, ακόμα πιο δυνατά. Αυτό που μου δείξατε είναι σαν να σταματήσατε στο 2-0. Δεν γίναμε από τη μια στιγμή στην άλλη υπερομάδα».

Και τώρα… διακοπή

Την ευκαιρία να πάρουν ανάσες ξεκούρασης θα έχουν με τη διακοπή του πρωταθλήματος οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, πλην των διεθνών, αφού το πρωτάθλημα διακόπτεται για 14 ημέρες λόγω των εθνικών ομάδων. Η διακοπή αυτή έρχεται τη χειρότερη δυνατή στιγμή για την «Ένωση», αφού η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειχνε να βρίσκει ρυθμό στα τελευταία ματς. Πάντως η διακοπή θα έχει και ευεργετικές συνέπειες, αφού στο διάστημα που μεσολαβεί, οι Δέλλας και Τζιωρτζόπουλος θα ανεβάσουν ρυθμούς προπόνησης και θα αρχίσουν σταδιακά την αντίστροφη μέτρηση για να επιστρέψουν στη δράση. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ΑΕΚ, είναι στις 20 Νοεμβρίου κόντρα στον Ακράτητο του Μάκη Ψωμιάδη στα Άνω Λιόσια.

Έλειπε ο κόσμος

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της διοίκησης της ΑΕΚ για το γεγονός πως για έναν ακόμη φετινό αγώνα, το ΟΑΚΑ δεν θύμιζε σε τίποτα τις περσινές στιγμές. Στην αναμέτρηση με την Καλλιθέα κόπηκαν μόλις 15.057 εισιτήρια, ενώ στις εξέδρες βρέθηκαν 2.140 παιδιά δωρεάν, με τις εισπράξεις να είναι μόλις 221.155 ευρώ. Τα περίπου 15.000 εισιτήρια αποτελούν μια από τις χειρότερες «επιδόσεις» της ΑΕΚ όσον αφορά στην προσέλευση κόσμου επί εποχής Νικολαΐδη στην ΑΕΚ. Λιγότερα εισιτήρια, συγκεκριμένα 10.458, είχαν κοπεί μόνο πέρυσι, στις 19 Δεκεμβρίου, στον αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ για τη 12η αγωνιστική (1-1), που είχε διεξαχθεί και πάλι Σάββατο. Η «Ένωση» είχε «κόψει» 11.136 και 11.420 εισιτήρια αντίστοιχα στους αγώνες της 2ης και 3ης αγωνιστικής κόντρα σε Κέρκυρα και Πανιώνιο πέρυσι, ωστόσο οι αναμετρήσεις αυτές είχαν διεξαχθεί στη Ριζούπολη, αφού το ΟΑΚΑ δεν ήταν διαθέσιμο λόγω των Παραολυμπιακών Αγώνων.

*Μπορεί η κόντρα Νικολαΐδη-Original να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο δεν έχει σταματήσει. Οι οργανωμένοι ανέρτησαν στον αγώνα με την Καλλιθέα πανό, στο οποίο αναγραφόταν, «Τράβα κι άλλο, θα το αντέξω…», ενώ η φράση συνοδευόταν και από ένα σκίτσο φωτογραφικής μηχανής. Το μήνυμα αναφερόταν προφανώς στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της ΑΕΚ μετά τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Παράλληλα δεν έλειψαν και οι «διαδηλώσεις» όσον αφορά στο νέο τραγούδι της ομάδας, με την Original να εκδηλώνει τη σαφή της προτίμηση στον παραδοσιακό ύμνο της ομάδας. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα και οι φίλοι της ΑΕΚ συμπαραστάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις στην ομάδα τους.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x