Stoiximan Super League

Πάντελιτς: «Έχω νοοτροπία νικητή, όπως ο Ολυμπιακός»

Τους λόγους που τον έπεισαν να έρθει στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού εξήγησε ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος επιθετικός υποστήριξε πως απέρριψε πολλές προτάσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ δεν παρέλειψε να «πλέξει» το εγκώμιο του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και του... Τζιμπρίλ Σισέ, με το οποίον τόνισε πως διαφέρει αρκετά.

Τους λόγους που τον έπεισαν να έρθει στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού εξήγησε ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος επιθετικός υποστήριξε πως απέρριψε πολλές προτάσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ δεν παρέλειψε να «πλέξει» το εγκώμιο του Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και του... Τζιμπρίλ Σισέ, με το οποίον τόνισε πως διαφέρει αρκετά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο φορ των «ερυθρολεύκων» στην εφημερίδα “Real News”:

Γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό να τελειώσεις την καριέρα σου;

"Ήθελα να παίξω σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί και διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Τέτοια ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Θέλω να παλεύω για την πρώτη θέση και όχι να αγωνίζομαι σε μία ομάδα που δίνει μάχη για να τερματίσει στην πρώτη εξάδα ή στην πρώτη δεκάδα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και οι φιλοδοξίες του συμβαδίζουν με τις δικές μου".


Είχες άλλες προτάσεις;

"Με ήθελαν ομάδες από Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία. Ακόμα και ο Άγιαξ ήθελε να με κρατήσει. Δεν ήθελα, όμως, να πάω σε ομάδες που δεν θα διεκδικούσαν πρωτάθλημα. Έχω τη νοοτροπία νικητή και θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι, όπως και ο Ολυμπιακός. Ήταν η καλύτερη επιλογή".


Στον Ολυμπιακό βρήκες αυτά που περίμενες;

"Συνάντησα καλύτερες συνθήκες από αυτές που περίμενα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ευρωπαϊκή ομάδα και σίγουρα η καλύτερη στην Ελλάδα. Είναι ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί πρέπει να αγωνίζεται. Γνωρίζω ότι την περασμένη σεζόν τερμάτισε 5ος και αποκλείστηκε από το Γιουρόπα".


Ποιο είναι το κίνητρο σου;

"Στον Ολυμπιακό δεν ήρθα για τα χρήματα. Δεν πήγα στον πρόεδρο και ζήτησα 10 εκ. ευρώ ή κάτι ανάλογο. Ήρθα για να αποδείξω ότι αξίζω. Ότι έκανα στο παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είμαι στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να δείξω ότι αξίζω να παίζω στον Ολυμπιακό. Θα κάνω τα πάντα και θα δώσω το 100% για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της".


Πως κρίνεις το ρόστερ του Ολυμπιακού;

"Διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Ριέρα, ο Ιμπαγάσα και γενικά είναι πολύ ποιοτικό ρόστερ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο οι παίκτες ή ο προπονητής".


Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας φέτος;

"Για να πετύχουμε τους στόχους μας θα πρέπει να είμαστε μαζί. Το ρόστερ, το τεχνικό επιτελείο, η διοίκηση, οι υπάλληλοι της ΠΑΕ και φυσικά ο κόσμος. Όλοι μια γροθιά. Μόνο αν υπάρχει ενότητα και αλληλοσεβασμός θα τα καταφέρουμε και μέχρι στιγμής, υπάρχουν αυτά τα στοιχεία".


Η γνώμη σου για Βαλβέρδε;

"Ξέρει τη δουλειά του. Γνωρίζει την θέλει από την ομάδα και πως να το πάρει. Δείχνει ότι είναι πολύ καλός προπονητής. Φυσικά, πρέπει να τον βοηθήσουμε και εμείς. Στις προπονήσεις θα πρέπει να δίνουμε το 100% και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, σαν να παίζουμε ματς. Εξάλλου η δουλειά στην προπόνηση βγαίνει στους αγώνες".


Οι στόχοι του Ολυμπιακού;

"Aυτή είναι εύκολη ερώτηση. Θέλουμε πρωτάθλημα και κύπελλο για να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν. Στόχος μας είναι το νταμπλ και θέλουμε να τα κατακτήσουμε όλα, αποδίδοντας ταυτόχρονα καλό ποδόσφαιρο".


Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια των οπαδών;

"Είναι άλλο πράγμα να αγωνίζεσαι μπροστά στον κόσμο και άλλο άδειες εξέδρες. Σου δίνουν την τεράστια ώθηση και νομίζω ότι αν είχαμε τους οπαδούς μας στην Θεσσαλονίκη στο ματς με τον Ηρακλή θα κερδίζαμε 3-0. Ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά ο κόσμος μπορεί να σε ανεβάσει".


Όταν συναντήθηκες με τον Μαρινάκη συμφωνήσατε μέσα σε λίγα λεπτά. Θες να μιλήσεις για αυτό;

"Toυ είπα ότι θέλω να παίξω και να αποδείξω την αξία μου. Δεν ήρθα να ζητήσω εκατομμύρια. Έμεινε έκπληκτος με όσα του είπα και συμφωνήσαμε αμέσως. Είναι φανερό ότι θέλει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο".


Πως βλέπεις το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

"Έχει ανέβει πολύ και είναι καλύτερο απ' όσο νομίζετε. Απλά θα πρέπει οι ομάδες να συνεχίσουν να φέρνουν καλούς παίκτες και να έχουν κίνητρο και όχι αυτούς που έρχονται εδώ μόνο για τα χρήματα".


Σε συγκρίνουν συνεχώς με τον Σισέ. Νομίζεις ότι μπορείς να ξεπεράσεις τα 23 γκολ που πέτυχε πέρσι;

"O Σισέ είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, με μεγάλη καριέρα αλλά είμαστε διαφορετικοί παίκτες. Στον ΠΑΟ παίζουν για τον Σισέ, εγώ παίζω για την ομάδα. Με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα και όχι να σκοράρω εγώ. Μου είναι το ίδιο ευχάριστο να δίνω ασίστ. Πάνω απ' όλα ο Ολυμπιακός, όχι ο Μάρκο ή κάποιος άλλος παίκτης. Ποτέ στην ζωή μου δεν είπα ότι θέλω να σκοράρω σε αυτό το ματς ή το άλλο".


Έχεις σκεφτείς το μέλλον σου;

"Έχω υπογράψει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και θα ήθελα να κάνω 3 νταμπλ. Θα ήταν υπέροχο. Δεν έχω σκεφτεί το μέλλον, αλλά σίγουρα μπορώ να παίξω ακόμα 4-5 χρόνια μπάλα".

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x