Stoiximan Super League

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 2-1 (Τελικό)

.

95' Τέλος της αναμέτρησης με την Ελλάδα να επικρατεί 2-1 επί της Ουγγαρίας.

94' Αλλαγή για την Ελλάδα: Στη θέση του Γιαννακόπουλου πέρασε ο Καψής.

91' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Εξαιρετική προσπάθεια για την Ελλάδα, με τον Μπασινά να δίνει για τον Παπαδόπουλο και εκείνος αμέσως για τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Καφέ και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1.

90' Αλλαγή για την Ουγγαρία: Στη θέση του Χάιναλ πέρασε ο Μπόιτε.

87' Δοκάρι για την Ελλάδα! Ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Κυργιάκο, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και από πολύ κοντά ο Κατσουράνης έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-1.

86' Αλλαγή για την Ελλάδα: Στη θέση του Φύσσα πέρασε ο Γκέκας.

86' Σέντρα του Βύντρα από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε άουτ.

84' Κίτρινη κάρτα στον Μπασινά.

83' Αποβολή στον Τόργκελε. Ο άσος του Παναθηναϊκού είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για κοντρόλ με το χέρι.

77' ΓΚΟΛ! Ο Κένεσεϊ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε για την Ουγγαρία.

76' Πέναλτι για την Ουγγαρία, ο Χάιναλ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Άντζα, με τον Φινκ να καταλογίζει το πέναλτι.

74' Αλλαγή για την Ελλάδα: Στη θέση του Νικοπολίδη πέρασε ο Κοτσόλης.

72' Σέντρα σουτ του Καφέ, η μπάλα κόντραρε στον Έγκερ και πέρασε κόρνερ.

68' Αλλαγή για την Ουγγαρία: Ο Μπουρ άφησε τη θέση του για τον Κένεσι.

65' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπασινά έξω από την περιοχή, ο Κίραλι απέκρουσε σε κόρνερ.

58' Η Ελλάδα έχει τον απόλυτο έλεγχο και προσπαθεί να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα της εξασφαλίσει τη νίκη.

52' Αλλαγή για την Ελλάδα: Στη θέση του Σεϊταρίδη πέρασε ο Βύντρα.

46' Έναρξη στο δεύτερο μέρος με την Εθνική μας στη σέντρα.

46' Τριπλή αλλαγή για την Ελλάδα: Στη θέση του Μάντζιου πέρασε ο Λυμπερόπουλος, αντί του Ζαγοράκη ο Παπαδόπουλος και ο Καφές πήρε τη θέση του Σαλπιγγίδη.

46' Αλλαγή για την Ουγγαρία: Ο Φέρεντσι πήρε τη θέση του Μπάλογκ.

45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου με την Ελλάδα να προηγείται 1-0 της Ουγγαρίας.

39' Ο Τόργκελε βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Νικοπολίδη, ο Κυργιάκος γύρισε γρήγορα και τελευταία στιγμή απομάκρυνε σε κόρνερ.

37' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ουγγαρία με τον Κόρσος να "πιάνει" την κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τον Γιαννακόπουλο να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

36' Τεράστια ευκαιρία για την Ουγγαρία. Ο Ρόσα έκανε την ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο επερχόμενος Μπόντναρ έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως ο Νικοπολίδης αντέδρασε θετικά αποκρούοντας θεαματικά σε κόρνερ.

33' Κεφαλιά του Τόργκελε μετά από πολύ μακρινή μπαλιά του Μπάλογκ, η μπάλα πέρασε άουτ.

32' Κίτρινη κάρτα στον Ζαγοράκη.

31' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Εξαιρετική προσπάθεια του Σαλπιγγίδη, ο οποίος "έκλεψε" την μπάλα από τον Μπόντναρ, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έκανε τη σέντρα και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Γιαννακόπουλος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κίραλι και άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα.

27' Η Ελλάδα έχει επιβάλλει το ρυθμό της και δεν έχει επιτρέψει στους Ούγγρους να απειλήσουν μέχρι στιγμής. Πολύ καλός ως τώρα ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος εκτός από ανασταλτικά προσφέρει και πολλές βοήθειες στον επιθετικό τομέα.

23' Ο Γιαννακόπουλος μπήκε από τα δεξιά και έκανε τη συρτή σέντρα, όμως ο Κίραλι απομάκρυνε.

20' Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Μπασινάς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Άντζα, όμως το σουτ του αμυντικού της Ξάνθης αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τον Γκιέπες.

16' Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική μας να ανοίξει το σκορ! Ο Μπασινάς εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα και πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μάντζιο, ο οποίος μόνος του απέναντι από τον Κίραλι την έστειλε να περάσει άουτ με κεφαλιά.

11' Ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Άντζας "έπιασε" την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

6' Χωρίς καλό ρυθμό το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά με την Ελλάδα να διατηρεί τον έλεγχο.

3' Πρώτη καλή φάση για την Εθνική μας, με τον Φύσσα να "κλέβει" την μπάλα από τον Μπόντναρ και να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε να "πιάσει" την κεφαλιά.

1' Έναρξη του αγώνα με την Ουγγαρία στη σέντρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Κυργιάκος, Άντζας, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Κατσουράνης, Γιαννακόπουλος, Μάντζιος, Σαλπιγγίδης.
Ουγγαρία (Λόταρ Ματέους): Κίραλι, Μπόντναρ, Γκιέπες, Έγκερ, Μπάλογκ, Μπουρ, Κόρσος, Χαϊνάλ, Ρόσα, Χάλμοσι, Τόργκελε.

Διαιτητής: Πιετρ Φινκ (Ολλανδία)
Βοηθοί: Σλοτ, Γκούτχες

Την έναρξη της προσπάθειας με τελικό προορισμό τα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, όπου θα διεξαχθεί το 2008 η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σηματοδοτεί το αποψινό (21:15, MEGA) φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας στο «Καραϊσκάκη». Με τον Ότο Ρεχάγκελ και πάλι στο τιμόνι, οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα προσπαθήσουν να αφήσουν πίσω τους την αποτυχία πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας και να κοιτάξουν στον επόμενο μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από το να είναι παρόντες στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση, ώστε να υπερασπιστούν αυτό που κατέκτησαν το 2004 στην Πορτογαλία.

Σημαντικές αλλαγές στην εθνική ομάδα δεν θα υπάρξουν, αφού ο Ότο Ρεχάγκελ έχει δηλώσει κατ’επανάληψη πως θα πορευτεί με τους παίκτες που του φέρνουν αποτελέσματα προσθέτοντας κατά καιρούς ποδοσφαιριστές που εκείνος κρίνει πως μπορούν άμεσα να βοηθήσουν την εθνική. Ο Όθωνας προσανατολίζεται στο να παρατάξει την ελληνική ομάδα με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρι θα βρίσκεται ο Αντώνης Νικοπολίδης, στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα οι Σεϊταρίδης και Φύσσας, ενώ κεντρικό δίδυμο άμυνας θα είναι οι Καψής και Κυργιάκος. Η τριπλέτα στο χώρο του κέντρου θα αποτελείται από τους Κατσουράνη, Μπασινά και Ζαγοράκη, ενώ στην επίθεση Γιαννακόπουλος (από τα δεξιά) και Παπαδόπουλος (από τα αριστερά) θα δίνουν βοήθειες στον κεντρικό φορ που θα είναι πιθανότατα ο Μάντζιος. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προτιμηθεί εν τέλει το 4-4-2, κάτι που θα σημαίνει πως θέση στην ενδεκάδα και στο πλευρό του Μάντζιου θα πάρει ο Λυμπερόπουλος. Στον πάγκο θα μείνουν οι Κοτσόλης, Λαγός, Καφές, Βύντρα, Γκούμας, Λυμπερόπουλος (;), Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Δάρλας, Άντζας και Ανατολάκης.

Στον αντίποδα, ο Λόταρ Ματέους θα παρατάξει την Ουγγαρία με ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό σύνθεση σε σχέση με τα προκριματικά, ενώ θέση βασικού αναμένεται να πάρει ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Σάντορ Τόργκελε. Η πιθανότερη σύνθεση των Ούγγρων: Κίραλι,. Γκιέπες, Έγκερ, Μπάλογκ, Μπόντναρ, Κόρσος, Χάιναλ, Ρόσα, Μπουρ, Κένεσεϊ, Τόργκελε. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Φινκ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Σλοτ και Γκούτχες.

Κάλεσμα στον κόσμο

Το μεταβατικό στάδιο στην καινούρια προσπάθεια για πρόκριση στο EURO 2008 θα αποτελέσει για την Εθνική το φιλικό παιχνίδι με την Ουγγαρία. Αυτό είναι και το μήνυμα που πέρασαν και οι ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μετά την προπόνηση της Τρίτης. «Το αυριανό φιλικό με την Ουγγαρία αποτελεί ένα καλό τεστ για να μπούμε σιγά-σιγά σε ρυθμούς προκριματικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα έρθει και θα γεμίσει το γήπεδο Καραϊσκάκη. Στην ομάδα πάντα υπήρχε ενθουσιασμός. Σίγουρα υπήρξε στεναχώρια που δεν καταφέραμε να προκριθούμε στα τελικά του Μουντιάλ, αλλά επανήλθε ο ενθουσιασμός και η χαρά όταν βρισκόμαστε στην Εθνική, που αποτελεί την οικογένεια μας», τόνισε ο Τάκης Φύσσας, με τον άσο της Χαρτς να συμπληρώνει: «Έχουν έρθει καινούργια παιδιά και αυτό είναι πολύ βασικό για την ομάδα, αφού είναι νέα και με φιλοδοξίες. Ελπίζω σύντομα να μπουν στον ρυθμό και να δώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους για χάρη της Εθνικής».

Από την πλευρά του ο Παρασκευάς Άντζας δήλωσε ευχαριστημένος για την επιστροφή του στην Εθνική και ξεκαθάρισε ότι ο κόσμος πρέπει να συμπαρασταθεί στην καινούρια προσπάθεια ως το τέλος. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα σε αυτήν την οικογένεια και χαρούμενος που ο κ. Ρεχάγκελ ανανέωσε το συμβόλαιο του και θα ξανασυνεργαστούμε. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και φοβερός χαρακτήρας. Δίνει στον κάθε παίκτη να καταλάβει ότι πάνω από όλα είναι η Εθνική ομάδα, με αποτέλεσμα άπαντες να τα δίνουν όλα τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες», δήλωσε ο άσος της Ξάνθης, ενώ αναφορικά με το φιλικό της Τετάρτης είπε: «Τώρα έχουμε μπροστά μας το φιλικό με την Ουγγαρία, που είναι ένα τεστ προετοιμασίας εν όψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι μια διοργάνωση που από ότι φαίνεται μας πηγαίνει περισσότερο από το Μουντιάλ, στο οποίο δεν καταφέραμε να προκριθούμε. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πάμε στα τελικά και θέλουμε τον κόσμο να είναι πάντα κοντά στην ομάδα και να μας βοηθήσει, όπως έκανε και στα προηγούμενα παιχνίδια».

Μικρή η ζήτηση των εισιτηρίων

Μέχρι και την Τρίτη η κίνηση διάθεσης των εισιτηρίων του αγώνα ήταν μικρή, ωστόσο στις τάξεις της ΕΠΟ ευελπιστούν πως έστω και την ύστατη στιγμή ο κόσμος θα βρεθεί στις εξέδρες του «Καραϊσκάκη». Το φαληρικό γήπεδο αναμένεται να αποτελέσει την έδρα της εθνικής ομάδας και στην πορεία της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού ο Ότο Ρεχάγκελ θεωρεί πως είναι το ιδανικό «σπίτι» της εθνικής. Ήδη η ομοσπονδία φέρεται να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με την εταιρία που διαχειρίζεται το γήπεδο για την ανανέωση της σύμβασης.

Θέλουν να κρατήσουν τον αρχηγό

Ασφυκτικό «πρέσινγκ» ασκούν στον Θοδωρή Ζαγοράκη τόσο ο Ότο Ρεχάγκελ όσο και ο Βασίλης Γκαγκάτσης προκειμένου να τον πείσουν να συνεχίσει να αγωνίζεται στην εθνική ομάδα. Μπορεί ο μέσος του ΠΑΟΚ να έχει «πατήσει» τα 34 και σε περίπτωση που η εθνική ομάδα προκριθεί στο επόμενο EURO να είναι 37 ετών, ωστόσο άπαντες θεωρούν πως η παρουσία του μόνο ευεργετικές συνέπειες θα έχει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αγωνιστικά και όχι μόνο.

Χαρακτηριστικό για το τι πιστεύει για τον Ζαγοράκη ο Ότο Ρεχάγκελ, είναι αυτό που του είπε στην τελευταία τους συζήτηση: «Μην ακούς αυτά που λένε για την ηλικία σου. Εγώ σε θεωρώ νέο στο μυαλό και την ψυχή», ήταν το μήνυμα του Γερμανού τεχνικού. Ανάλογη είναι και η στάση του Βασίλη Γκαγκάτση, που σε δηλώσεις του στον Αθλητικό Metropolis επεσήμανε: «Τι να πω για τον Θόδωρο; Θα μιλήσω συναισθηματικά. Κάναμε μία κουβέντα, θέλει να σταματήσει ο Θόδωρος, νομίζει ότι έφτασε η ώρα να εγκαταλείψει, αλλά νομίζω πως θα μείνει. Αυτή η συζήτηση που είχαμε οι τρεις μας, εγώ, ο Θόδωρος και ο κ. Ρεχάγκελ, πιστεύω θα του δώσει τη δυνατότητα να μείνει. Ο Θόδωρος μετά από τη λήξη των προκριματικών έθεσε ένα ερώτημα στον εαυτό του. Έγερνε προς την σκέψη να σταματήσει. Έχει να δώσει πολλά πιστεύω, είναι ηγέτης, πραγματικός αρχηγός όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό. Θεωρώ ότι δεν θα χρειαστεί άλλη κουβέντα για να μείνει».

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του ίδιου του Ζαγοράκη, που αναμένεται να κάνει γνωστές τις σκέψεις του για το μέλλον του (και αν αυτό υπάρχει) στην εθνική μετά το τέλος του φιλικού με την Ουγγαρία. Άλλωστε αυτό υποσχέθηκε και ο ίδιος στους δημοσιογράφους που μετά την προπόνηση της Τρίτης στον Άγιο Κοσμά τον ρωτούσαν επίμονα για το τι θα κάνει.

*Πριν από την έναρξη του αποψινού φιλικού αγώνα των εθνικών ομάδων ανδρών Ελλάδα-Ουγγαρία, η ΕΠΟ θα τιμήσει τον Παναγιώτη Λαγό σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που ελήφθη από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας. Ο διεθνής άσος του Ηρακλή θα επιβραβευθεί για την ηθική συμπεριφορά που επέδειξε στην Κοπεγχάγη, όπου πριν από τον αγώνα Δανία-Ελλάδα παρέδωσε το χαμένο πορτοφόλι του φιλάθλου Αποστόλη Κεφαλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x