Stoiximan Super League

Αντωνιάδης: «Είναι δυνατόν να μην έχει ευθύνη;»

«Είναι δυνατόν να μην έχει ευθύνη ο προπονητής; Όμως δεν φταίει μόνο αυτός», τόνισε ο Αντώνης Αντωνιάδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού και το μερίδιο ευθύνης του Νίκου Νιόπλια. Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ υποστήριξε ότι πρέπει οι «πράσινοι» να στραφούν σε λύση τεχνικού που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και δήλωσε αισιόδοξος ότι η κατάσταση στην ομάδα είναι αναστρέψιμη.

«Είναι δυνατόν να μην έχει ευθύνη ο προπονητής; Όμως δεν φταίει μόνο αυτός», τόνισε ο Αντώνης Αντωνιάδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού και το μερίδιο ευθύνης του Νίκου Νιόπλια.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ υποστήριξε ότι πρέπει οι «πράσινοι» να στραφούν σε λύση τεχνικού που γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και δήλωσε αισιόδοξος ότι η κατάσταση στην ομάδα είναι αναστρέψιμη. «Φυσικά και είναι, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα», είπε.

Οι δηλώσεις του Αντώνη Αντωνιάδη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό:

-Έχει ευθύνη ο Νιόπλιας;
«Είναι δυνατόν να μην έχει ευθύνη ο προπονητής…; Από την στιγμή που εάν πάει καλά μια ομάδα λέμε ότι είναι και έργο προπονητή, όταν δεν πάει καλά, τότε, δεν γίνεται να μην φταίει. Όμως δεν είναι μόνο ο προπονητής. Πρέπει να μιλήσουμε για τους ποδοσφαιριστές.
Ας πάρουμε παράδειγμα τον Γκοβού, έναν ποδοσφαιριστή διεθνή με μια ποδοσφαιρικά προηγμένη χώρα… Δεν γίνεται να μην έχει καταφέρει να πάρει ένα παιχνίδι. Γιατί έχουμε άλλη άποψη για τον Σισέ; Αυτός ήρθε και είναι αδιάφορος. Δεν κάνει τίποτα να βοηθήσει την ομάδα.

Κι εγώ ρωτάω; Δεν υπάρχει προσωπικός εγωισμός. Εδώ δεν υπάρχει προσπάθεια καθόλου. Χάνει την μπάλα και μετά κοιτάζει. Δεν είναι αυτό σωστό. Τον βλέπουμε δεν αντιδρά. Δεν θυμώνει. Αντί να προσπαθεί να ικανοποιήσει τον κόσμο…

Ο συμπατριώτης του, όμως ο Σισέ ή έστω ο Μπουμσόνγκ, τους βλέπεις μάχονται. Μένω σε αυτόν γιατί με έχει ενοχλήσει η εικόνα του.
Ο προπονητής του έδωσε συμμετοχές. Προέρχεται από έναν τραυματισμό. Ο μυϊκός τραυματισμός, όμως, είναι από υπερκόπωση ή κακή εξω-γηπεδική ζωή. Εδώ φταίει και η κακή προετοιμασία. Θυμάστε πέρσι που ο Παναθηναϊκός δεν είχε μυϊκούς τραυματισμούς; Φέτος ήρθε άλλος γυμναστής και τώρα άλλαξε πάλι.

-Εάν πρέπει να φύγει ο Νιόπλιας:
«Δεν μπορώ να πω κάτι σε αυτό γιατί τον συμπαθώ πολύ τον Νίκο Νιόπλια. Σίγουρα το ξέρει καλά το αντικείμενο. Πλέον όμως, είναι θέμα της διοίκησης και -φυσικά- δικό του. Μπορεί από μόνος του να πάρει την απόφαση».

-Την εικόνα της ομάδας:
«Το σίγουρο είναι πως η ομάδα δεν λειτουργεί. Παίζει με γιόμες. Και υπάρχει μόνος μπροστά ο Σισέ. Και παλιότερα και εμένα με έπαιζαν έτσι, αλλά ήταν δίπλα μου και άλλοι παίκτες που κυνηγούσαν την μπάλα».

-Υπάρχει λάθος σχεδιασμός;
«Όσο ήμουν κι εγώ στη διοίκηση είχαμε σχεδιάσει ότι θέλουμε τρεις υψηλού επιπέδου παίκτες στον άξονα. Τώρα φτάσαμε στο σημείο, αν κρυολογήσει ο Σισέ να μην έχουμε κάποιον να παίξει. Ευτυχώς που το παιδί αυτό, είναι καλά και έχει κερδίσει τον κόσμο… Όχι μόνο από τα γκολ, αλλά από το πάθος του στο παιχνίδι. Χάνει την μπάλα και τρέχει μάχεται να την κερδίσει πάλι.
Ας δούμε την περίπτωση του Χριστοδουλόπουλου. Έρχεται από πουθενά, γιατί είχε τον τραυματισμό. Παίζει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ήταν ο MVP του αγώνα. Βάζει το γκολ στο Περιστέρι. Αυτός, δεν βγαίνει εύκολα από την 11άδα. Γιατί μπορεί να σου κάνει και πάλι ένα γκολ. Αυτά δημιουργούν προβλήματα στο ποδοσφαιριστή, γιατί σου λέει: «εγώ καθάρισα το ντέρμπι».

-Λύνονται τα προβλήματα σε μια ομάδα με μια αλλαγή προπονητή:
«Δεν είναι καλό η αλλαγή του προπονητή, τόσο εύκολα. Όταν όμως δούμε ότι υπάρχουν άλλα προβλήματα δεν υπάρχει συνοχή και άλλα στοιχεία, τότε, καταλήγουμε στη λύση αυτή, την αλλαγή προπονητή.

-Αν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση;
«Όλα είναι αναστρέψιμα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά αν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει κάτι πολύ γρήγορα. Αν υποθέσουμε ότι πάμε σε αλλαγή προπονητή, που πάμε; Πρέπει να γνωρίζει την Ελλάδα. Αν είναι ξένος, που δεν γνωρίζει την Ελλάδα, πρέπει να τον κλείσεις για δύο χρόνια για να έχει να δουλέψει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x