Stoiximan Super League

«Φαντάσματα», δήθεν τιμωρημένοι και παραδόσεις…

Εξαιρετικό διαιτητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και το www.sport-fm.gr ανοίγει το αρχείο του για να σας παρουσιάσει: την επιστροφή Χαραλαμπίδη που τον είχαμε ξεχάσει μετά από δύο τιμωρίες σε… δύο ματς, τον Καλόπουλο που σε οκτώ χρόνια έχει σφυρίξει… οκτώ φορές τον Ολυμπιακό, τον Σιδηρόπουλο που επιβραβεύτηκε για το… ρεσιτάλ του ΟΑΚΑ, τον Σταθόπουλο που φέρνει μόνο «άσους» και τον Τριτσώνη που πάει για νέο under λόγω… σκωληκοειδίτιδας!

Εξαιρετικό διαιτητικό ενδιαφέρον παρουσιάζει 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και το www.sport-fm.gr ανοίγει το αρχείο του για να σας παρουσιάσει: την επιστροφή Χαραλαμπίδη που τον είχαμε ξεχάσει μετά από δύο τιμωρίες σε… δύο ματς, τον Καλόπουλο που σε οκτώ χρόνια έχει σφυρίξει… οκτώ φορές τον Ολυμπιακό, τον Σιδηρόπουλο που επιβραβεύτηκε για το… ρεσιτάλ του ΟΑΚΑ, τον Σταθόπουλο που φέρνει μόνο «άσους» και τον Τριτσώνη που πάει για νέο under λόγω… σκωληκοειδίτιδας!

Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους διαιτητές της 13ης αγωνιστικής…


ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ (Ηρακλής-Εργοτέλης)

Ο Σταύρος Τριτσώνης ορίστηκε την τελευταία στιγμή για τον αγώνα του Καυταντζογλείου, αντικαθιστώντας τον Τάσο Κάκο που την Παρασκευή εισήχθη αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο καθώς τον «χτύπησε» η σκωληκοειδίτιδα. Ο Αθηναίος ρέφερι έχει διευθύνει φέτος επτά παιχνίδια και στον Εργοτέλη οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν έχει φέρει ούτε ένα «διπλό»! Τους Κρητικούς τους είχε σφυρίξει και στο Περιστέρι, όπου είχα αποσπάσει ισοπαλία 1-1 από τον Ατρόμητο.
Ο Τριτσώνης είχε διευθύνει παιχνίδι των δύο αντιπάλων και την περίοδο 2007-2008, αλλά στο Παγκρήτιο και όχι στη Θεσσαλονίκη. Νικητής ήταν ο Εργοτέλης με 1-0.
Γενικά τον Ηρακλή, τον έχει σφυρίξει άλλη μια φορά στην καριέρα του: ήταν το Ηρακλής-Λεβαδειακός 1-0 την περίοδο 2008-2009. Αντίθετα, τον Εργοτέλη τον συνάντησε άλλες τρεις φορές, όλες την περσινή σεζόν: Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-1, Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-2 και Εργοτέλης-Λεβαδειακός 1-0 (όπου δεν είχε δώσει τρία πέναλτι στους φιλοξενούμενους!). Φέτος πάντως, διανύει μέχρι στιγμής ίσως την καλύτερη χρονιά του.
Και κάτι ακόμη, για τους φίλους του στοιχήματος: Και τα επτά φετινά ματς του Τριτσώνη, ήταν under!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Πανιώνιος-Κέρκυρα)

Φέτος έχει σφυρίξει μόλις δύο ματς, καθώς τελούσε υπό τιμωρία εδώ και πέντε αγωνιστικές. Η ΚΕΔ πάντως το έκανε πάλι το θαύμα της: Το παιχνίδι για το οποίο τιμωρήθηκε ήταν το Πανσερραϊκός-Κέρκυρα 0-2 την 7η αγωνιστική, όπου δεν είχε δώσει πέναλτι στους γηπεδούχους (Ιωάννου σε Γεωργιάδη) και δεν είχε αποβάλει τον Κάστρο. Με λίγα λόγια, ενώ έσπρωξε όσο μπορούσε τους «Φαίακες», η ΚΕΔ δεν είχε πρόβλημα να ορίσει τον Καβαλιώτη ρέφερι και πάλι σε παιχνίδι τους!
Ο Χαραλαμπίδης, βέβαια, δεν τιμωρήθηκε μονάχα μετά από το προαναφερθέν ματς, αλλά και μετά το πρώτο που σφύριξε φέτος: Ήταν το Ηρακλής-Λάρισα 1-0 την 3η αγωνιστική, όπου δεν έδωσε πέναλτι στους Θεσσαλούς (Χοσέμι σε Μπλάζεκ) και δεν απέβαλε τον Κανόμπιο. Δύο αγώνες, δύο «καμπάνες» για τον Καβαλιώτη, που ξεκίνησε τη σεζόν με τον χειρότερο τρόπο.
Ματς της Κέρκυρας δεν έχει διευθύνει άλλο, πέραν του φετινού. Αντίθετα, ο Πανιώνιος τον έχει «συναντήσει» άλλες δύο φορές: Την περσινή σεζόν, ήταν στο Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 2-0, ενώ την περίοδο 2007-2008 είχε διευθύνει την αναμέτρηση Πανιώνιος-Εργοτέλης 2-1.


MAΝΤΑΛΟΣ (Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός)

Για τον Σταύρο Μάνταλο κάθε εβδομάδα λέμε τα ίδια: Είναι μέχρι στιγμής ο καλύτερος διαιτητής από αυτούς που προβιβάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας σφυρίξει πέντε παιχνίδια στα οποία έχει αριστεύσει. Η ΚΕΔ επιβραβεύει τον Αθηναίο ρέφερι ορίζοντας τον σε τρίτο συνεχόμενο ματς! Τα προηγούμενα παιχνίδια του ήταν: Κέρκυρα-Ηρακλής 0-0, Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 1-2, Ξάνθη-Ηρακλής 2-2, Λάρισα-Πανιώνιος 0-1 και ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1.
Όπως γίνεται αντιληπτό, τον Παναθηναϊκό και τον Πανσερραϊκό τους σφυρίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα πέντε φετινά του ματς, δεν έχει κερδίσει ποτέ ο γηπεδούχος!


ΣΠΑΘΑΣ (Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου)

Εξαιρετική χρονιά διανύει ο Ηλίας Σπάθας. Πέντε παιχνίδια φέτος, πέντε αψεγάδιαστες διαιτησίες. Στα πέντε αυτά ματς, ο Πειραιώτης ρέφερι έχει προλάβει να διευθύνει δύο αγώνες της Ξάνθης και δύο αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου! Συγκεκριμένα: Εργοτέλης-Ξάνθη 1-0, Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3 και Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου 0-1, Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 1-1. Το άλλο παιχνίδι που έχει σφυρίξει ήταν το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1.
Η Ξάνθη έχει βρει τον Σπάθα στο δρόμο της άλλες τρεις φορές στο παρελθόν: Πέρσι ήταν στο Ξάνθη-Λάρισα 0-1, πρόπερσι στο Ξάνθη-Άρης 1-1 και τη σεζόν 2007-2008 στο Αστέρας Τρίπολης- Ξάνθη 0-0. Συμπέρασμα: σε πέντε παιχνίδια με τον Πειραιώτη ρέφερι, ο Ακριτικός σύλλογος δεν έχει κερδίσει ποτέ!


ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ (Ατρόμητος-ΑΕΚ)

Στον Ατρόμητο γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε τέσσερα ματς φέτος, ο Γιώργος Σταθόπουλος έχει φέρει τέσσερις «άσους»! Στην ΑΕΚ το γνωρίζουν; Πάντως τα δύο παιχνίδια της Ένωσης που έχει διευθύνει ο ρέφερι από την Αχαΐα στην καριέρα του στη Σούπερ Λίγκα, ήταν και τα δύο ντέρμπι και οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν αήττητοι: Ήταν την περσινή σεζόν το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0 και το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1.
Ματς του Ατρομήτου, ο Σταθόπουλος έχει διευθύνει μόλις ένα: το φετινό Άρης-Ατρόμητος 2-0. Φέτος, εξάλλου, σφύριξε στην πρεμιέρα το Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1, όπου οι «ερυθρόλευκοι» γκρίνιαξαν και προκάλεσαν την τιμωρία του. Τα άλλα δύο φετινά του ματς ήταν το Ηρακλής-Άρης 1-0 και το Εργοτέλης-Λάρισα 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική.


ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ (Άρης-Αστέρας Τρίπολης)

Πρώτη χρονιά του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στη Σούπερ Λίγκα και έχει διευθύνει από ένα παιχνίδι της κάθε ομάδας: Την 9η αγωνιστική ήταν στο Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 0-2 και την 11η στο Άρης-Κέρκυρα 2-0. Τα άλλα δύο φετινά του ματς ήταν το Ηρακλής-Καβάλα 0-1 και το Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου 3-1, για το οποίο τιμωρήθηκε επειδή δεν απέβαλε τον Τοροσίδη και τον Μόνχε.
Τέσσερα παιχνίδια φέτος, καμία ισοπαλία για τον ρέφερι από τα Τρίκαλα, που δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής για τις ικανότητες του.


ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (Λάρισα-ΠΑΟΚ)

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τον ήθελαν και η Λάρισα και ο ΠΑΟΚ και η ΚΕΔ πιέστηκε να τον ορίσει. Άλλοι λένε πως απλώς του δίδεται μία ακόμη ευκαιρία. Η ουσία είναι πως ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι του χρεώνονται ένα σωρό λάθη στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού 1-0 την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ (αδικαιολόγητη καθυστέρηση επτά και πλέον λεπτών, πέναλτι στον Γκέντζογλου, μη αποβολή του Μοντεστό, καπνογόνο στην περιοχή την ώρα του γκολ).
Την Κυριακή ο Ροδίτης ρέφερι, θα διευθύνει το παρθενικό παιχνίδι στο ΑΕΛ FC Arena. Δεν γνωρίζουμε εάν οι Θεσσαλοί θα κάνουν ευχάριστα εγκαίνια. Πάντως, στα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους με τον Σιδηρόπουλο, έφεραν 1-1 με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (φέτος) και νίκησαν 2-1 τον Ηρακλή στο Αλκαζάρ (πέρσι).
Παιχνίδι του ΠΑΟΚ, έχει διευθύνει άλλη μια φορά στην καριέρα του ο Δωδεκανήσιος ρέφερι: ήταν το φετινό Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-0 την 4η αγωνιστική, όπου ελέγχεται για μια περίπτωση πέναλτι του Βάλλα στον Ελ Ζαρ.
Τα υπόλοιπα τέσσερα φετινά του ματς (ρέκορντμαν μέχρι στιγμής με οκτώ ορισμούς), ήταν τα Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-1, Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0 και Πανιώνιος-Ατρόμητος 0-1.


ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (Καβάλα-Ολυμπιακός)

Θα διατηρηθεί η παράδοση που έχει «χτίσει» φέτος ο Δημήτρης Καλόπουλος, ο οποίος σε πέντε παιχνίδια που έχει σφυρίξει, δεν έχει κερδίσει ποτέ ο γηπεδούχος; Ο Θεσσαλονικιός ρέφερι έχει «φέρει» τρεις ισοπαλίες και δύο νίκες φιλοξενούμενων. Την Καβάλα και τον Ολυμπιακό τους σφυρίζει για πρώτη φορά φέτος. Τους «Αργοναύτες» ειδικά, τους έχει σφυρίξει σε ένα ματς στην καριέρα του: ήταν η περσινή ήττα με 1-0 από τη Λάρισα στο Αλκαζάρ.
Με τον Ολυμπιακό συμβαίνει το εξής περίεργο: Ενώ ο Καλόπουλος είναι ο παλαιότερος διαιτητής του πίνακα της «μεγάλης» κατηγορίας (σφυρίζει από το 2003!), έχει διευθύνει μόλις οκτώ παιχνίδια των Πειραιωτών! Συγκεκριμένα, σφυρίζει μόλις ένα(!) ματς του Ολυμπιακού κάθε χρόνο, με μοναδική εξαίρεση την περσινή σεζόν που σφύριξε σε δύο! Ένα από αυτά τα δύο, ήταν το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, όπου μέτρησε λανθασμένα το γκολ-οφσάιντ του Μήτρογλου (παρά το γεγονός ότι ο Σαραϊδάρης είχε σηκώσει τη σημαία του), δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Καράμπελα και ακύρωσε λανθασμένα γκολ του Τοροσίδη. Σημειωτέον, ότι ο Σαραϊδάρης είναι βοηθός του και στο κυριακάτικο ματς στην Καβάλα!
Μετά από αυτό το παιχνίδι, λοιπόν, ο Θεσσαλονικιός ρέφερι τιμωρήθηκε. Ο Καλόπουλος, όμως, είχε τιμωρηθεί και σε άλλο ένα παιχνίδι των «ερυθρολεύκων»: ήταν το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2 την περίοδο 2005-2006, ενώ αρκετά λάθη είχε κάνει και στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 της περιόδου 2007-2008.
Συνολικά, ο Ολυμπιακός έχει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα (πέρσι από την ΑΕΚ) με διαιτητή τον Καλόπουλο. Γενικά φέτος, διανύει μια καλή σεζόν.

Ο Καλόπουλος με Ολυμπιακό:

2009-2010: Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-3, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2.
2008-2009: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1.
2007-2008: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1.
2006-2007: Ολυμπιακός-Ιωνικός 3-0.
2005-2006: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2.
2004-2005: Αιγάλεω-Ολυμπιακός 2-2.
2003-2004: Ακράτητος-Ολυμπιακός 0-5.
Σύνολο σε 8 ματς: 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα.


Επιμέλεια: Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x