Είναι γεγονός ότι ο Πανιώνιος φέτος παρουσιάζει ένα αγωνιστικό πρόσωπο, αν όχι κακό, τουλάχιστον, κάτω του μετρίου.
Επίσης, είναι γεγονός ότι οι «κυανέρυθροι» είναι «ή του ύψους ή του βάθους», καθώς, με εξαιρετικές εμφανίσεις ήρθαν οι νίκες με Άρη, ΑΕΚ, Λάρισα και Ηρακλή, με τραγικές οι οκτώ(!) ήττες, αν εξαιρέσουμε ένα 30λεπτο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κάποια, καλά διαστήματα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και στην Καβάλα.
Καμία… μέση κατάσταση, δηλαδή.
Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι την ομάδα της Νέας Σμύρνης κάποιος τη… φτύνει το Σάββατο, ενώ «καταραμένο» είναι και το σκορ 1-0!
Το www.sport-fm.gr σας εξηγεί τον… ισχυρισμό του.
Του Νίκου Ράλλη
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει γνωρίσει την ήττα φέτος οκτώ φορές, εκ των οποίων τις επτά, Σάββατο! Άλλο ένα απίστευτο στοιχείο είναι και το γεγονός ότι στην έδρα του ο Πανιώνιος, είτε θα… γευτεί τη χαρά της νίκης με σκορ 1-0, είτε θα ηττηθεί με αυτό το σκορ!
Καταραμένο Σάββατο, καταραμένο 1-0, δηλαδή.
Πιο συγκεκριμένα, οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν Σάββατο:
- στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, στην έδρα τους από τον Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 1-0, σε ένα ματς, μάλιστα, όπου είχαν 4/17 γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή, ενώ υπέπεσαν σε 49 λάθη!
- την 4η αγωνιστική, αν και δυσκόλεψαν αρκετά -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- τον Παναθηναϊκό, αλλά γνώρισαν, τελικά, την ήττα 2-1 από τους «πράσινους». Σε εκείνο το παιχνίδι, η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε 2/26 γεμίσματα(!), 10 σουτ, ενώ έκανε 40 λάθη, λιγότερα, δηλαδή, από το «τριφύλλι», που υπέπεσε σε 43. Με διαφορά η πιο αξιοπρεπής ήττα του Πανιωνίου -βάσει και του ονόματος του αντιπάλου…
- στην Καβάλα, την 5η αγωνιστική, με σκορ 2-1, σε μία αναμέτρηση όπου ήταν καλύτεροι από τους «αργοναύτες» (13 σουτ έναντι 5…), αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από τη μακεδονική πόλη. Ωστόσο, η… τροφοδοσία στην αντίπαλη περιοχή ήταν και πάλι κακή (5/30).
- από τον Εργοτέλη (φυσικά, 1-0) στη Νέα Σμύρνη, την 6η αγωνιστική. Και πάλι τα γεμίσματα ήταν πολλά (27), αλλά «πέρασαν» λίγα -μόλις 6- ενώ τα λάθη κυμάνθηκαν στα ίδια, πάνω-κάτω, επίπεδα (44). Τα σουτ; Εννέα, όταν οι Κρητικοί είχαν 15.
- την 9η αγωνιστική από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το «βαρύ» 5-0, με την ομάδα της Πλατείας, ωστόσο, να παίζει καλά για ένα 30λεπτο, αλλά να… γκρεμίζεται μετά το πρώτο γκολ των «ερυθρολεύκων». Μόλις 3/8 γεμίσματα για την ομάδα του Άκη Μάντζιου σε εκείνο το ματς, 5 σουτ και 53 λάθη, ένα λιγότερο από τους Πειραιώτες (54).
- από τον Ατρόμητο, τη 10η αγωνιστική, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης (με 1-0), έχοντας 5/28 γεμίσματα, μόλις 8 σουτ και 45 λάθη.
- από την Κέρκυρα και πάλι με το «στοιχειωμένο» 1-0 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, πραγματοποιώντας, ίσως, τη χειρότερη φετινή εμφάνισή τους. Σε ένα ματς, βέβαια, που είχαν 16 σουτ (6 η Κέρκυρα), αλλά μόνο μία μεγάλη ευκαιρία -αυτή του Μπάλαμπαν.
Σε ό,τι αφορά την… κατάρα του 1-0 στην έδρα του, ο Πανιώνιος έχει χάσει -όπως προκύπτει από τα παραπάνω- τέσσερις φορές με αυτό τα σκορ, ενώ έχει επικρατήσει με το ίδιο των Άρη, ΑΕΚ και Ηρακλή.
Αλλά, ενδιαφέροντα στοιχεία για τον φετινό Πανιώνιο είναι και τα εξής:
Οι «κυανέρυθροι» ποδοσφαιριστές έχουν υποπέσει σε 538 λάθη, με τον Γιάννη Μανιάτη να έχει τα… πρωτεία, με 70, αλλά είναι λογικό (εν μέρει), αφού ο αρχηγός του Πανιωνίου έχει κάνει 139 πάσες, όταν ο δεύτερος -ο Μπερνάρ Κουμορτζί- έχει πασάρει 85 φορές!
Μάλιστα, ο δεξιός μπακ της ομάδας της Νέας Σμύρνης και της Εθνικής μας ομάδας έχει λιγότερες πάσες μόνο από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα(!), που έχει 148.
Κάτι που σημαίνει ότι, ΟΛΟ το παιχνίδι του Πανιωνίου περνάει από αυτόν. Αλήθεια, πόσο σύνηθες είναι να «κάνει παιχνίδι» σε μία ομάδα ένας αμυντικός;
Επίσης, ο Πανιώνιος είναι πέμπτος (συνολικά) σε λάθη στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας υποπέσει οι παίκτες του σε 538. Οι «κυανέρυθροι» έχουν από πάνω τους, τους Ηρακλή (540), Ολυμπιακό (547), Ατρόμητο (554) και Παναθηναϊκό (631).
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






