Stoiximan Super League

Ο Μιραλάς ξορκίζει τους δαίμονες

Το να «πιάσει» δανεικός στον Ολυμπιακό, είναι κάτι σαν το τζακ-ποτ της πρωτοχρονιάς. Όλοι το θέλουμε αλλά λίγοι το μπορούν! Αυτή την κατάρα θέλουν να σπάσουν στο λιμάνι με την περίπτωση του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει καταφέρει κάτι που ελάχιστοι δανεικοί πέτυχαν στην ομάδα του Πειραιά. Να γίνει σύνθημα στα χείλη όλων των οπαδών. Το www.sport-fm.gr σας θυμίζει περιπτώσεις που έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων.Δείτε τα video

Το να «πιάσει» δανεικός στον Ολυμπιακό, είναι κάτι σαν το τζακ-ποτ της πρωτοχρονιάς. Όλοι το θέλουμε αλλά λίγοι το μπορούν!

Αυτή την κατάρα θέλουν να σπάσουν οι ερυθρόλευκοι με την περίπτωση του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει καταφέρει κάτι που ελάχιστοι δανεικοί πέτυχαν στην ομάδα του Πειραιά. Να γίνει σύνθημα στα χείλη όλων των οπαδών.

Το www.sport-fm.gr σας θυμίζει περιπτώσεις που έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων.

Πρώτη περίπτωση ήταν αυτή του Μπεντ Κρίστενσεν. Ο Δανός ήρθε την περίοδο 1993-1994 από την Σάλκε και αλήθεια είναι ότι έκλεψε πολλές καρδιές στο πρώτο μισό της σεζόν. Μετά τον Δεκέμβρη όμως, υπήρξε μια καθίζηση. Τελικά, σε 26 συμμετοχές πέτυχε 9 γκολ και η Κομποστέλα έδωσε το αντίτιμο που δεν ενδιαφέρθηκαν να δώσουν οι Πειραιώτες. Με 35 γκολ σε τρεις σεζόν, ήταν το βασικό σέντερ φορ της ισπανικής ομάδας μετέπειτα. Απο κάτω, το «τούρμπο» σε δράση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.



Δεύτερη περίπτωση και ένα από τα πιο χοτ ονόματα της εποχής, ήταν ο Αντρέι Γιουσκόβιακ. Βασικό σέντερ φορ της Εθνικής Πολωνίας τότε, ήρθε στον Ολυμπιακό δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας την περίοδο 1995-1996. Ξεκίνησε τη χρονιά εντυπωσιακά πετυχαίνοντας κάποια γκολ, αλλά και αυτός ακολούθως έδειξε μια περίεργη αδιαφορία τελειώνοντας τη χρονιά με 12γκολ σε 25 συμμετοχές. Ο Ολυμπιακός δεν ενδιαφέρθηκε τόσο για την αγορά του όσο οι Γερμανοί της Γκλάντμπαχ που ακόμα κλαίνε τα λεφτά τους… Τα 12 γκολ σε δύο σεζόν που πέτυχε στη Γερμανία, για έναν μεσοεπιθετικό είναι καλά, για σέντερ φορ, όμως, όχι! Απολαύστε φοβερές στιγμές με τον Αντρέι να σκοράρει με τη φανέλα του Ολυμπιακού.




Τρίτη περίπτωση, ο Αργεντίνος Ροντρίγκο Αρτσούμπι. Με μια εκπληκτική τετραετία (2003-2007) στη Λανούς του Μπουένος Άιρες, οι «κοκκινης» απόχρωσης εφημερίδες τον έχρισαν πολύ γρήγορα αντι-Τζόλε!Τα βιντεάκια με τις ενέργειές του στο youtube είχαν από κάτω δεκάδες σχόλια καλοσωρίσματος από οπαδούς των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός εν τέλει, τον πήρε δανεικό επειδή οι Αργεντινοί ζητούσαν πολλά λεφτά και όπως αποδείχτηκε ήταν μια σοφή απόφαση. Ο Αρτσούμπι με 5 συμμετοχές την περίοδο 2007-2008 δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα, ενώ και η συνέχεια της καριέρας του ήταν τραγική. Χαρακτηριστικό, ότι στα 25 του δεν έχει ομάδα εδώ και ένα χρόνο!


Τέταρτη περίπτωση και πιο ιδιάζουσα, αυτή του Σεμπαστιάν Λέτο. Και αυτός ξεκίνησε από τη Λανούς και στη συνέχεια τον αγόρασε η Λίβερπουλ. Οι Βρετανοί δεν τον πολυχρησιμοποίησαν και τον έδωσαν δανεικό στον Ολυμπιακό το 2008-2009. Στον Πειραιά τα πήγαινε καλά, μία κόντρα του όμως με τον σημερινό προπονητή των ερυθρολεύκων, Ερνέστο Βαλβέρδε, τον άφησαν καιρό εκτός πλάνων. Ο Ολυμπιακός λόγω… αλμυρής τιμής σε συνάθροιση με τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του δεν πολυενδιαφέρθηκε και αυτός κατέληξε στον Παναθηναϊκό.

Τελευταία περίπτωση, αυτή του Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ο «Άγγλος φοιτητής» έχει στην πλάτη του τέσσερις δανεισμούς!!! Ο τρίτος του, ήταν για τον Ολυμπιακό που τον πήρε μεσούσης περιόδου τον Γενάρη του 2009 απο την Μπλάκμπερν, η οποία έψαχνε πολλά χρόνια να τον... ξεφορτωθεί! Ο Βρετανός άρεσε, ο Ολυμπιακός τον αγόρασε, αλλά την περίοδο 2009-2010 που επιτέλους βρέθηκε ομάδα να τον εντάξει στο δυναμικό της με μορφή αγοράς, οι συχνοί τραυματισμοί τον έστειλαν στην… μοίρα του. Για που; Δανεικό στην Μπέρμιγχαμ!



Να ξορκίσει τον δαίμονα με τους δανεικούς θέλει λοιπόν ο Ολυμπιακός με τον Μιραλάς, που, από τα δείγματα …γραφής του, δείχνει ο εκλεκτός για αυτό!

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x