Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για το βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου μετά τη νίκη με 3-1 επί της Λάρισας στον πρώτο ημιτελικό, αλλά και το χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα μετά την αποβολή του Σούρερ και την απώλεια του πέναλτι από τον Ριβάλντο. «Παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο», επεσήμανε ικανοποιημένος ο Τροντ Σόλιντ, που έδωσε ρεπό στους παίκτες του την Παρασκευή. «Αισθάνομαι πολύ άνετα και αυτό μου βγαίνει στο γήπεδο», τόνισε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Μ.Κωνσταντίνου. «Θεωρώ πως είναι καλύτερο για μένα να μείνω», δηλώνει στο επίσημο περιοδικό του Ολυμπιακού ο Γιάγια Τουρέ. Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για Σίμουνιτς.
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού τόσο για τη νίκη με 3-1 επί της Λάρισας, που του δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, όσο και για τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα μετά την αποβολή του Γκαμπριέλ Σούρερ και την απώλεια του πέναλτι από τον Ριβάλντο. Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο από τη στιγμή της αποβολής και μετά στο πρώτο ημίχρονο και συντηρητικά στο δεύτερο μέρος, οι Πειραιώτες έκαναν το μεγάλο βήμα για τον τελικό του Παγκρητίου, όπου όπως όλα δείχνουν θα τους περιμένει η ΑΕΚ.
«Ανησύχησα λίγο όταν μείναμε με δέκα παίκτες αλλά οργανωθήκαμε. Έμεινα λίγο δυσαρεστημένος όταν η Λάρισα έμεινε με δέκα αφού δεν πρεσάραμε όπως θα έπρεπε. Έγινε το 2-1 και αυτό δεν ήταν καλό αποτέλεσμα. Το 3-1 πάντως είναι καλό. Βέβαια, θα προσπαθήσουμε και στον επαναληπτικό να αποσπάσουμε ένα καλό σκορ. Παίξαμε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και όλοι είχαν τη θέληση να κερδίσουμε και αυτό είναι το σημαντικό στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Τροντ Σόλιντ.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, με τα δύο γκολ που πέτυχε και την εν γένει απόδοσή του, Μιχάλης Κωνσταντίνου, είπε: «Παίξαμε καλή μπάλα κατά διαστήματα και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Είμαστε ικανοποιημένοι που επιστρέψαμε στις νίκες. Το 3-1 δεν είναι σκορ πρόκρισης, αλλά η κατάσταση είναι στα χέρια μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε και στη Λάρισα για την πρόκριση», δήλωσε ο Κύπριος φορ, που δεν θέλησε να σχολιάσει την απόδοσή του. «Πάνω από όλα είναι η ομάδα. Έχω πει από την αρχή που ήρθα ότι όλοι με αγκάλιασαν και δεν ένιωθα ξένος. Αισθάνομαι πολύ άνετα και αυτό μου βγαίνει στο γήπεδο», ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συναντήσει στον Ολυμπιακό δύο πρώην συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό, τον Σωτήρη Κυργιάκο και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, είπε: «Είναι και οι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και αυτό το ξέρουμε όλοι. Γι’αυτά τα θέματα όμως αποφασίζουν ο προπονητής και η διοίκηση».
Από την πλευρά του ο Ριβάλντο διευκρίνισε τους λόγους που εκτέλεσε εκείνος-αντί του Τζόρτζεβιτς-το πέναλτι του Ολυμπιακού. «Ήταν μια απόφαση της στιγμής. Είχα την έμπνευση και το εκτέλεσα. Δεν πέτυχα το γκολ, ωστόσο αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται. Είμαι πάντως ικανοποιημένος από την απόδοσή μου και το σημαντικό είναι πως πήγε καλά όλη η ομάδα. Μετά την αποβολή του Σούρερ παίξαμε με ψυχή. Είμαστε μεγάλη ομάδα και έπρεπε να νικήσουμε», τόνισε ο «Ρίμπο».
Σίγουρος για την πρόκριση παρουσιάστηκε ο Γιάγια Τουρέ, που κάνει ήδη σχέδια για τον τελικό με την ΑΕΚ. «Αν έχουμε στον επαναληπτικό ανάλογη απόδοση δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Όσο για τον τελικό, όπου φαίνεται πως αντίπαλος θα είναι η ΑΕΚ, θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Πιστεύω όμως ότι έχουμε ψυχολογικό αβαντάζ, αφού φέτος την έχουμε κερδίσει ήδη δύο φορές», τόνισε ο Αφρικανός μέσος, που επανέλαβε πως δεν του αρέσει να αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, θέση που χρησιμοποιήθηκε μετά την αποβολή του Σούρερ. «Γνωρίζετε καλά πως δεν μου αρέσει να παίζω στη θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά μετά την αποβολή του Σούρερ έπρεπε να το κάνω».
Το βλέμμα στον Ατρόμητο
Μετά τη νίκη επί της Λάρισας, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους και πάλι στο πρωτάθλημα εν όψει του αγώνα της προσεχούς Δευτέρας με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκη». Στόχος είναι η επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από την Ξάνθη στα Πηγάδια, προκειμένου να γίνει ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» την Πέμπτη το μεσημέρι ακολούθησαν το καθιερωμένο χαλάρωμα. Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τη Λάρισα, ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Πρόγραμμα που περιελάμβανε ατομική προπόνηση και θεραπεία ακολούθησαν οι Ντάνι και Μπαμπαγκίντα. Την Παρασκευή οι παίκτες θα έχουν ρεπό. Έτσι η προετοιμασία εν όψει Ατρομήτου θα ξεκινήσει ουσιαστικά το Σάββατο. Απών από την αναμέτρηση αυτή θα είναι ο Σούρερ, που αποβλήθηκε στο ματς Κυπέλλου με τη Λάρισα, ενώ αντίθετα στο βασικό σχήμα αναμένεται να επιστρέψουν τόσο ο Τάσος Πάντος, όσο και ο Γρηγόρης Γεωργάτος αντικαθιστώντας τους Μαυρογενίδη και Μπουλούτ αντίστοιχα.
Τουρέ: «Καλύτερα να μείνω»
Την προτίμησή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Γιάγια Τουρέ σε δηλώσεις του στο επίσημο περιοδικό του συλλόγου. «Όταν παίζεις καλά, κάποιες ομάδες ενδιαφέρονται για σένα. Αυτό που με ενδιαφέρει, όμως, είναι να κερδίσω τίτλους με τον Ολυμπιακό και να φτάσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρετε, η χώρα μου θα αγωνιστεί το καλοκαίρι στο παγκόσμιο κύπελλο και ίσως για αυτό κάποιοι σύλλογοι να με θέλουν. Αυτό που θέλω εγώ όμως είναι να προοδεύω όλο και περισσότερο και να παίζω όσο γίνεται καλύτερα. Θεωρώ, όμως, ότι το καλύτερο για μένα είναι να μείνω στον Ολυμπιακό, γιατί είναι μία ομάδα που όσο περνάει ο καιρός παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερη πρόοδο. Ο πρόεδρος θέλει μία ομάδα που θα πάει καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ και για αυτό δουλεύουμε όλοι», δήλωσε ο Αφρικανός άσος, ενώ αναφερόμενος στη θητεία του στον Ολυμπιακό και τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται είπε: «Δε θεωρώ όμως ότι είμαι παίκτης-αποκάλυψη. Παίζω δίπλα σε πολύ μεγάλους παίκτες όπως είναι ο Ριβάλντο και ο Τζόρτζεβιτς. Αυτοί είναι για μένα φανταστικοί παίκτες. Είμαι νέος ακόμα και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αποκτήσω πολύ καλή τεχνική, όπως ο Ριβάλντο και ο Τζόρτζεβιτς. Προς το παρόν κάνω ένα βήμα μπροστά κάθε φορά και ίσως σε πέντε, έξι χρόνια να έχω γίνει ένας παίκτης μεγάλης κλάσης. Αυτή την περίοδο όμως εκείνο που με ενδιαφέρει να κάνω είναι να προπονούμαι για να γίνομαι καλύτερος. Δεν έχει σημασία η θέση μου μέσα στο γήπεδο. Προσπαθώ πάντα να χρησιμοποιώ και το μυαλό στο ποδόσφαιρο και να μην κοιτάω θέσεις. Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο κι εκείνο που θέλω πιο πολύ είναι να δίνω καλά την μπάλα στους συμπαίκτες μου ανεξαρτήτως πού βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο».
Στολτίδης: «Φινάλε στον Ολυμπιακό»
Την επιθυμία του να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και τα ευρωπαϊκά του όνειρα με τους «ερυθρόλευκους» εκφράζει με δηλώσεις του στο επίσημο περιοδικό του συλλόγου ο Ιεροκλής Στολτίδης.
«Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, όπου πέρασα και τα καλύτερα ποδοσφαιρικά μου χρόνια. Θα είμαι στα 34 χρόνια μου τότε και κάπως έτσι σκέφτομαι τα πράγματα. Να φύγω με το κεφάλι ψηλά και στον Ολυμπιακό. Πρέπει και θέλω να φύγω με την εκτίμηση του κόσμου. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σε διαφορετικό επίπεδο από το ελληνικό πρωτάθλημα. Εδώ ένα ματς είναι αργό, με πολλά σφυρίγματα και χωρίς μεγάλο ανταγωνισμό. Αντίθετα, στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά και αυτή την αλλαγή δεν την αντέξαμε. Είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ελληνικές ομάδες το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα καλύτερο επίπεδο στο πρωτάθλημα, που να σε βοηθήσει στην Ευρώπη να δείξεις καλύτερο πρόσωπο», δήλωσε ο «Ιέρο», ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για τη μη κλήση του στην εθνική ομάδα από τον Ότο Ρεχάγκελ. «Το σκέφτομαι συνέχεια (σ.σ. το θέμα της εθνικής). Κάποια στιγμή είπα, γιατί ρε παιδί μου δεν με κάλεσε μία φορά, να με δει από κοντά, αφού κατά γενική ομολογία όλοι λένε ότι αξίζω κάτι τέτοιο; Μία δοκιμή θα μου άξιζε, τη στιγμή που παίρνει κάποιους παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Τι να κάνω για να τον πείσω δηλαδή; Αυτό που κάνω είναι να παίζω καλά και να βοηθάω την ομάδα μου. Και με έχει κουράσει αυτό το θέμα. Αστο καλύτερα, γιατί άκρη δε θα βρούμε όπως φαίνεται».
Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για Σίμουνιτς
Ξανά στο μεταγραφικό προσκήνιο έρχεται για τον Ολυμπιακό ο Γιόζιπ Σίμουνιτς. Οι ανησυχίες για τον τραυματισμό του Κροάτη στον αχίλλειο τένοντα, που τον ταλαιπωρεί από το Δεκέμβριο, φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς ο παίκτης προπονήθηκε μαζί με τους συμπαίκτες του στη Χέρτα Βερολίνου χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Ο 28χρονος αμυντικός αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του στους αγώνες στη μεθεπόμενη αγωνιστική της Bundesliga και συγκεκριμένα στον αγώνα με τη Στουτγκάρδη, αφού κρίνεται ανέτοιμος για τον αγώνα της προσεχούς αγωνιστικής απέναντι στη Μάιντς. Αν διαπιστωθεί πως τα προβλήματα αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον διεθνή άσο, τότε θα ξεκινήσουν αυτομάτως οι επαφές για την απόκτησή του.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






