Η δημιουργία απαραίτητων προϋποθέσεων προκειμένου ο Ηρακλής να πρωταγωνιστήσει και στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά και σε όσα ακολουθήσουν, είναι ο στόχος της ομάδας, όπως δήλωσε ο Ηλίας Πουρσανίδης μιλώντας στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πολύπειρος μέσος που ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του στη νίκη επί του Ολυμπιακού δεν έκρυψε, ωστόσο, το μεγάλο του όνειρο να πανηγυρίσει έναν τίτλο με το Γηραιό.
«Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν οι βάσεις ώστε ο Ηρακλής να μη βγει μόνο φέτος στο Κύπελλο UEFA, αλλά και του χρόνου, γιατί αν δεν γίνει αυτό, η φετινή πορεία θα είναι κάτι πρόσκαιρο. Πρέπει να συνεχίσει να παίζει ο Ηρακλής ποιοτικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε τον Ηρακλή κάθε χρόνο να πρωταγωνιστεί και να κοιτάζει όσο πιο ψηλά γίνεται. Στόχος όλων μας είναι να πανηγυρίσουμε στο Λευκό Πύργο και αυτό θέλουμε», δήλωσε σχετικά, ενώ αναφερόμενος στη φετινή πορεία του Ηρακλή τόνισε: «Ο Ηρακλής έχει παίξει πάρα πολύ καλά παιχνίδια και εκτός έδρας, αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκες. Στα τελευταία παιχνίδια πάντως έχει πάρει καλά αποτελέσματα, όπως στη Λιβαδειά και τη Λάρισα. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην παίξαμε καλά και να κερδίσαμε. Όσα παιχνίδια τα ευχαριστηθήκαμε, τα κερδίσαμε. Με αυτή την ευχαρίστηση ήρθαν οι βαθμοί κι έχουμε φτάσει στο σημείο να παίρνουμε και τα αποτελέσματα. Υπάρχει καλή ψυχολογία και καλοί παίκτες. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά γρήγορα βρήκαμε το δρόμο μας και πλέον το ευχαριστιόμαστε κι εμείς και ο κόσμος».
Μιλώντας για τη συμβολή του Σάββα Κωφίδη σε αυτή την πορεία του Ηρακλή, ο Ηλίας Πουρσανίδης είπε: «Στο ποδόσφαιρο όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και αυτό που παρουσιάζει ο Ηρακλής είναι αποτέλεσμα σκληρής καθημερινής δουλειάς. Η νοοτροπία του Σάββα Κωφίδη στην Ελλάδα είναι πλέον γνωστή, αν και μακριά από τα ελληνικά δεδομένα. Βλέπω έναν άνθρωπο που του δόθηκε μια ευκαιρία, αν και νέος σε ηλικία, και την άρπαξε», ενώ ερωτηθείς για το αν θα φανταζόταν τον τεχνικό της ομάδας του στον πάγκο ενός μεγαλύτερου συλλόγου, είπε: «Από τον ίδιο εξαρτάται και το πώς σκέφτεται σαν προπονητής. Αν βρει χώρο να περάσει τη φιλοσοφία του και σε άλλες ομάδες θα κάνει μεγάλη καριέρα. Απλά στην Ελλάδα δεν έχουμε την υπομονή».
Τέλος, αναφερόμενος στη νίκη επί του Ολυμπιακού τόνισε πως τοπ θέαμα που θα προσέφεραν οι δύο ομάδες αν το γήπεδο δεν είχε μετατραπεί σε λίμνη από τη συνεχή βροχόπτωση. «Θα γινόταν πάρα πολύ καλό παιχνίδι από δύο ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, και θα ήταν περισσότερος και ο κόσμος στο γήπεδο, αλλά μας τα χάλασε ο καιρός».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






