Stoiximan Super League

Μόνο νίκη στην Τούμπα θέλει η ΑΕΚ

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, αν και θεωρητικά την εξυπηρετεί και η ισοπαλία, θα παραταχθεί η ΑΕΚ απόψε (Supersport 1) στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Χιώτης ή Σορεντίνο και Λάκης ή Σοάρες τα διλήμματα του Φερνάντο Σάντος που επιμένει στο 4-3-3.Εκτός αποστολής Δέλλας, Σαπάνης και Βενγλίνσκι. Ταξίδι-αστραπή στο εξωτερικό για μεταγραφή έκανε ο Ίβιτς, χωρίς να γίνει γνωστός ούτε ο προορισμός, ούτε ο υποψήφιος να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, αν και θεωρητικά την εξυπηρετεί και η ισοπαλία, θα παραταχθεί η ΑΕΚ απόψε (Supersport 1) στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Χιώτης ή Σορεντίνο και Λάκης ή Σοάρες τα διλήμματα του Φερνάντο Σάντος που επιμένει στο 4-3-3.Εκτός αποστολής Δέλλας, Σαπάνης και Βενγλίνσκι. Ταξίδι-αστραπή στο εξωτερικό για μεταγραφή έκανε ο Ίβιτς, χωρίς να γίνει γνωστός ούτε ο προορισμός, ούτε ο υποψήφιος να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ

Με την καλύτερη δυνατή σύνθεση θα παραταχθεί η ΑΕΚ το απόγευμα της Κυριακής (19:00, Supersport 1) απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με στόχο τη νίκη που θα αποτελέσει το μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στη βαθμολογία. Μπορεί τα συμφέροντα της «Ένωσης» να εξυπηρετεί και η ισοπαλία, αφού (σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου) στην ισοβαθμία υπερτερεί του Παναθηναϊκού, ωστόσο άπαντες στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» δεν σκέφτονται τίποτε άλλο από τη νίκη. «Δεν υπάρχει ισοπαλία για εμάς στο ματς με τον ΠΑΟΚ, παρά μόνο η νίκη», είπε στους παίκτες του ο Φερνάντο Σάντος που δεν αντιμετωπίζει (σε μια από τις λιγοστές φορές που συνέβη αυτό φέτος) ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, αν εξαιρεθούν οι απουσίες των ούτως ή άλλως συνήθως αναπληρωματικών Δέλλα και Σαπάνη, καθώς και του Βενγλίνσκι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα εμείνει, όπως όλα δείχνουν, στο 4-3-3 και φαίνεται να έχει κατασταλάξει σε ό,τι αφορά στις εννέα θέσεις της ενδεκάδας. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα βρίσκεται ο Γεωργέας και στο αριστερό ο Τζιωρτζιόπουλος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Αλεξόπουλος και Τσιρίλο. Μπροστά αμυντικό χαφ ο Κατσουράνης, που θα δέχεται βοήθειες στη μεσαία γραμμή εκ των δεξιών από τον Έμερσον και εξ αριστερών από τον Ίβιτς. Στην επίθεση, ο Ζούλιο Σέζαρ θα βρίσκεται στο αριστερό άκρο και στην κορυφή ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Διεκδικήσιμες φαίνεται πως είναι οι θέσεις του τερματοφύλακα, με τον Χιώτη να έχει προβάδισμα έναντι του Σορεντίνο και του δεξιού επιθετικού, με τον Λάκη να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Σοάρες.

Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από 19 ποδοσφαιριστές: Σορεντίνο, Χιώτης, Τσιρίλο, Μόρας, Αλεξόπουλος, Κόντης, Λάκης, Γεωργέας, Καπετάνος, Κυριακίδης, Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Εμερσον, Τσάνκο, Τζιωρτζιόπουλος, Μάλμπασα, Ιβιτς, Ζούλιο Σέζαρ, Σοάρες.

Από τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για την αποστολή απουσιάζουν οι ανέτοιμοι Σαπάνης, Δέλλας και οι τραυματίες Κομβολίδης, Κονέ. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Όλεγκ Βενγλίνσκι, ο οποίος εμφάνισε πάλι έντονα συμπτώματα αλλεργίας, υποβλήθηκε σε φαρμακευτική αγωγή στο «IΑΣΩ General» και θα συνεχίσει να παίρνει αντιβίωση.

* Ο Παναγιώτης Κονέ έκανε και χθες πρόγραμμα αποθεραπείας και ο Άγγελος Κομβολίδης πρόγραμμα επανένταξης σε κανονικό ρυθμό. Η ομάδα θα προπονηθεί κανονικά τη Δευτέρα (3:30 μ.μ.), μιας και ακολουθεί η ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα (σκορ πρώτου αγώνα 3-0 υπέρ της ΑΕΚ).

Σέζαρ: «Για το 4x4»

Νίκες στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, προκειμένου η ομάδα του να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση είναι το σύνθημα του Ζούλιο Σέζαρ μέσω συνέντευξής του στο Supersport. «Κάθε παιχνίδι το κοιτάμε ξεχωριστά, με τον ΠΑΟΚ είχαμε παίξει στον πρώτο γύρο και μας είχε δυσκολέψει. Έχει καλή ομάδα, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για τη νίκη. Πρέπει να κερδίσουμε και τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα. Για κάθε παίκτη είναι πρόκληση το Champions League και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εγώ και οι συμπαίκτες μου», δήλωσε ο Βραζιλιάνος άσος, ενώ παρουσιάστηκε ευτυχής για την παραμονή του στην «Ένωση». «Τράβηξε κάποιο καιρό, αλλά η ουσία είναι ότι έμεινα. Το κλίμα είναι καλό, αλλά σε όλες τις οικογένειες συμβαίνουν και κάποια πράγματα. Στην ΑΕΚ βρήκα αυτό που περίμενα. Η ΑΕΚ είναι ούτως ή άλλως μεγάλος σύλλογος. Κάθε παίκτης έχει φιλοδοξίες, αλλά στην ΑΕΚ αισθάνομαι πάρα πολύ καλά». Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Ντέμη Νικολαΐδη λέγοντας: «Δεν το έχω ξανασυναντήσει στην καριέρα μου. Ο πρόεδρός μας είναι μικρός, έχει παίξει μπάλα και είναι χαρακτηριστικό ότι σε συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας, μας καταλαβαίνει απόλυτα». Τέλος αναφερόμενος στο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, είπε: «Σε γενικές γραμμές το επίπεδο είναι καλό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Μεταγραφικό ταξίδι του Ίλια Ίβιτς

Ταξίδι-αστραπή στο εξωτερικό, με άγνωστο προορισμό, για μεταγραφικούς σκοπούς της ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Ίλια Ίβιτς. Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» θα επιχειρήσει να προλάβει να δώσει το «παρών» στις εξέδρες της Τούμπας στον αγώνα της Κυριακής.

Εγκαίνια στη νέα μπουτίκ

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια στο τέταρτο κατάστημα ειδών της ΑΕΚ, το «AEK-Shop 4». Η νέα μπουτίκ βρίσκεται στη Λεωφόρο Θηβών 376 και θα λειτουργεί ώρες καταστημάτων: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x