Ψάχνει μια ακόμη ευκαιρία για το Μουντιάλ ο Όλεγκ Βιενγλίνσκι στην ΑΕΚ! «Περιμένω στα τρία παιχνίδια που απομένουν να μου δοθεί μια ευκαιρία να δείξω τι αξίζω» δηλώνει στην ουκρανική εφημερίδα «Komanda» και δίνει το σύνθημα για τον τελικό Κυπέλλου: «Είναι ευκαιρία να πάρουμε εκδίκηση από τον Ολυμπιακό». Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Ιταλό αμυντικό της Λέτσε, Λορέντζο Στοβίνι, αποκαλύπτει ο μάνατζερ του παίκτη στο «Goal». «Να έχετε ελεύθερη τη σκέψη σας, αλλά μη χαλαρώσετε απόλυτα» τα λόγια του Φερνάντο Σάντος στους παίκτες του για το Πάσχα. Την Τρίτη το ραντεβού στους Θρακομακεδόνες.
Μια ακόμα ευκαιρία ζητά ο Βιενγλίνσκι
Μπορεί ο Όλεγκ Βιενγλίνσκι να τονίζει πως δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με τον προπονητή του, ωστόσο ζητά ακόμη μια ευκαιρία στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και τον τελικό Κυπέλλου προκειμένου να δείξει ότι αξίζει μια θέση βασικού στην ΑΕΚ. Βεβαίως ο στόχος του δεν είναι αποκλειστικά να καθιερωθεί στην «Ένωση». Άλλωστε το πρωτάθλημα ουσιαστικά έχει τελειώσει. Ο μεγάλος του… καημός είναι να κληθεί ξανά στην Εθνική ενόψει Μουντιάλ και ξέρει ότι εάν τα πάει καλά στα τρία τελευταία ματς, θα έχει σίγουρα περισσότερες πιθανότητες να συμβεί αυτό από ότι τώρα. Μιλώντας στην εφημερίδα της πατρίδας του «Komanda», απάντησε στην ερώτηση γιατί βρίσκεται σπάνια στην ενδεκάδα της ΑΕΚ: «Η απάντηση είναι απλή. Στην ομάδα υπάρχουν 25 σχεδόν ισάξιοι ποδοσφαιριστές και μοναδικός αρμόδιος για να αποφασίσει ποιος θα παίξει και ποιος θα καθίσει στον πάγκο είναι ο προπονητής. Καθήκον μου είναι να δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα. Καταλαβαίνω τους λόγους που ο προπονητής μου δεν με επιλέγει και δεν έχω κανένα παράπονο από αυτόν. Οι σχέσεις μας είναι άριστες. Ο προπονητής δεν είναι υποχρεωμένος να μου δίνει αναφορά για τις επιλογές του. Τον ενδιαφέρει να νικά η ομάδα και με αυτόν τον γνώμονα παίρνει όλες τις αποφάσεις του», τονίζει ο Ουκρανός φορ και συνεχίζει μιλώντας για το επερχόμενο Μουντιάλ και τη θέση του στην Εθνική: «Είναι φυσικό να επηρεάζεται η θέση μου στην Εθνική από το γεγονός ότι δεν είμαι βασικός στην ΑΕΚ. Το σκέφτομαι συχνά όταν δεν παίζω. Όπως είπε και ο Μπλαχίν κανείς δεν πάει στο Μουντιάλ για τα όμορφά του μάτια! Για μένα ο χρόνος συμμετοχής είναι απαραίτητος όπως το οξυγόνο. Ωστόσο δεν μπορώ να κάνω πολλά για αυτό ούτε να βάλω τον εαυτό μου στην Εθνική ομάδα. Ελπίζω πάντως να μην έχω χάσει όλες τις πιθανότητες για συμμετοχή μου στην αποστολή. Εγώ μπορώ μόνο να δουλέψω σκληρά. Περιμένω στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια να μου δοθεί μια ευκαιρία να μπω μέσα στο γήπεδο και να δείξω το τι μπορώ να προσφέρω».
Ο διεθνής επιθετικός επιβεβαίωσε πως κάποια στιγμή σκέφτηκε να φύγει: «Ναι, έχω σκεφτεί να αλλάξω ομάδα στο τέλος της σεζόν. Αλλά το έχω σκεφτεί για λίγο. Περισσότερο όταν δεν αγωνίζομαι. Ωστόσο, μέχρι στιγμής προσπαθώ να μην κάνω τέτοιες σκέψεις, με δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μας δύο κρίσιμα ματς πρωταθλήματος στα οποία η ΑΕΚ χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να κρατήσει τη δεύτερη θέση και να παίξει την επόμενη σεζόν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει και ο τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, οπότε το μοναδικό πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι αυτά τα παιχνίδια».
Παρά το ότι δεν παίζει τακτικά, ο Βιενλίνσκι δεν μετανιώνει που έφυγε από την Ουκρανία: «Σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει. Ήταν προσωπική μου επιθυμία να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου στο εξωτερικό και να αποκτήσω καινούργιες εμπειρίες».
Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα τονίζει: «Περίμενα ότι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ήταν λίγο καλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα κέρδισε το Euro και αισθάνομαι τυχερός που είμαι συμπαίκτης με πρωταθλητές Ευρώπης. Δουλεύοντας πλάι τους μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα και να γίνεις καλύτερος».
Τέλος, μιλώντας για τον Ολυμπιακό και τον Ριβάλντο σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους που η ΑΕΚ έμεινε στη 2η θέση, δεν παρέλειψε να υποσχεθεί εκδίκηση στον τελικό του Κυπέλλου: «Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι η καλύτερη ομάδα. Μας ξεπερνά από πλευράς ρόστερ και ατομικών προσόντων. Μόνο ο Ριβάλντο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στο μεταξύ μας παιχνίδι δεν φαινόταν ιδιαίτερα απειλητικός, αλλά με δύο δικά του γκολ από αυτά που μόνο αυτός ξέρει να πετυχαίνει, μας άφησε άναυδους εκεί που δεν το περιμέναμε. Εμείς όμως έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε εκδίκηση στον τελικό του Κυπέλλου. Πιστεύω ότι έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε, με δεδομένο ότι το παιχνίδι θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο και ο Ολυμπιακός δεν θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Ελπίζω να κερδίσουμε το Κύπελλο για να χαρούν οι οπαδοί μας».
«Βλέπει» Στοβίνι
Για τον Ιταλό αμυντικό Λορέντζο Στοβίνι, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Λέτσε, ενδιαφέρονται δύο μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, όπως ανέφερε δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport». Ο εκπρόσωπος του παίκτης, Τζιοκόντο Μαρτορέλι, μιλώντας στο «Goal» επιβεβαίωσε την είδηση και αποκάλυψε πως πρόκειται για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό: «Κάτι επίσημο δεν υπάρχει, τουλάχιστον ακόμη. Γνωρίζω όμως μέσα από τις διοικήσεις των δύο ελληνικών ομάδων ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον πελάτη μου, τον οποίο και παρακολουθούν», δήλωσε ο Ιταλός μάνατζερ και συμπλήρωσε: «Ο παίκτης δεν μπαίνει ακόμα στη διαδικασία να σκεφτεί σε ποια από τις δυο θα ήθελε να πάει, από τη στιγμή που δεν έχει επίσημη πρόταση στα χέρια του. Βέβαια, και οι δύο ομάδες είναι μεγάλες και γνωστές στην Ευρώπη. Προσωπική του φιλοδοξία είναι πάντως να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο εξωτερικό και σε ένα σύλλογο μεγαλύτερης δυναμικότητας από τη Λέτσε». Να σημειωθεί πως το κασέ του παίκτη φτάνει τις 700.000 ευρώ.
Το προφίλ του Λορέντζο Στοβίνι
Ημερομηνίας γεννήσεως: 24 Νοεμβρίου 1976
Ύψος: 1,87 μ.
Βάρος: 80 κ.
Το βιογραφικό του
Σεζόν / Ομάδα / Συμμετοχές / Γκολ
1994/95 / Ρόμα / 0 / 0
1995/96 / Ρόμα / 0 / 0 Serie A
1996/97 / Ρόμα / 0 / 0 Serie A
1997/98 / Βιτσέντζα / 17 / 0 Serie A
1998/99 / Βιτσέντζα / 31 / 0 Serie A
1999/00 / Ρετζίνα / 34 / 0 Serie A
2000/01 / Ρετζίνα / 32 / 1 Serie A
2001/02 / Λέτσε / 23 / 0 Serie A
2002/03 / Λέτσε / 35 / 1
2003/04 / Λέτσε / 34 / 0 Serie A
2004/05 / Λέτσε / 37 / 0 Serie A
2005/06 / Λέτσε / 28 / 0 Serie A
Σύνολο: 271 συμμ. / 2 γκολ
Χαλάρωμα… πριν την ξεκούραση
Oι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ προπονήθηκαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στους Θρακομακεδόνες. Ο Τραϊανός Δέλλας συνέχισε πρόγραμμα αποθεραπείας, όπως και οι Ίβιτς και Τσιρίλο. Από την προπόνηση της ομάδας απουσίαζαν με άδεια που είχαν εξασφαλίσει από τον προπονητή κ. Φερνάντο Σάντος, ο Κώστας Κατσουράνης, ο Έμερσον και ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος. Οι ποδοσφαιριστές που χθες βρέθηκαν στο Βόλο για το All Star game έδωσαν κανονικά το παρόν στην προπόνηση.
Λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης ο Σάντος μίλησε στους παίκτες του για την περίοδο των εορτών: «Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας καλό Πάσχα. Θέλω να προσέξετε αυτές τις ημέρες. Να μην χαλαρώσετε απόλυτα γιατί μετά θα πρέπει να τρέξουμε περισσότερο ώστε να επανέλθουμε. Να περάσετε καλά και να έχετε ελεύθερη τη σκέψη σας.
Στις προπονήσεις θα επιστρέψουν την Τρίτη 25/4 στις 10.30 το πρωί. Οι ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς πήραν ειδικό πρόγραμμα από το ιατρικό επιτελείο, το οποίο θα ακολουθήσουν τις ημέρες που η ομάδα έχει ρεπό.
Επιμέλεια: Άκης Στρατόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






