Stoiximan Super League

Αγωγή Πατέρα και επιστολή Τζίγκερ στο «Καρφί»

Τα δύο πιο πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Καρφί» προκάλεσαν την αντίδραση του Νικόλα Πατέρα ο οποίος προχώρησε σε αγωγή κατά του εντύπου για συκοφαντική δυσφήμιση. Με επιστολή του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης διαψεύδει το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ανδρών όπως δημοσιεύτηκε και προαναγγέλει τοποθέτησή του στο εγγύς μέλλον.

Τα δύο πιο πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Καρφί» προκάλεσαν την αντίδραση του Νικόλα Πατέρα ο οποίος προχώρησε σε αγωγή κατά του εντύπου για συκοφαντική δυσφήμιση ζητώντας ένα εκατομμύριο ευρώ για αποζημίωση, η οποία, αν διακιωθεί θα πάει στον Ευαγγελισμό.

Ο μεγαλομέτοχος των «πράσινων» με επιστολή του στην εφημερίδα διαψεύδει ότι το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Νικόλα Πατέρα όπως δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» στις 8 Ιανουαρίου, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι η σχέση των δύο ανδρών είναι πολύχρονη και σταθερή παρά τις διαφωνίες τους στον Παναθηναϊκό και προαναγγέλλει τοποθέτησή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος στο εγγύς μέλλον.

Αναλυτικά η επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην εφημερίδα «Καρφί»

Κύριε διευθυντά

Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα εκτενή και λεπτομερή αφιερώματά σας για τα δρώμενα στον Παναθηναϊκό. Η ανησυχία του κόσμου για την επόμενη μέρα του συλλόγου είναι αναμενόμενη και φυσιολογική. Δεν είναι ο ρόλος μου να σχολιάζω επί της εγκυρότητας και ακρίβειας όλων όσων γράφονται στον Τύπο αυτές τις ημέρες ή έχουν κατά καιρούς γραφτεί. Ταυτόχρονα όμως οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια για ορισμένα ζητήματα που με αφορούν προσωπικά.

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ του Σαββάτου 8 Ιανουαρίου 2011 κάνετε λόγο για ένα τηλεφώνημα που δέχθηκα από τον Νίκο Πατέρα μετά την παραίτησή του. Το περιεχόμενο του εν λόγω τηλεφωνήματος όπως το περιγράφετε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η σχέση μου και της οικογένειάς μου με τον Νίκο Πατέρα, σε αντίθεση με τα όσα γράφετε, είναι πολύχρονη και σταθερή παρά τις επιμέρους διαφωνίες μας.

Η δημοσιοποίηση τέτοιων «πληροφοριών» επιτείνουν την ούτως ή άλλως δυσάρεστη, για εμάς τους μετόχους αλλά και τους φίλους της ομάδας, θέση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μία ιδιαίτερη κρίσιμη κατάσταση και βρίσκεται σε μία καμπή της ιστορίας του. Ως οφείλω, θα τοποθετηθώ στο εγγύς μέλλον εφ' όλης της ύλης και υπεύθυνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Οι στιγμές απαιτούν σύνεση και σοβαρότητα.

Υ.Γ Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή στο επόμενο σας φύλλο της εφημερίδας σας».

Στην αγωγή που έστειλε ο κύριος Πατέρας στην εφημερίδα, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τον Ιούνιο του 2008 ανέλαβα Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και συμμετείχα στην τότε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το ποσό των 10.000.000 ευρώ. Το Μάιο του 2010 παραιτήθηκα από Πρόεδρος της ομάδας. Το Σεπτέμβριο του 2010 επανήλθα στην Προεδρία της ομάδας, μετά από πρόταση των μεγαλομετόχων και συμμετείχα ξανά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που ήταν ήδη τότε σε εξέλιξη. Από την Προεδρία της ομάδας παραιτήθηκα στις 20 Δεκεμβρίου του 2010.

Προσωπικά δεν επεδίωξα ποτέ να αποκτήσω το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ και αυτό δεν αλλάζει. Σε αυτό ήμουν από την αρχή και παραμένω ξεκάθαρος.

Κατά τη διάρκεια δε της Προεδρίας μου, η οποία έχει χαρακτηριστεί ευρέως και αντικειμενικά ως άκρως επιτυχημένη και πρωτίστως ενωτική, ο Παναθηναϊκός κατάφερε, εκτός των άλλων, τη χρονιά 2010, μετά από πολλά χρόνια να κατακτήσει το ντάμπλ».

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x