Stoiximan Super League

Όλα για τη βία

Η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, η οικονομική κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού και το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, όσον αφορά στα έργα του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό.

Η καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, η οικονομική κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού και το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, όσον αφορά στα έργα του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό.

«Η Πολιτεία έχει τη θέληση να στηρίξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο», τόνισε ο κ.Ορφανός, στις δηλώσεις που έκανε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αναφερόμενος στα θέματα που συζήτησε με τον Πρωθυπουργό, υπογράμμισε πως «ο Πρωθυπουργός είναι πρακτικός άνθρωπος και δίνει λύσεις σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν. Συζητήσαμε τη νέα πορεία του επαγγελματικού αθλητισμού και περισσότερο για το ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα μιλήσαμε για τις τελευταίες κινήσεις για τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, την καταπολέμηση της βίας, την οικονομική κατάσταση του ελληνικού αθλητισμού και το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, όσον αφορά τα έργα που κατασκευάζει το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε όλη τη χώρα».

Αμέσως μετά ο κ.Ορφανός, ύστερα από σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τη FIFA, αλλά και για τη δημιουρία της Σούπερ Λίγκα. Οσον αφορά στη FIFA, επισήμανε πως «θα βρούμε τη λύση. Οι δικές μας προτάσεις θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης και με την παγκόσμια ομοσπονδία». Για τη Σούπερ Λίγκα είπε πως «ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προετοιμασία της νέας δομής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εκείνο που διέκρινα ήταν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ώστε οι ομάδες που θα συμμετάσχουν να αναλάβουν και αυτές ένα φορτίο, ώστε το ποδόσφαιρο να βρει το ρόλο που του αναλογεί στην ελληνική κοινωνία».

Οταν ο κ.Ορφανός ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους παράγοντες- επενδυτές του ποδοσφαίρου, εν όψει της νέας κατάστασης που θα επικρατήσει, αφού στο τέλος Μαϊου θα κατατεθεί ο νόμος για την αλλαγή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, απάντης πως το μήνυμα είναι πως η Πολιτεία έχει την απολυτη θέληση να στηρίξει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όμως κυρίαρχο στοιχείο είναι οι προθέσεις των ίδιων των επενδυτών, που ασχολούνται με το άθλημα, να δείξουν ότι διεκδικούν ένα καλύτερο ρόλο σε αυτό».

Τέλος, ο κ.Ορφανός, αναφερόμενος στα οικονομικά των ομοσπονδιών, αλλά και τον έλεγχο που γίνεται σε αυτές, επισήμανε ότι «γενικότερα οι ελληνικές ομοσπονδίες υφίστανται τους ελέγχους που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, για τα χρήματα που τους δίνει η Πολιτεία και τις πράξεις που κάνουν αυτές. Πολύ συχνά το Ελεγκτικό Συμβούλιο, μετά τους ελέγχους που κάνει, στέλνει τις προτάσεις του και εμείς προχωρούμε σύμφωνα με τη νομοθεσία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x