Stoiximan Super League

«Θα το πάρουμε αν κερδίσουμε τα ντέρμπι»

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση της Nova σχολίασε το παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, τη χαμένη ευκαιρία του Κυπέλλου, την κριτική που δέχεται η ομάδα, τον προπονητή του και έστειλε μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού. «Για μένα τα 3 παιχνίδια που έρχονται είναι τα ματς κλειδιά. Αν σε αυτά τα παιχνίδια μαζέψουμε 9 βαθμούς, τότε, νομίζω ότι όχι μόνο ξαναπαίρνει φωτιά το πρωτάθλημα, αλλά ότι θα έχουμε και το πάνω χέρι…»

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση της Nova σχολίασε το παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, τη χαμένη ευκαιρία του Κυπέλλου, την κριτική που δέχεται η ομάδα, τον προπονητή του και έστειλε μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

«Για μένα τα 3 παιχνίδια που έρχονται είναι τα ματς κλειδιά. Αν σε αυτά τα παιχνίδια μαζέψουμε 9 βαθμούς, τότε, νομίζω ότι όχι μόνο ξαναπαίρνει φωτιά το πρωτάθλημα, αλλά ότι θα έχουμε και το πάνω χέρι…»

Ο μεσοεπιθετικός έχει ανάμεικτα συναισθήματα μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ: «Από τη μία νιώθεις πίκρα που δεν κατάφερες να συνεχίσεις στη διοργάνωση, στην οποία ήμασταν και τροπαιούχοι την προηγούμενη σεζόν, ώστε να κρατήσουμε τον τίτλο που είχαμε, από την άλλη όμως, εγώ θα έλεγα ότι ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι τα τελευταία 2,5 χρόνια που είμαι στην ομάδα.

Στη συνέχεια ο Χριστοδουλόπουλος ανέλυσε την χαμένη ευκαιρία του Κυπέλλου: «Ξέραμε ότι είναι μία ευκαιρία να διεκδικήσεις έναν τίτλο. Το είχαμε συζητήσει οι παίκτες μεταξύ μας. Ίσως γι’ αυτό παρουσιαστήκαμε τόσο δυνατοί και τόσοι συγκεντρωμένοι. Βέβαια πάντα προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό αλλά άλλες φορές βγαίνει, άλλες δεν βγαίνει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Ο Λάζαρος θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός δέχεται αρκετά αυστηρή κριτική φέτος, είτε δίκαια είτε άδικα. Μα πάνω απ’όλα, πιστεύει: «Αυτό που είπα και πριν, θέλουμε να έχουμε σαν οδηγό αυτή την εμφάνιση για να πετύχουμε πολλά πράγματα με αυτή την απόδοση».

Πολύς λόγος έχει γίνει για τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του «τριφυλλιού», αν και ο Λάζαρος έχει τη δική του άποψη. «Για μένα τα 3 παιχνίδια που έρχονται είναι τα ματς κλειδιά. Αν σε αυτά τα παιχνίδια μαζέψουμε 9 βαθμούς τότε νομίζω ότι όχι μόνο ξαναπαίρνει φωτιά το πρωτάθλημα, νομίζω ότι θα έχουμε το πάνω χέρι». Ενώ συνέχισε: «Από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι το παιχνίδι του Πανιωνίου που μείναμε 7 βαθμούς πίσω ήταν ένας μήνας. Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε, μπορεί να ήταν ένα ντεφορμάρισμα της ομάδας, ίσως και εμείς δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο έπρεπε αλλά ελπίζουμε, ξανά το λέω, με οδηγό τη χθεσινή εμφάνιση, να τα αφήσουμε όλα πίσω και να διεκδικήσουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που μας ανήκουν."

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί με απόλυτη ειλικρίνεια και στον προπονητή του: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι είναι καλός προπονητής, αλλά δυσκολεύτηκε στο θέμα της ελληνικής πραγματικότητας. Όταν έρχεται ένας άνθρωπος με τόσες παραστάσεις από την Ευρώπη, με πρωταθλήματα στην Πόρτο και μπαίνουνε και τον κυνηγάνε στο γήπεδο ή βλέπει ότι ένα λεωφορείο το πηγαίνουνε συνοδεία με μούντζες, κάπου τα χάνει κι αυτός. Εχθές έδειξε και αυτός στήνοντας την ομάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να χτυπήσουμε τις αδυναμίες της ΑΕΚ.

Δηλώσεις έκανε και για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. «Όλα τα παιχνίδια για μας είναι τελικοί. Ότι κουραζόμαστε, κουραζόμαστε. Αλλά υπάρχουν μέρες για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Από κει και πέρα το ματς στην Τούμπα είναι πολύ δύσκολο, ο ΠΑΟΚ προέρχεται και αυτός από μια μεγάλη πρόκριση με τον Ολυμπιακό, έχει και αυτός αυτή τη στιγμή τρομερή ψυχολογία και στο γήπεδο δεν θα πέφτει καρφίτσα. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή και θα δούμε πως θα χτυπήσουμε τον αντίπαλο».

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κλείνοντας, τόνισε πως ο τραυματισμός του τον έφερε λίγο πίσω αλλά με τη δουλειά γίνεται καλύτερος σε κάθε ματς και βοηθάει όσο μπορεί την ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα στους οπαδούς: «Θέλω να είναι σίγουροι ότι εμείς παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, τα βλέπουμε διαφορετικά και θέλουμε να τα κερδίζουμε όλα. Και ότι θέλουμε να πάμε την ομάδα εκεί που θέλουν να τη βλέπουν αυτοί».

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x