Stoiximan Super League

Europa… Dream!

Η Καβάλα φέτος δεν «παίζει», δεν κοροϊδεύει… Έχει ξεκάθαρο στόχο και σε κάθε αγωνιστική τον πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ. Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, έχοντας τον Νικουλάε σε μεγάλα κέφια, πήρε το «τρίποντο» 1-0 κόντρα στην Κέρκυρα και το ευρωπαϊκό όνειρο έχει πάρει φωτιά. Ο Ρουμάνος επιθετικός πλασάροντας ιδανικά στο 41’ έδωσε τη νίκη στους «αργοναύτες», οι οποίοι εκτός του ότι είχα και δοκάρι με τον Ντουγκλάο στο 76’, διαμαρτύρονται και για δύο περιπτώσεις πέναλτι.

Η Καβάλα φέτος δεν «παίζει», δεν κοροϊδεύει… Έχει ξεκάθαρο στόχο και σε κάθε αγωνιστική τον πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ.

Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, έχοντας τον Νικουλάε σε μεγάλα κέφια, πήρε το «τρίποντο» 1-0 κόντρα στην Κέρκυρα και το ευρωπαϊκό όνειρο έχει πάρει φωτιά.

Ο Ρουμάνος επιθετικός πλασάροντας ιδανικά στο 41’ έδωσε τη νίκη στους «αργοναύτες», οι οποίοι εκτός του ότι είχαν και δοκάρι με τον Ντουγκλάο στο 76’, διαμαρτύρονται και για δύο περιπτώσεις πέναλτι.



Μέχρι το 30’ όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για ένα -κλασικά- κακό ματς της Σούπερ Λίγκας. Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη, με την μπάλα να «κολλάει» στο μεγαλύτερο διάστημα στο κέντρο και να επισκέπτεται σπανίως τις εστίες των δύο ομάδων.

Από κει κι έπειτα όμως οι γηπεδούχοι έβαλαν την μπάλα κάτω, αναπτύσσονταν ορθόδοξα είτε από τις πτέρυγες είτε από τον άξονα και κατάφεραν να κλείσουν τους «Φαίακες» στην περιοχή τους. Η ομάδα του Μπάντοβιτς πλήρωσε την αδυναμία της να βγει από το καβούκι της και οι Καβαλιώτες άρχισαν να την βομβαρδίζουν με ευκαιρίες.

Στο 28’ ο πολύ δραστήριος σήμερα, Νικουλάε, ανατράπηκε από τον Γραμμόζη μέσα στην περιοχή όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά. Ο Ρουμάνος επιθετικός δεν πτοήθηκε και λίγο αργότερα, στο 41’, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Καβάλας. Ο Ρίος, ο οποίος είχε κι αυτός θετική παρουσία, τον «βρήκε» με μία έξυπνη μπαλιά μέσα στην περιοχή και ο Νικουλάε με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Το δεύτερο μέρος, με τον τρόπο που εξελίχθηκε, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι έκαναν ακριβώς ό,τι έπρεπε για να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και τα κατάφεραν. Μάλιστα, αν είχαν σταθεί λίγο πιο τυχεροί, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο 52’ ο Νικουλάε βγήκε μόνος του απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο και αφού κατάφερε να τον ντριμπλάρει, έπεσε θεαματικά ζητώντας πέναλτι. Ο διαιτητής τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα για θέατρο, όμως πιθανότατα υπάρχει επαφή μεταξύ του τερματοφύλακα των «Φαιάκων» και του επιθετικού της ομάδας του Κάσπερτσακ.

Λίγο αργότερα, στο 76’ σε μία από τις λίγες φορές που ο Ντουγκλάο βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, κατάφερε να πάρει την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Από την άλλη, η Κέρκυρα προσπάθησε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και να ανέβει πιο ψηλά, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων και οι αντεπιθέσεις φωτιά που έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν, τους ανάγκασαν να περιοριστούν σε μερικά –όχι και τόσο- επικίνδυνα σουτ από μακριά.

Το φιλμ του αγώνα



Καβάλα (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Χργκόβιτς, Πφέρτσελ, Καρντόσο (70' Σιόντης), Ντικρόκ, Αμπντούν, Ονουάτσι, Νικουλάε, Ρίος.

Στον πάγκο: Κατεργιαννάκης, Ογκμπέτσε, Περεϊρίνια, Ναζλίδης, Αυλωνίδης, Γιάννου.

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Στολτίδης (46' Χαμπλ), Καλαντζής, Μίχος, Τσίγκας (65' Μαζνόφ), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Επστάιν, Γραμμόζης, Μακρής.

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Ρίκκα, Ιωάννου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Γούκος (Ηπείρου)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»





Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x