Stoiximan Super League

«Δίκαια βρισκόμαστε στην πρώτη πεντάδα»

Απολύτως δίκαια βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας η Καβάλα, σύμφωνα με τον Γιώργο Καπνόπουλο. Ο 19χρονος επιθετικός, που είναι «προϊόν» των τμημάτων υποδομής των «Αργοναυτών», παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας και μίλησε για τη βοήθεια που έχει από τους συμπαίκτες του στην πρώτη ομάδα, τονίζοντας παράλληλα πως η συμμετοχή των νεαρών ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα βοηθά σημαντικά την Εθνική ομάδα.

Απολύτως δίκαια βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας η Καβάλα, σύμφωνα με τον Γιώργο Καπνόπουλο. Ο 19χρονος επιθετικός, που είναι «προϊόν» των τμημάτων υποδομής των «Αργοναυτών», παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας και μίλησε για τη βοήθεια που έχει από τους συμπαίκτες του στην πρώτη ομάδα, τονίζοντας παράλληλα πως η συμμετοχή των νεαρών ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα βοηθά σημαντικά την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νεαρός επιθετικός:

Η ομάδα σου βρίσκεται στην πρώτες πέντε θέσεις της βαθμολογίας και διεκδικεί την είσοδο στα play off και την έξοδο στην Ευρώπη. Θεωρείς ότι πιάνουν τόπο οι κόποι;
«Πιστεύω η ομάδα μου δίκαια βρίσκεται στην πεντάδα αποδίδοντας μάλιστα και ωραίο ποδόσφαιρο. Έτσι πιάνουν τόπο και οι κόποι των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των υπευθύνων του ποδοσφαιρικού τμήματος όσο και του προέδρου μας που μάλιστα δεν μας αφήνει ποτέ μόνους ούτε καν στην προπόνηση. Είναι πάντα δίπλα μας».

Προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής, ποιες θεωρείς ότι είναι οι διαφορές ανάμεσα στα πρωταθλήματα που αγωνιζόσουν μέχρι πρότινος και την πρώτη ομάδα;
«Όσον αφορά τις διαφορές είναι οπωσδήποτε μεγάλες, το πολύ υψηλό επίπεδο της Super League, οι συνθήκες που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι και όχι μόνο, οι μεγάλοι σε αξία ποδοσφαιριστές συμπαίχτες και αντίπαλοι».

Ποια η εμπειρία που απέκτησες αγωνιζόμενος στα τμήματα υποδομής; Θεωρείς ότι ωρίμασες και είσαι έτοιμος για την πρώτη σου συμμετοχή στην Super League;
«Στα τμήματα υποδομής πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να είσαι όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένος όταν σου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστείς για την πρώτη ομάδα. Καθημερινά δουλεύω για να βελτιώνομαι συνέχεια στους τομείς που υστερώ, έτσι ώστε όταν κρίνει ο προπονητής μου ότι μπορώ να βοηθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος και σίγουρος».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των πρωταθλημάτων υποδομής;
«Το θετικό είναι ότι αποτελούν το σκαλοπάτι για την πρώτη ομάδα. Όπως θετικό είναι η καλή οργάνωση και ο σωστός σχεδιασμός για το βήμα παραπάνω. Στα αρνητικά θα έβαζα την μικρή προσέλευση φιλάθλων όπως επίσης και κάποια γήπεδα με κακό αγωνιστικό χώρο. Τους φιλάθλους όμως τους έχει πολύ περισσότερο ανάγκη η πρώτη ομάδα γι’ αυτό πρέπει να έρχονται στο γήπεδο, γιατί είναι κρίμα μια τέτοια προσπάθεια να μην έχει τη συμπαράσταση που πρέπει».

Από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και με τι σκοπό;
«Από 5 χρονών, που ο πατέρας μου με πήγε σε μια ποδοσφαιρική ακαδημία. Τότε ο σκοπός μου ήταν η αγάπη ως μικρού για το ποδόσφαιρο. Αργότερα όμως το όνειρο μου ήταν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει/αγχώνει όσο αφορά την επαγγελματική σου σταδιοδρομία;
«Το μόνο που με φοβίζει είναι οι τραυματισμοί. Έχω πίστη στον θεό και προσεύχομαι κάθε μέρα να με έχει υγιή».

Σε ποια ομάδα του εξωτερικού θα ήθελες να αγωνιστείς και ποιον θα ήθελες για συμπαίκτη σου;
«Στην Μπαρτσελόνα. Και για συμπαίκτη μου θα ήθελα τον Τσάβι».

Ποια η σχέση σου με τους υπόλοιπους παίκτες; Σε συμβουλεύουν;
«Στην ομάδα είμαστε όλοι μια οικογένεια. Νιώθω πολύ χαρούμενος και είναι μεγάλη τιμή για μένα να με αγκαλιάζουν και να με συμβουλεύουν ποδοσφαιριστές όπως ο Ντιέ, ο Αμπντούν, ο Ονουάτσι, ο Ντουγκλάο και οι άλλοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές».

Βλέπουμε ότι σιγά-σιγά οι ελληνικές ομάδες εμπιστεύονται παιδιά από τις ακαδημίες τους. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί;
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό τόσο για τον σύλλογο όσο και για τις Εθνικές ομάδες. Είναι το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή των ακαδημιών να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Γι αυτό οφείλει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος ώστε να ανταποκριθεί στην πρόκληση».

Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν μπεις στον αγωνιστικό χώρο;
«Να έχω καλή απόδοση ώστε να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ να κερδίσει το παιχνίδι η ομάδα μου».

Τι σημαίνει για έναν επιθετικό το γκολ;
«Για έναν επιθετικό το γκολ σημαίνει ότι και για τον φίλαθλο. Είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x