Stoiximan Super League

Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι!

Πολύ νωρίς αποδείχθηκε για να ξεχάσει το «Καραϊσκάκη» ο Παναθηναϊκός! Η φωνή διαμαρτυρίας των 35.000 φίλων του -αντί να «ξυπνήσει»- κράτησε στην περασμένη βδομάδα τους «πράσινους» και ο εξαιρετικός Ατρόμητος τους απέσπασε δίκαιο πόντο (1-1) στο… αναβράζον ΟΑΚΑ! Ένα πεντάλεπτο μετά το γκολ του Γκοβού (που ισοφάρισε εκείνο του Μπρίτο) ήταν το μοναδικό διάστημα που ανάγκασε την εξέδρα να ασχοληθεί με… σημερινά γεγονότα!

Πολύ νωρίς αποδείχθηκε για να ξεχάσει το «Καραϊσκάκη» ο Παναθηναϊκός!

Η φωνή διαμαρτυρίας των 35.000 φίλων του -αντί να «ξυπνήσει»- κράτησε στην περασμένη βδομάδα τους «πράσινους» και ο εξαιρετικός Ατρόμητος τους απέσπασε δίκαιο πόντο (1-1) στο… αναβράζον ΟΑΚΑ!

Ένα πεντάλεπτο μετά το γκολ του Γκοβού (που ισοφάρισε εκείνο του Μπρίτο) ήταν το μοναδικό διάστημα που ανάγκασε την εξέδρα να ασχοληθεί με… σημερινά γεγονότα!

Αποθέωση πρωταθλητών επεφύλαξε πριν την έναρξη ο κόσμος, που κρέμασε πανό εναντίον… πάντων και κάλεσε με κάθε τρόπο τον Σισέ να μείνει στο «τριφύλλι»!

Πώς έπαιξε

Με τη σύνθεση που αναμενόταν -και του… επιτρεπόταν από τις πολλές απουσίες- παρέταξε τους «πράσινους» ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στο γνώριμο 4-3-3 του Πορτογάλου, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ και Σεϊταρίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο (σε ρόλο «σκούπας»), Κατσουράνης και Καραγκούνης, ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Νίνης (αριστερά), Γκοβού (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).



Με το μυαλό στον… Πειραιά!

Σαν να είχε αποφασίσει πως η δική του διαμαρτυρία θα ήταν… απεργία (αγωνιστικής) πείνας παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός. Φανερά επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα -και απέναντι σε μια ομάδα που έδειχνε ανά πάσα στιγμή ικανή να την κάνει (περισσότερο) μπαρούτι- οι «πράσινοι»… παραέδειχναν ότι είχαν αλλού το μυαλό τους.

Μπορεί, λοιπόν, το ωραίο γκολ του Μπρίτο (προϊόν εξαιρετικής αντεπίθεσης) να του… τράβηξε την προσοχή, ωστόσο εκείνη έμεινε στο γήπεδο μόλις για πέντε λεπτά. Αρκετά για να ισοφαρίσει (με την «πονηριά» του Γκοβού) και να χάσει διπλή ευκαιρία (με την… γκαντεμιά του Κατσουράνη), αλλά όχι αρκετά για του δώσει το «πάνω χέρι». Ένα τέτοιο, δε, (χέρι) του Γκοβού -σε σέντρα του Τάτου- έγινε αφορμή για διαμαρτυρίες των Περιστεριωτών ότι θα μπορούσαν εκ νέου να βαρύνουν το κλίμα.

Μίλησε (μόνο) η εξέδρα…

Αντί να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε ακόμα πιο «κοιμισμένος» από την ανάπαυλα. Αφού, λοιπόν, οι «πράσινοι»… ανταπέδωσαν τις διαμαρτυρίες για πέναλτι (σε χέρι του Μπαζίνσκι), δεν μπόρεσαν σε κανένα σχεδόν σημείο να ανταποδώσουν τη στήριξη που απλόχερα τους προσέφερε η εξέδρα.

Οι ελπίδες, δε, της τελευταίας ότι (παρά τα «καρδιοχτύπια» που πέρασε στις ευκαιρίες των Τάτου και Καραλή), θα μπορούσε να βρει λόγο να χαμογελάσει, διαψεύδονταν όλο και περισσότερο μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Το ότι εκείνο βρήκε τον Ατρόμητο κάτοχο του πολύτιμου πόντου φαντάζει ανάλογα δίκαιο με τις διαμαρτυρίες του Παναθηναϊκού για όσα πέρασε πριν τον αντιμετωπίσει.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Καραγκούνης (78΄ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Νίνης (73' Μαρίνος), Γκοβού (84΄Πετρόπουλος), Σισέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Πλεσί, Μαρίνος,Μαυρίας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπρίτο (64' Καμαρά), Μπαζίνσκι, Σκόνδρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Ολιβέιρα, Τάτος (84΄ Μελισσάς), Καραγκούνης (69' Καραλής), Σαγκανόφσκι

Στον πάγκο έμειναν οι: Ιτάνζ, Αναστασάκος, Αθανασίου, Δάρλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μπιτσίδης (Θράκης)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x