Stoiximan Super League

Κούγιας: «Αυτοί δωροδοκούν και απειλούν»

Για κύκλωμα που δωροδοκεί και απειλεί διαιτητές κι όχι μόνο με σκοπό να ανεβάζει ομάδες αλλά και να κερδίζει χρήματα από το στοίχημα έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 μετά την αποκάλυψη των CD. «Ο εκάστοτε Μαρινάκης πρέπει να καταλάβει ότι αυτοί σου πουλάνε προστασία και μπορεί στο τέλος να σε οδηγήσουν σε οικονομική ή και κοινωνική καταστροφή», τόνισε. «Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ΕΠΟ και την Πολιτεία. Πρέπει να επέμβουν άμεσα», πρόσθεσε.

Για κύκλωμα που δωροδοκεί και απειλεί διαιτητές κι όχι μόνο με σκοπό να ανεβάζει ομάδες αλλά και να κερδίζει χρήματα από το στοίχημα έκανε λόγο ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 μετά την αποκάλυψη των CD. «Ο εκάστοτε Μαρινάκης πρέπει να καταλάβει ότι αυτοί σου πουλάνε προστασία και μπορεί στο τέλος να σε οδηγήσουν σε οικονομική ή και κοινωνική καταστροφή», τόνισε. «Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ΕΠΟ και την Πολιτεία. Πρέπει να επέμβουν άμεσα», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

- τις πιέσεις που δέχτηκε για να μην μιλήσει: «Δέχτηκα πιέσεις όχι μόνο από σημαντικά άτομα του ποδοσφαίρου, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί. Νομίζω ότι πολλοί θα ήθελαν, τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, να μην εμπλακεί το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση. Γι’ αυτό είπα πως είναι σημαντικό και γι’ αυτό το λόγο επέλεξα να το δημοσιοποιήσω».

- τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος που καταγγέλλει: «Πρέπει καταλάβει ο εκάστοτε Μαρινάκης, ο εκάστοτε Πατέρας, ο εκάστοτε Κόκκαλης και ο εκάστοτε Βαρδινογιάννης ότι αυτά τα πρόσωπα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι σε εκμεταλλευτούν, να σε πουλήσουν προστασία και στο τέλος να σε οδηγήσουν στην οικονομική ή και κοινωνική καταστροφή. Η πελατεία του Μπέου είναι οι νεόπλουτοι που θέλουν να ανεβάσουν τις ομάδες τους. Αυτοί χαλάνε το ποδόσφαιρο. Κι εκτός αυτών, αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν το δικό τους παιχνίδι στο στοίχημα. Όταν λέει ο Μπέος ‘είναι κόσμος που δεν μπορώ να τον ελέγξω’, είναι το στοίχημα. Αυτοί περίμεναν ένα αποτέλεσμα. Αυτοί λένε στον κάθε Μαρινάκη, Πατέρα, Παππά, Μπατατούδη ή Κοντομηνά το εξής: σου λένε ‘σου εξασφαλίζουμε προστασία. Το αφήνουμε να φαίνεται, τα κάνουμε όλα μαζί. Εσείς οι άλλοι πάρτε το μήνυμα και περάστε από το ταμείο’. Εκεί πληρώνει η Παναχαϊκή το μάρμαρο. Αυτοί έχουν σαν νοοτροπία είτε να δωροδοκούν είτε να απειλούν. Δεν διστάζουν να το κάνουν μπροστά και στη γυναίκα του άλλου».

- τις συνομιλίες που αποκαλύφτηκαν: «Η άποψή μου είναι πως πρόκειται για τετ-α-τετ συζήτηση κι αυτό μου είπαν οι ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκα. Δεν ήθελα κι εγώ να πέσω θύμα. Είναι σαφές πως πρόκειται για τον Μπέο, από τις εκφράσεις. Σίγουρα δεν είναι τηλεφωνική συνομιλία. Σε κάποιον έχει εμπιστοσύνη, που προφανώς είναι του κυκλώματος και τα λένε μαζί. Στην αρχή νόμιζα πως είναι ο Πατέρας που τον γράφει, αλλά στη συνέχεια κατάλαβα πως πρέπει να είναι άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος. Ο Μπέος ξέρει. Δεν θα κάνω κρίση για τον κύριο Πατέρα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι διαφορετικής άποψης για το ποδόσφαιρο».

- τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η δικαιοσύνη: «Στον κύριο Πιλάβιο έχω εκτίμηση και δεν την έχω χάσει ακόμη. Από σήμερα τελειώνουν οι δικαιολογίες. Όταν ακούς τον Μπέο να λέει ότι μπορούμε να βάλουμε ή τον Κάκο ή τον Δαλούκα, θα σε βάλω, θα σου κανονίσω το χαρτζιλίκι σου και το ένα και το άλλο, καταλαβαίνεις ότι η ΚΕΔ είναι υποχείριο του συστήματος. Πρέπει σήμερα ο κύριος Πιλάβιος να τοποθετηθεί. Η ΕΠΟ θα πρέπει αύριο το πρωί να κινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά όλων των εμπλεκομένων. Όπως έγινε στην Ιταλία. Το προβλέπει το καταστατικό της. Πρέπει να ξεκινήσει έρευνα. Για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής δικαιοσύνης δημιουργήθηκε υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος. Σε αυτή άρχισαν να υπηρετούν 4-5 εισαγγελείς, που ερευνούσαν διάφορες υποθέσεις, αλλά ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των εισαγγελέων. Για αυτή την υπόθεση θα γίνει ξεχωριστεί δικογραφία».

- το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του οι κασέτες: «Οι κασέτες μού ήρθαν με ανώνυμο φάκελο και τις άκουσα με τον κύριο Πατέρα. Το αποκάλυψα κατόπιν συνεννόησης μαζί του».

- τη συμμετοχή του διαιτητή Δαλούκα: «Ο κ. Δαλούκας για μένα πρέπει να βγει και να μιλήσει άμεσα, αλλά και να τον καλέσει άμεσα η δικαιοσύνη. Δεν μπορώ να αποκαλύψω οτιδήποτε έχει να κάνει με τη σχέση την επαγγελματική σχέση που είχα με τον κ. Δαλούκα. Όμως για να παραιτηθώ από την υπεράσπισή του αυτά που έμαθα με εξόργισαν και με σοκάρισαν. Κι αμέσως μετά ήρθαν στην κατοχή μου αυτές οι κασέτες».

- τις νομικές προεκτάσεις της υπόθεσης: «Όλοι αυτοί, από τον κύριο Μαρινάκη μέχρι τον τελευταίο της ΚΕΔ θα πρέπει αύριο να κάνουν μηνύσεις στον Μπέο. Αυτός τα ισχυριζόταν ενώπιον τρίτου. Αν ήταν αλήθεια, δεν μπορούν να του κάνουν αγωγές, αν είναι ψέματα, πρέπει να του κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Αν παρουσίαζα την κασέτα, θα μπορούσε να μιλά κάποιος ακόμη και για κακουργηματική πράξη. Ο νόμος λέει πως έχεις το δικαίωμα να δημοσιοποιήσεις ό,τι έχεις ακούσει σε μια κασέτα και να το καταθέσεις. Αυτό έκανα κι εγώ. Αυτός που έχει πέσει θύμα υποκλοπής, αν ισχυρίζεται πως αυτά είναι ψέματα, μπορεί να σε μηνύσει. Τότε εσύ έχεις δικαίωμα στο δικαστήριο να χρησιμοποιήσεις την κασέτα. Εγώ περιμένω να με μηνύσει ο κύριος Μπέος. Έμαθα πως θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ελπίζω να βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όποιος έχει τον κοινό νου, καταλαβαίνει».

Διαβάστε ακόμα:

Μπέος στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6: «Αν είναι κάποιος απέναντι, αυτός είναι ο Νίκος ο Πατέρας. Τα υπόλοιπα αύριο».

Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξη Τύπου: «Διηγείται ο Αχιλλέας Μπέος ότι τον διαιτητή Δαλούκα πλησίασε ο κύριος Μαρινάκης και του πρόσφερε 200.000 ευρώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x