Stoiximan Super League

Νάτσο… απ’ το μανίκι!

Μπορεί να το… παράκανε στο «ανακάτεμα της τράπουλας», αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ τράβηξε «άσο απ’ το μανίκι»! Την ώρα που το εκτεταμένο rotation του Ισπανού έδειχνε να κοστίζει δύο πολύτιμους πόντους στην ΑΕΚ, ο (ερχόμενος από τον πάγκο) Σκόκο της έδωσε μεγάλη νίκη (1-0) με την Καβάλα!

Μπορεί να το… παράκανε στο «ανακάτεμα της τράπουλας», αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ τράβηξε «άσο απ’ το μανίκι»!

Την ώρα που το εκτεταμένο rotation του Ισπανού έδειχνε να κοστίζει δύο πολύτιμους πόντους στην ΑΕΚ, ο (ερχόμενος από τον πάγκο) Σκόκο της έδωσε μεγάλη νίκη (1-0) με την Καβάλα!

Εξαιρετικοί -μετά την αποβολή του Καρντόσο στο 53’- οι «κιτρινόμαυροι», θα μπορούσαν να… σκέφτονται από νωρίτερα (δοκάρι Μίτσελ στο 47') τον «τελικό» της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ!

Πριν την έναρξη του αγώνα -και στο πλαίσιο των βραβεύσεων που έχει καθιερώσει στους παλαιμάχους- η ΠΑΕ ΑΕΚ τίμησε τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο. Ο ήρωας του '89 (με το γκολ-πρωτάθλημα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό) παρέλαβε τιμητική πλακέτα και αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες.

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης, που παρακολούθησε το παιχνίδι από μπουθ στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Πώς έπαιξε

Στην… απόλυτη εφαρμογή του rotation προχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ. Εκτός των Δέλλα, Γεωργέα και Καράμπελα (που είχε αφήσει εκτός αποστολής) και των τιμωρημένων Μάκου-Καφέ, ο Ανδαλουσιανός άφησε στον πάγκο και όσους από τους βασικούς της περασμένης Κυριακής είχε στη διάθεσή του (Σκόκο, Μπλάνκο, Ντιόπ, Γκερέιρο).

Έτσι, το 4-2-3-1 (που επανήλθε ως διάταξη) διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Νταντόμο, Νασούτι, Ματέος και Μανωλάς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μίτσελ-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Μπαχά.



«Να… οργανωθούμε, παιδιά»!

Στο άγνωστο με βάρκα το… rotation κατευθύνθηκε στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ. Μέχρι οι παίκτες του Χιμένεθ να… γνωριστούν μεταξύ τους (για πρώτη φορά έπαιζαν οι συγκεκριμένοι μαζί), η Καβάλα απολάμβανε το ηλιόλουστο απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Μπορεί, λοιπόν, να αγχώθηκε προς στιγμήν (με το γκολ του Μπαχά που… δεν άφησε να μετρήσει, συμμετέχοντας στη φάση, ο εκτεθειμένος Γκέντσογλου), αλλά κατά τ’ άλλα ήταν εκείνη που δημιουργούσε άγχος στους παίκτες του Χιμένεθ.

Είτε με τις (όμορφες, αλλά ημιτελείς) προσπάθειες του Νικουλάε, είτε με τις «μπούκες» του… θανάσιμου Αμπντούν -που προκάλεσαν (κάρτα και) αρκετή ταλαιπωρία στον (κατά συνθήκη δεξιό μπακ) Μανωλά. Την ίδια ώρα, μπορεί η ανομοιογένεια και τα αβίαστα λάθη να έβαζαν «τρικλοποδιές» στην ανάπτυξη της «Ένωσης», αλλά -ακόμα κι έτσι- εκείνη παρήγαγε πίεση (και μικροευκαιρίες με Μανωλά και Μπαχά) μέχρι την ανάπαυλα.

Από τον… πάγκο με αγάπη!

Σαν να την άγγιξε… ραβδάκι επέστρεψε από τα αποδυτήρια η ομάδα του Χιμένεθ. Κάνοντας απλά τα αυτονόητα για εντός έδρας εμφάνιση της ΑΕΚ (πίεση ψηλά, πρωτιά στις μονομαχίες, ανάπτυξη από τα άκρα) οι «κιτρινόμαυροι» στρίμωξαν τους Καβαλιώτες. Θα μπορούσαν, δε, να τους έχουν ρίξει άμεσα νοκ-ντάουν, αν το δοκάρι του Γκαλίνοβιτς… δεν τους προστάτευε από τον «κεραυνό» του Μίτσελ (47’).

Αφού, λοιπόν, το «κάστρο» δεν έπεφτε ούτε μετά την αποδυνάμωση του αντιπάλου (ο Καρντόσο… κατάφερε τελικά να αποβληθεί, μετά από συνεχή δυνατά μαρκαρίσματα), ο Χιμένεθ φώναξε ενισχύσεις (περνώντας σταδιακά στο ματς τους Γκερέιρο, Ντιόπ και Σκόκο). Και τελικά γλίτωσε (τη μουρμούρα για το rotation). Ο Σενεγαλέζος έδεσε το κέντρο, ο Πολωνός έλυσε την πολιορκία (με εξαιρετική σέντρα) και ο Αργεντινός φώναξε… «γκολ και φύγαμε για τελικό»!

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Νταντόμο, Νασούτι, Ματέος, Μανωλάς, Μίτσελ, Γκέντσογλου (62' Ντιόπ), Λαγός, Μπερνς (55' Γκερέιρο), Λυμπερόπουλος, Μπαχά (70' Σκόκο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μπλάνκο

ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πφέρτζελ (84' Σιόντης), Περεϊρίνια (46' Βουτσίτσεβιτς), Ρίος (75' Ντικρόκ), Νικουλάε, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Αμντούν

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαγιέχο, Ογκμπέτσε, Νταρσβίλ, Θεοδωρέλλης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x