Stoiximan Super League

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Δύο λέξεις έχει στο μυαλό του ο Φερέιρα. Η πρώτη είναι η δουλειά. Η δεύτερη, είναι πάλι η δουλειά. Το διήμερο ρεπό που πήραν οι παίκτες μετά τη νίκη στο Καυταντζόγλειο τελειώνει, και από αύριο, ο Πορτογάλος έχει στα πλάνα του να εργαστεί σκληρά για να έχει ετοιμοπόλεμο το «τριφύλλι» ενόψει play off. Το γεγονός πως θα προσπαθήσει να διδάξει το 4-4-2 εκτός του καθημερινού 4-3-3, αλλά και να σκεφτεί τον κορμό της επόμενης σεζόν αυτούς τους δύο μήνες, κάνει την υπόθεση ακόμη πιο πολύπλοκη.

Δύο λέξεις έχει στο μυαλό του ο Φερέιρα.

Η πρώτη είναι η δουλειά. Η δεύτερη, είναι πάλι η δουλειά.

Το διήμερο ρεπό που πήραν οι παίκτες μετά τη νίκη στο Καυταντζόγλειο τελειώνει, και από αύριο, ο Πορτογάλος έχει στα πλάνα του να εργαστεί σκληρά για να έχει ετοιμοπόλεμο το «τριφύλλι» ενόψει play off.

Το γεγονός πως θα προσπαθήσει να διδάξει το 4-4-2 εκτός του καθημερινού 4-3-3, αλλά και να σκεφτεί τον κορμό της επόμενης σεζόν αυτούς τους δύο μήνες, κάνει την υπόθεση ακόμη πιο πολύπλοκη.

Ο Φερέιρα, άλλωστε, ήρθε κατά τη διάρκεια της σεζόν και δεν είχε τον χρόνο να στήσει την ομάδα όπως ήθελε.

Και είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να μυήσει τους ποδοσφαιριστές του σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Αυτή την ευκαιρία θα την έχει στην καλοκαιρινή προετοιμασία βέβαια, αλλά ξέρει πολύ καλά, πως αν μάθουν από τώρα υπό την καθοδήγησή του αυτά που θέλει να τους «περάσει», θα έχει κερδίσει πολύτιμο χρόνο.

Και αυτή, είναι η κατάλληλη στιγμή να δουλέψει σκληρά. Ο Παναθηναϊκός είναι κατά μία έννοια αδιάφορος, μια και ο τίτλος έχει χαθεί. Τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν είναι εύκολα και κατόπιν υπάρχει η δοκιμασία των play off που θα πρέπει να μπορεί να αλλάξει το σύστημα ανά πάσα στιγμή. Επειδή τα παιχνίδια εκεί θα είναι δύσκολα και συνεχόμενα, οι παίκτες καταπονημένοι και θα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε συνθήκη παρουσιαστεί.

Με αυτό τον τρόπο, ο Φερέιρα θα συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, διότι λόγω της μεθοδικότητας που τον διακρίνει θα έχει και τον χρόνο να επιλέξει τον κορμό που χρειάζεται ενόψει της νέας σεζόν. Αυτό θα γίνει μετά την πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή βέβαια, αφού η συνεννόηση θα γίνει μαζί του, αλλά είναι κατανοητό πια, πως ο χρόνος κυλάει με το μέρος του. Και αυτό, κάνει πιο εύκολο το έργο του. Αρκεί να καταφέρει τώρα, που είναι τα δύσκολα, να παρουσιάσει αυτό που έχει στο μυαλό του…

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x