Stoiximan Super League

Οι… αδιάφοροι, παίζουν μπάλα!

Γκολ, φάσεις, δύναμη, πάθος, ανατροπή, ταχύτητα. Καβάλα και Ξάνθη δεν κυνηγούσαν τίποτα επί της ουσίας αλλά χάρισαν απλόχερα ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα. Το τελικό 1-1 ίσως να αφήνει και τις δύο πλευρές με το παράπονο που δεν πήραν την νίκη αλλά στο πιο αδιάφορο ματς της αγωνιστικής από βαθμολογικής πλευράς, είδαμε να παίζεται ποδόσφαιρο.

Γκολ, φάσεις, δύναμη, πάθος, ανατροπή, ταχύτητα. Καβάλα και Ξάνθη δεν κυνηγούσαν τίποτα επί της ουσίας αλλά χάρισαν απλόχερα ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα. Το τελικό 1-1 ίσως να αφήνει και τις δύο πλευρές με το παράπονο που δεν πήραν την νίκη αλλά στο πιο αδιάφορο ματς της αγωνιστικής από βαθμολογικής πλευράς, είδαμε να παίζεται ποδόσφαιρο.



Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς. Η Ξάνθη βρέθηκε στην σέντρα, αναπτύχθηκε σωστά με αρκετές πάσες, όταν ο Στιούαρτ βρήκε λίγο χώρο μπροστά του και έκανε μια πολύ ωραία σέντρα στην καρδιά της περιοχής του Γκαλίνοβιτς, όπου και βρέθηκε ο Καζάκης, ο οποίος με προβολή έκανε το 0-1.

Το γρήγορο γκολ αποσυντόνισε την Καβάλα που χρειάστηκε αρκετό χρόνο να συνέλθει. Βέβαια,, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η σωστή πίεση των Ακριτών στους αμυντικούς των «Αργοναυτών» που έκαναν αρκετά λάθη. Όσο περνούσε η ώρα όμως τόσο έβρισκαν τα πατήματα τους Αμπντούν, Ρίος και Ονουάτσι. Από το 28΄και μετά μόνο μία ομάδα βρισκόταν στο γήπεδο κι αυτή ήταν η Καβάλα που προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης κάτι που έκανε αλλά ακυρώθηκε στο 31’. Ο Αλγερινός ακραίος μπήκε στην περιοχή του Λυμπερόπουλου, γύρισε σωστά στον Ονουάτσι που πλάσαρε εύστοχα αλλά η βοηθός Φώσκολου υπέδειξε οφ-σάιντ λανθασμένα καθώς καλυπτόταν από τον Κωστούλα.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη συνέχιζε να πιέζει, πότε με σουτ του Ρίος και άλλοτε με ενέργειες του Αμπντούν, χωρίς όμως να έχουν αποτέλεσμα οι τελικές τους προσπάθειες και έτσι δεν άλλαξε τίποτα στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε μια άγρια ομορφιά. Η Καβάλα μπήκε με όρεξη να «γυρίσει» το ματς και από το πρώτο λεπτό έκανε ευκαιρίες. Ρίος, Ονουάτσι και Ντουγκλάο έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Αλλά ότι δεν έκαναν οι τρεις παραπάνω το έκανε ο Νικουλάε στο 51’. Ο Αμπντούν με μία εξαιρετική ενέργεια μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης, γύρισε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Νικουλάε που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει τον Λυμπερόπουλο και να κάνει το 1-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι Ακρίτες είχαν δοκάρι με τον Καζάκη και στην συνέχεια της φάσης ζήτησαν από τον διαιτητή Αμπάρκιολη πέναλτι σε χέρι του Ντουγκλάο, που έδιωξε με τον ώμο σύμφωνα με το ριπλέι, πάνω στην γραμμή του τέρματος.

Η μπάλα πήγαινε από την μια περιοχή στην άλλη με αποτέλεσμα μετά το 70’ οι δύο ομάδες να παρουσιάσουν σημάδια κόπωσης και να μην μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Το τελευταίο τέταρτο δεν έδειξαν πως μπορούν να πάρουν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία και το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα



Καβάλα (Γ. Μαντζουράκης): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Περεϊρίνια, Ντιέ (81' Ντικρόκ), Ρίος (87' Καπνόπουλος), Καρντόσο, Αμπντούν, Ονουάτσι (83' Ναζλίδης), Νικουλάε

Στον πάγκο: Βαγιέχο, Βουτσίτσεβιτς, Πφέρτζελ, Θεοδωρέλλης

SKODA Ξάνθη (Ν. Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Γκλέισον, Κωστούλας, Στιούαρτ, Φλίσκας, Αντεφέμι, Καζάκης (81' Αλτιπαρμακόφσκι), Πόι, Κατόνγκο (69' Καθάριος), Μαρσελίνιο (77' Μάνταλος)

Στον πάγκο: Βρονταράς, Σταθάκης, Τσουμάνης, Ζεάν Καριόκα

Γήπεδο: «Ανθή Καραγιάννη»
Διαιτητής: Αμπάρκιολης
Βοηθοί: Μποζατζίδης, Φώσκολου



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x