Stoiximan Super League

Κούπες σηκώνει και πάει για… σεντόνι!

Ήταν να μην πάρει φόρα! Αφού… ξεμπούκωσε με το Κύπελλο και πανηγύρισε με την ψυχή της το πρωτάθλημα στο χάντμπολ, η ΑΕΚ βλέπει τ’ άστρα (και του Champions League) να συνωμοτούν υπέρ της! Το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο ήταν αρκετό για την «Ένωση», ώστε να λυγίσει (1-0) τον Ολυμπιακό Βόλου και εκμεταλλευόμενη την ήττα του Παναθηναϊκού, να γίνει «αφεντικό» των play-off!

Ήταν να μην πάρει φόρα!

Αφού… ξεμπούκωσε με το Κύπελλο και πανηγύρισε με την ψυχή της το πρωτάθλημα στο χάντμπολ, η ΑΕΚ βλέπει τ’ άστρα (και του Champions League) να συνωμοτούν υπέρ της!

Το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο ήταν αρκετό για την «Ένωση», ώστε να λυγίσει (1-0) τον Ολυμπιακό Βόλου και εκμεταλλευόμενη την ήττα του Παναθηναϊκού, να γίνει «αφεντικό» των play-off!

Πώς έπαιξε

Μια μόνο έκπληξη (σε σχέση με όσα είχε δείξει στις προπονήσεις) επεφύλαξε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ. Η απουσία του τραυματία Σκόκο δεν καλύφθηκε τελικά με την είσοδο του Γκερέιρο στο βασικό σχήμα, αλλά με την επιστροφή -έπειτα από καιρό- σε αυτό του Λεονάρντο.

Έτσι, το 4-4-2 με ρόμβο της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ξεκίνησε ο Ντιόπ, μπροστά του οι Μάκος-Μίτσελ και ο Λεονάρντο κινούνταν σε θέση επιτελικού, πίσω από το δίδυμο των Μπαχά-Λυμπερόπουλου.



«Έτσι γίνεται, σου… Λέο»!

Σαν οι εικόνες της… ντροπής του 0-4 να ήταν σφηνωμένες στο μυαλό τους μπήκαν στο ματς οι «κιτρινόμαυροι». Φτιαγμένοι και από την ήττα του Παναθηναϊκού, οι ορεξάτοι παίκτες του Χιμένεθ δεν… έφτιαχναν κλασικές ευκαιρίες. Έφτιαχναν, ωστόσο, κλίμα (με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ορθόδοξες επιθέσεις) ότι το γκολ «ψήνεται».

Αφού, λοιπόν, ο Λυμπερόπουλος… τραυματίστηκε στην προσπάθεια να το σερβίρει (δύο πολύ καλά σουτ πριν γίνει αλλαγή), ο Λεονάρντο αποφάσισε να κάνει «self servise» την υπόθεση. Ο Βραζιλιάνος πόνταρε στην αδράνεια του Ζέλεσι -σε μια ακίνδυνη φάση- και εξαργυρώνοντάς την με το ανόητο πέναλτι, έστειλε την ΑΕΚ στο… ταμείο του 1-0.

Α, ρε Μπαχα-ουκα!

Η αποθέωση της ομάδας χάντμπολ στο ημίχρονο κράτησε μέχρι και τον Δέλλα στο γήπεδο. Όπως καμάρωσε, όμως, κι εκείνος τον Μπακαούκα και τα άλλα παιδιά, έτσι… καμάρωναν συνολικά οι «κιτρινόμαυροι» τους αντιπάλους τους να παίρνουν την υπεροχή στο β’ μέρος. Ευτυχώς εκείνη κράτησε τόσο λίγο, όσο ξέφυγε σε δύο περιπτώσεις το κοντρόλ απ’ τον Μαρτίν, πριν φτάσει «φάτσα» με τον Σάχα.

Περιέργως, όμως, η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή (με τον σκόρερ Λεονάρντο να αφήνει τη θέση του στον Καφέ) -αντί να δυσκολέψει κι άλλο την ΑΕΚ, την ξύπνησε. Οι «κιτρινόμαυροι» αμύνθηκαν υποδειγματικά στις… διάσημες αντεπιθέσεις των Θεσσαλών, επιτέθηκαν αναλόγως (με εξαιρετικές μπαλιές του Γκερέιρο) και θα είχαν φτάσει με την άνεση που… τους άξιζε στην πρώτη θέση, αν το δοκάρι δεν αδικούσε τον Μπαχά λίγο πριν το τέλος.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Μίτσελ, Μάκος, Λεονάρντο (61' λ.τ. Καφές), Λυμπερόπουλος (33' λ.τ. Γκερέιρο), Μπαχά (86' Μπλάνκο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Νασούτι, Ματέος, Νταντόμο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ρόκας (89' Νέμεθ), Σανκαρέ, Τομάς, Ζέλεσι, Μητρόπουλος, Άλβαρες, Μπρέσκα, Ακόστα, Μόνχε (46' Σολάκης), Μαρτίν

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρόκκα, Ντολεζάι, Ζαραδούκας, Γκοτοβός, Ψυχογιός

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Η βαθμολογία των play-off

AEK 4 (1-0)
ΠΑΟΚ 3 (2-1)
Παναθηναϊκός 3 (1-2)
Ολυμπιακός Βόλου 0 (0-1)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Πέμπτη, 12/5

Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΟΚ (19:30)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (21:45)





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x