Stoiximan Super League

Μοιρασμένες οι πιθανότητες ένστασης

Πενήντα-πενήντα είναι οι πιθανότητες να καταθέσει η ΑΕΚ ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Την Τρίτη η οριστική απόφαση. Η διοίκηση της «Ένωσης» είναι πιθανό να διεκδικήσει την υπέρ της κατακύρωση του αγώνα, αλλά «ζυγίζει» τις αντιδράσεις μερίδας των φιλάθλων της και το ενδεχόμενο -ακόμα και αν έχει δίκιο νομικά- να μην το βρει τελικά στην εκδίκαση.

Πενήντα-πενήντα είναι οι πιθανότητες να καταθέσει η ΑΕΚ ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Την Τρίτη θα ληφθεί η οριστική απόφαση.

Μετά από μελέτη όλων των παραμέτρων του θέματος και διαβεβαιώσεις ότι οι παρατηρητές της Σούπερ Λίγκας έχουν καταγράψει την παράνομη είσοδο του Αχιλλέα Μπέου στα αποδυτήρια, η διοίκηση της «Ένωσης» είναι πιθανό να διεκδικήσει την υπέρ της κατακύρωση του αγώνα -ωστόσο εξακολουθεί να «ζυγίζει» τις αντιδράσεις μερίδας των φιλάθλων της.

Το βασικό που ήθελε να εξασφαλίσει η ΑΕΚ πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, ήταν ότι μπορεί να αποδειχθεί (και να σταθεί ως βάση της καταγγελίας) η είσοδος του τιμωρημένου Μπέου στα αποδυτήρια. Αφού, λοιπόν, εκείνη δεν αναφερόταν στο φύλλο αγώνα, τα όποια «αποδεικτικά στοιχεία» θα μπορούσαν να αντληθούν είτε από την έκθεση της Αστυνομίας (η οποία, άλλωστε, έλαβε διαταγή για σύλληψη από την Εισαγγελέα), είτε από την έκθεση των παρατηρητών του αγώνα.

Μπορεί, λοιπόν, οι τελευταίοι το βράδυ της Κυριακής να τόνιζαν στους ανθρώπους της ΑΕΚ πως έχουν καταγραφεί τα πάντα, ωστόσο στην ΠΑΕ ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν και τα σχετικά έγγραφα στα χέρια τους, πριν κινηθούν νομικά. Αφού αυτό, λοιπόν (σύμφωνα με την ίδια) έγινε το βράδυ της Δευτέρας, η «Ένωση» θεωρητικά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να καταθέσει ένσταση την Τρίτη και να διεκδικήσει το μηδενισμό του Ολυμπιακού Βόλου.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι στις τάξεις της ΠΑΕ που εκφράζουν αμφιβολίες, αφουγκραζόμενοι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου που αντιδρά στην κίνηση της ένστασης. Παράλληλα, λαμβάνεται υπόψη η αναστάτωση που θα δημιουργηθεί σε μια τέτοια περίπτωση (από το πιθανότατο αίτημα αναβολής της τελευταίας αγωνιστικής που θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες των πλέι-οφ).

Δεν λείπουν, δε, και οι σκέψεις στην ΠΑΕ ότι -ακόμα και αν η ένσταση είναι βάσιμη- δεν θα δικαιωθεί τελικά από τις αρμόδιες αρχές. Σε κάθε περίπτωση, όλα θα ξεκαθαρίσουν το πρωί της Τρίτης, όταν και στην «Ένωση» υποστηρίζουν ότι θα ληφθεί η οριστική απόφαση.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x