Stoiximan Super League

«Δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης»

Κάθε ενδεχόμενο συγχώνευσης της Ν. Καβάλας με τον Ηρακλή –τουλάχιστον για την ώρα- απέκλεισε ο Σταύρος Ψωμιάδης εξερχόμενος από τα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μάλιστα, ο πρόεδρος των «Αργοναυτών» έκανε λόγο για αλλαγή έδρας και συμφωνία χρήσης του γηπέδου του Μακεδονικού, κατηγορώντας τον Δήμο πως με τη στάση του ωθεί σε αυτή την κίνηση. Ποια η θέση της ΕΕΑ.

Κάθε ενδεχόμενο συγχώνευσης της Ν. Καβάλας με τον Ηρακλή –τουλάχιστον για την ώρα- απέκλεισε ο Σταύρος Ψωμιάδης εξερχόμενος από τα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μάλιστα, ο πρόεδρος των «Αργοναυτών» έκανε λόγο για αλλαγή έδρας και συμφωνία χρήσης του γηπέδου του Μακεδονικού, κατηγορώντας τον Δήμο πως με τη στάση του ωθεί σε αυτή την κίνηση.

«Πρέπει η ομάδα να κάνει μεταγραφές και να αρχίσει η προετοιμασία. Αυτό θέλω. Δεν γίνεται οι παίκτες μας να είναι συγκεντρωμένοι εδώ και ημέρες και να μην μπορούν να κάνουν προπόνηση γιατί δεν έχουμε γήπεδο. Για τον λόγο αυτό κινούμε τα νήματα για αλλαγή έδρας γιατί θέλουμε να έχουμε γήπεδο να κάνουμε προπονήσεις», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ν. Καβάλας και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης με τον Ηρακλή. Σαν εταιρεία δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε και να δεν θέλουμε να κάνουμε συγχώνευση με μια ομάδα που –όπως υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι έχει χρέος 15 εκατομμύρια ευρώ», είπε.

Όταν ερωτήθηκε για το θέμα αλλαγής ΑΦΜ, πληροφορία που υπάρχει εδώ και ημέρες σχολίασε… «Δεν μπορώ να σκέφτομαι υποθετικά. Πρέπει να γίνει η Γενική Συνέλευση για να συζητηθούν όλα τα θέματα. Δεν υπάρχει καμία απόφαση εκτός από το ότι η ομάδα θα αγωνίζεται σε άλλο γήπεδο», δήλωσε και συνέχισε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μας κάλεσε σήμερα η Επιτροπή. Ήρθαμε για το θέμα της διαφάνειας. Ναι αλλά με την ίδια λογική θα πρέπει να καλούνται πολλοί κάθε εβδομάδα βάσει των δημοσιευμάτων.

Αυτό που έχω να πω είναι πως αυτή τη στιγμή θα αλλάξει μόνο η έδρα. Εάν θα αλλάξει κάτι άλλο δεν μπορώ να σας πω. Δεν το ξέρω. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με το γήπεδο του Μακεδονικού. Δεν θέλω να έχουμε σχέσεις με το Δήμο μετά από αυτά που μας έχουν κάνει. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Μάλιστα έχουμε κινηθεί και νομικά εναντίον του», κατέληξε.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕΑ έδωσε το «παρών» και ο αντιδήμαρχος Καβάλας ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πρόθεση του Δήμου και των κατοίκων είναι η ομάδα να αγωνίζεται στην πόλη της. Παρόντας ήταν και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ηρακλής. Ο κ.Χατζηιωάννου υποστήριξε: «Δεν έχουμε καμία ανάμειξη. Κι αν κάνουμε κάτι, τότε αυτό θα είναι σύννομο», είπε για το ενδεχόμενο «συγχώνευσης» Ηρακλή – Νέας Καβάλας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κ.Μπρίλης κάλεσε τους άμεσα εμπλεκόμενους να προσέχουν. «Να μην γίνει κάτι με μη νόμιμο τρόπο γιατί θα μας βρουν μπροστά τους».

Απαγορευτικό από την ΕΕΑ

Μετά από όλα αυτά, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε συνεδρίαση της στις 5/7/2011, κατά την οποία είχαν κληθεί προς παροχή διευκρινήσεων η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 77Α παρ. 1 εδ δ’ του νόμου 2725/1999, απηύθυνε σύσταση προς τις ανωτέρω ΠΑΕ να απόσχουν από κάθε ενέργεια που βρίσκεται σε αντίθεση με το άρθρο 76 του νόμου 2725/1999 σε συνδυασμό προς τις διατάξεις των άρθρων 68 επ. κ.ν. 2190/1920. Να απόσχουν δηλαδή από κάθε ενέργεια συγχώνευσης χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων των ως άνω διατάξεων.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού επεσήμανε προς τους νομίμους εκπροσώπους και των δύο ΠΑΕ τις συνέπειες που έχει τυχόν παραβίαση της ανωτέρω σύστασης
».

Εν τω μεταξύ, πριν τη συνεδρίαση της ΕΕΑ, βουλευτές του Νομού Καβάλας συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, Δημήτρης Παπουτσής και της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησαν με τον γ.γ.Α. και του εξέφρασαν την κάθετα αρνητική τους θέση για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΑΟΚ με τον Ηρακλή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x