Stoiximan Super League

Εχασε μία λύση, ανησυχητική εμφάνιση

Ο νέος Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται παίκτες, όπως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός προοριζόταν από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα ως βασικός και το μόνο που δεν ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν να χάσει, τώρα που πλησιάζουν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έναν σημαντικό του παίκτη.

Ο νέος Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται παίκτες, όπως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός προοριζόταν από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα ως βασικός και το μόνο που δεν ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν να χάσει, τώρα που πλησιάζουν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έναν σημαντικό του παίκτη.

Η ατυχία όμως χτύπησε το «τριφύλλι» και δεύτερο σερί καλοκαίρι τον Χριστοδουλόπουλο. Ρήξη πρόσθιου χιαστού, πέντε μήνες έξω η διάγνωση. Καλά Χριστούγεννα, δηλαδή. Και το χειρότερο, με την Οντένσε να περιμένει στην έδρα της σε δέκα μέρες, είναι ότι χτύπησε ένας παίκτης στη θέση του οποίου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Ο Μαρίνος παίζει δεξί χαφ, αλλά δεν είναι εξτρέμ. Δεν είναι ο παίκτης που πατάει συχνά περιοχή κι έχει το γκολ. Ούτε το μακρινό σουτ και τις εκτελέσεις στημένων του Λάζαρου διαθέτει.

Αποστολή στο Κίτσμπουελ: Γιώργος Σακελλαρίου

Τον Σωτήρη Νίνη τον μάθαμε στο δεξί άκρο. Τώρα ο Φερέιρα προσπαθεί να του δώσει ρόλο αριστερού εσωτερικού χαφ. Box to Box. Ο Νίνης μαθαίνει τη θέση, αφού πρωτίστως προτιμάει να παίζει ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό και μετά δεξιά. Την εκρηκτικότητα και την ταχύτητα του Χριστοδουλόπουλου, δεν την έχει. Εχει όμως τεχνική και καλή μπαλιά και σέντρα. Όπως και στημένα. Δεν έχει βέβαια και την ταχύτητα του Μαρίνου και τις ίδιες ανασταλτικές ικανότητες. Επιθετικά φυσικά είναι πολύ καλύτερος από τον νεαρό δεξιό μπακ χαφ.

«Θα είναι μεγάλη απώλεια», είπε ο Φερέιρα στο ημίχρονο του φιλικού με τη Σίβασπορ, πριν μάθει τα άσχημα μαντάτα για τον Χριστοδουλόπουλο. Πραγματικά λοιπόν είναι δύσκολα τα πράγματα για τον 65χρονο τεχνικό, ο οποίος θα πρέπει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τα ματς με την Οντένσε. Γιατί, ναι μεν, ο Κουίνσι είναι σπουδαίος παίκτης και παίζει στα δύο άκρα, αλλά δεν θα είναι έτοιμος για τους αγώνες με τους Δανούς. Τουλάχιστον στο πρώτο ματς. Οσο για τον Λάζαρο ατομικά, εκτός του ότι στερεί από την ομάδα του μία πολύτιμη λύση (ειδικά τώρα που στον πάγκο δεν υπάρχει πληθώρα επιλογών), ο ίδιος χτύπησε στο χειρότερο σημείο. Στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του και με την προοπτική ενός Euro με την εθνική.

Ανησυχητική εικόνα

Το φιλικό με το Κιτσμπούελ δεν υπολογίζεται. Με την Λεχ Πόζναν οι «πράσινοι» έδειξαν πολύ καλά στοιχεία. Είχαν πρέσινγκ, κατοχή, κίνηση στον κενό χώρο, καλή αμυντική λειτουργία, έβγαλαν φάσεις και νίκησαν 1-0 κάτι που βοηθάει ψυχολογικά. Με τη Σίβασπορ είχαν δύο δοκάρια, με πολύ ωραία κίνηση του Πετρόπουλου και ένα φάουλ του Καραγκούνη και μετά το χάος. Καθόλου πρέσινγκ, κατοχή είχαν οι Τούρκοι, καμία κίνηση στον κενό χώρο και δέχθηκαν και φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Το γεγονός ότι το «τριφύλλι» δεν είχε κατοχή και κίνηση χωρίς την μπάλα, προκαλεί ανησυχία, διότι η προετοιμασία δεν είναι σκληρή. Ο Φερέιρα έχει επιλέξει να κρατήσει φρέσκια την ομάδα του στα προκριματικά. Το πρωί πριν από τα παιχνίδια δίνει ρεπό και το επόμενο πρωί γίνεται αποθεραπεία. Ενταση δεν υπάρχει κι όμως δεν είδαμε φρεσκάδα κόντρα στη Σίβασπορ.

Η Οντένσε, όπως και όλες οι ομάδες της Σκανδιναβίας στηρίζονται στη φυσική κατάσταση. Αν δεν τρέξεις μ’ αυτές τις ομάδες μπορείς να το πληρώσεις. Δεν χρειάζεται να σταθούμε ιδιαίτερα σε παίκτες. Κάπως φιλότιμοι ήταν οι Πετρόπουλος, Σιμάο, αλλά ο Τζόρβας στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος. Στα αξιοσημείωτα, όπως φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο είναι το γεγονός ότι μετά το 4-3-3, ο Φερέιρα σκέφτεται και το 4-2-3-1. Αλλά με τους Φουρλάνο, Δημούτσο επιτελικούς δεν γίνεται αυτό. Το 4-4-2 δεν το σκέφτεται. Προς το παρόν άλλωστε με τι επιλογές να το παίξει;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x