Stoiximan Super League

Η πρώτη ενδεκάδα… της χρονιάς! (pics)

Τις σκέψεις του για την… πρώτη ενδεκάδα της ΑΕΚ που θα παρατάξει τη φετινή σεζόν έδειξε ο Μανόλο Χιμένεθ! Στο δίτερμα που έγινε στο τέλος της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης, ο Ανδαλουσιανός έδειξε ένα δείγμα των προθέσεων του (τελείως ενδεικτικό μεν για τη σεζόν, αλλά αρκετά αντιπροσωπευτικό για το πρώτο φιλικό της Πέμπτης).

Τις σκέψεις του για την… πρώτη ενδεκάδα της ΑΕΚ που θα παρατάξει τη φετινή σεζόν έδειξε ο Μανόλο Χιμένεθ!

Στο δίτερμα που έγινε στο τέλος της απογευματινής προπόνησης της Τρίτης, ο Ανδαλουσιανός έδειξε ένα δείγμα των προθέσεων του (τελείως ενδεικτικό μεν για τη σεζόν, αλλά αρκετά αντιπροσωπευτικό για το πρώτο φιλικό της Πέμπτης).

Το πρώτο σκέλος της προπόνησης αφιερώθηκε ξανά από τον Χιμένεθ στην τακτική -και συγκεκριμένα στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας (τομέας όπου διαπίστωσε μεγάλα προβλήματα πέρυσι απέναντι σε κλειστές άμυνες).

Ο τεχνικός της ΑΕΚ χώρισε σε δύο γκρουπ τους παίκτες του, βάζοντας ταυτόχρονα σ’ εκείνο που δούλευε (το άλλο έπαιζε ποδο-βόλεϊ) περιορισμούς στις πάσες (πρώτα με δύο μόνο επαφές κι έπειτα υποχρεωτικό πέρασμά της από τον μπαλαντέρ Λυμπερόπουλο).

Αφού, λοιπόν, τους επεσήμαινε σε κάθε ευκαιρία την ανάγκη για κίνηση στο χώρο (όταν έχουν την μπάλα) και πρέσινγκ (όταν εκείνη βρίσκεται στους αντιπάλους), εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος στο τέλος της άσκησης -μοιράζοντάς τους αρκετά «μπράβο».

Εκείνο που είχε, όμως, μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το πώς… μοίρασε τους παίκτες του στο διπλό που έγινε στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης -και πιθανότατα λειτούργησε και ως πρόβα για το πρώτο φιλικό της Πέμπτης με τη, γ’ κατηγορίας, Οντράντσι (και την οποία παρεμπιπτόντως θα αντιμετωπίσουν νωρίτερα από τις 7, λόγω απουσίας προβολέων στο γήπεδο).

Χρησιμοποιώντας ξανά, λοιπόν, διάταξη 4-2-3-1, ο Χιμένεθ παρέταξε τους Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια, Καράμπελα-Κοντοέ στα άκρα της άμυνας (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα), Κάλα-Μανωλά δίδυμο στα στόπερ, Μάκο-Γκέντσογλου στα χαφ και Λαγό-Λυμπερόπουλο-Κάρλος (από αριστερά προς τα δεξιά) στην τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μπέλεκ.

Στην ενδεκάδα που βρέθηκε απέναντί τους, δε, τερματοφύλακας ήταν ο Αραμπατζής, δεξί μπακ ο Τσουκαλάς, αριστερό ο Εγγλέζου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Δέλλας και Χέλγκασον. Στα χαφ οι Κλωναρίδης-Αγκιριμπά, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκερέιρο (κέντρο), Σιαλμάς (δεξιά) και προωθημένος ο Μπερνς.

Από την προπόνηση έλειπε και την Τρίτη ο Παντελής Καφές (που αρκέστηκε σε ασκήσεις στο γυμναστήριο), ενώ ατομικό πρόγραμμα (μαζί με τον Μπουγαΐδη που ακολουθεί τέτοιο από το ξεκίνημα) έκαναν και νεαροί Νικόλτσης και Κατσέτης, που αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα.

Παρόλο, δε, που όλοι οι «κιτρινόμαυροι» θα… γλιτώσουν για πρώτη φορά την Τετάρτη την απογευματινή προπόνηση -λόγω του φιλικού που θα ακολουθήσει την επομένη- θα γυμναστούν ξανά δύο φορές (με την πρώτη απ’ αυτές να αφορά τρέξιμο και πάλι στο δάσος).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x