Stoiximan Super League

Μιας πεντάρας… νιάτα!

Οι μικροί «μαθητές» του Μανόλο Χιμένεθ ήταν εκείνοι που… έγραψαν καλύτερα στο πρώτο (τουλάχιστον βατό) τεστ της χρονιάς για την ΑΕΚ! Με πρωταγωνιστές τους Κάρλος, Νικόλτση και Λεονάρντο και… βοηθούς στο σκοράρισμα τους Γκερέιρο και Καφέ, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 5-0 της αδύναμης Οντράντσι και ικανοποίησαν το αίτημα του Χιμένεθ να (του) δείξουν πως η δουλειά που γίνεται στο Τόπλιτσε αρχίζει να «πιάνει τόπο»! Δείτε τα γκολ του αγώνα!

Οι μικροί «μαθητές» του Μανόλο Χιμένεθ ήταν εκείνοι που… έγραψαν καλύτερα στο πρώτο (τουλάχιστον βατό) τεστ της χρονιάς για την ΑΕΚ!

Με πρωταγωνιστές τους Κάρλος (32'), Νικόλτση (50'), Λεονάρντο (68') και… βοηθούς στο σκοράρισμα τους Γκερέιρο (63') και Καφέ (71' πεν.), οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 5-0 της αδύναμης Οντράντσι και ικανοποίησαν το αίτημα του Χιμένεθ να (του) δείξουν πως η δουλειά που γίνεται στο Τόπλιτσε αρχίζει να «πιάνει τόπο»!

Πώς ξεκίνησε

Μια… σύνθεση «βασικών» και «αναπληρωματικών» παρέταξε ο Μανόλο Χιμένεθ στο πρώτο ημίχρονο. Στο 4-2-3-1 του Ανδαλουσιανού, λοιπόν, τερματοφύλακας ήταν ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Χέλγκασον και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γκέντσογλου-Κλωναρίδης, στην τριάδα μπροστά τους οι Κατσέτης (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Σιαλμάς (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπέλεκ.



Όχι κάλλος, αλλά… Κάρλος!

Άργησε ελαφρώς, αλλά «τσούλησε» στο α’ μέρος η ΑΕΚ! Αφού χρειάστηκαν ένα εικοσάλεπτο μέχρι να… γνωριστούν (η χρονιά είναι στο ξεκίνημα και η ενδεκάδα ήταν ανάμεικτη), οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία -που αλήθεια είναι ότι δυσκολεύονταν να ανακαλύψουν μέχρι τότε.

Η εναλλαγή θέσεων που άρχισαν συχνότερα να κάνουν στα άκρα οι Κατσέτης και Σιαλμάς έδωσαν σταδιακά… νόημα στο 4-2-3-1 του Χιμένεθ. Μια απ’ αυτές, δε, έδωσε το δικαίωμα στον Χοσέ Κάρλος (έπειτα από γύρισμα του Σιαλμά) να «εξηγήσει» (αποφεύγοντας δύο αντιπάλους και πλασάροντας εύστοχα) προς τι τα κολακευτικά σχόλια που ακολουθούν τη μέχρι σήμερα παρουσία του στο Τόπλιτσε.

Έβρεξε… μηνύματα!

Ο καταιγιστικός… ρυθμός των αλλαγών του Χιμένεθ μεταφέρθηκε και στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα. Η (αλλαγμένη κατά τα 8/11) ομάδα που μπήκε στο τερέν πέταξε σχεδόν… φωτιές πάνω του -πετυχαίνοντας τέσσερα ακόμα γκολ στα επόμενα 25 λεπτά!

Το πρώτο απ’ αυτά (με κλέψιμο από τον στόπερ και πλασέ) έκανε ακόμα πιο ηχηρή την ελπιδοφόρα εμφάνιση του νεαρού Νικόλτση. Το δεύτερο ακόμα πιο… ηχηρό το «μήνυμα» του (άψογου επαγγελματία) Γκερέιρο ότι θα παίξει και φέτος… με το ζόρι. Κι αφού το τρίτο ήρθε από έναν ακόμα «ανεπιθύμητο» (με ωραίο πλασέ του Λεονάρντο έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Γκέντσογλου-Νικόλτση), το τελευταίο ήρθε (με πέναλτι που κέρδισε ο Βραζιλιάνος) ένα μόλις λεπτό από τότε που ο Καφές πάτησε στο γήπεδο.

Μπορεί, λοιπόν, σ’ αυτό η ΑΕΚ να μη βρήκε σήμερα αντίπαλο που προσφέρεται για συμπεράσματα -ωστόσο ο Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε αυτό που κυρίως τον ενδιέφερε: Ότι οι αυτοματισμοί (και γενικά η δουλειά) που γίνεται μέχρι τώρα στη Σλοβενία έχουν… καλές πιθανότητες να εμφανιστούν από νωρίς στα φετινά παιχνίδια της «Ένωσης».

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΑΕΚ (Α' ημίχρονο): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Χέλγκασον, Μανωλάς, Γεωργέας, Γκέντσογλου, Κλωναρίδης, Κατσέτης, Κάρλος, Σιαλμάς, Μπέλεκ

ΑΕΚ (Β' ημίχρονο): Μοσχονάς, Εγγλέζου, Δέλλας, Αγκιριμπά, Κοντοές (60' Τσουκαλάς), Μάκος, Γκέντσογλου (70' Καφές), Λεονάρντο, Γκερέιρο, Μπερνς, Νικόλτσης

ΟΝΤΡΑΝΤΣΙ: Γκονγκ, Ντουχ, Γκονγκ, Ντούκονιτς, Μιλίναριτς, Ζερντίν, Ζέρνεκ, Κάλετς, Τ.Ντουχ, Τόμπα, Γκόσταν











Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x