Stoiximan Super League

«Όλα εξαρτώνται από την Πόρτο»

Έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι ο Αντρέ Κάστρο, αλλά όπως τόνισε μιλώντας στη Sportday η μεταγραφή δεν είναι στο χέρι του, αλλά σε αυτό της Πόρτο. Οι «πράσινοι» συζητούν μόνο για δανεισμό του Πορτογάλου μέσου, τη στιγμή που οι «δράκοι» θέλουν να τον πουλήσουν. «Παικταράς ο Λέτο» . Καμία κίνηση για Ντουγκλάο.

Έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι ο Αντρέ Κάστρο, αλλά όπως τόνισε μιλώντας στη Sportday η μεταγραφή δεν είναι στο χέρι του, αλλά σε αυτό της Πόρτο.

Οι «πράσινοι» συζητούν μόνο για δανεισμό του Πορτογάλου μέσου, τη στιγμή που οι «δράκοι» θέλουν να τον πουλήσουν.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να περιμένω. Γνωρίζω πως το θέμα εξαρτάται αποκλειστικά από την Πόρτο» τόνισε ο 23χρονος χαφ, στη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα, για να συμπληρώσει: «Μου έχουν πει να μην αναφέρομαι σ' αυτό δημοσίως. Έτσι, δεν μπορώ να πω ποιες είναι οι επιθυμίες μου. Έχω ενημερωθεί για την κατάσταση σε ό,τι αφορά εμένα και την Πόρτο, αλλά μου έχουν ζητήσει να μην αποκαλύψω τίποτα, γιατί αυτό είναι μέρος της πολιτικής του σωματείου».

Ο Κάστρο αποτελεί επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα και για το λόγο αυτόν έχει αναλάβει προσωπικά να τρέξει την όλη υπόθεση. Ο παίκτης θέλει να έρθει στην Ελλάδα, ωστόσο η Πόρτο θέλει να βγάλει χρήματα από αυτόν και όχι να τον δώσει για άλλον ένα χρόνο δανεικό. Πρόταση από άλλη ομάδα δεν υπάρχει, αφού και η Σπόρτινγκ Χιχόν, στην οποία αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν ως δανεικός, έχει κάνει νέα πρόταση για να τον πάρει για έναν χρόνο. Οι σχέσεις, όμως, που διατηρεί ο προπονητής του «τριφυλλιού» με την πορτογαλική ομάδα αναμένεται να παίξουν το δικό τους ρόλο και όπως όλα δείχνουν, ο συμπατριώτης του θα ντυθεί τελικά στα πράσινα.

«Παικταράς ο Λέτο»

Τις πρώτες του εντυπώσεις για τη νέα του ομάδα και συμπαίκτες εξέφρασε ο Ζεκά, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Οντένσε και στάθηκε ιδιαίτερα στην εμφάνιση του Σεμπάστιαν Λέτο. Σε συζήτηση που είχε με ανθρώπους της ομάδας, το πιο πρόσφατο μέλος του «τριφυλλιού» έλεγε: «Είναι παικταράς ο Λέτο. Έχει τεράστιο ταλέντο και είναι ό,τι καλύτερο να έχεις τέτοιους συμπαίκτες. Αποκτάς αυτοπεποίθηση βλέποντάς τους να κάνουν το απρόβλεπτο. Πέτυχε τρομερό γκολ, είχε ασίστ, ντρίμπλες, μείωνε τον ρυθμό. Απίστευτος».

Αναφερόμενος στη ρεβάνς με την ομάδα της Δανίας, συμπλήρωσε: «Για πρώτο παιχνίδι η ομάδα πήγε εξαιρετικά. Είναι κρίμα που δέχθηκε γκολ στο τέλος, αλλά με αυτά που είδα δεν ανησυχώ. Εδώ με τον κόσμο μας θα περάσουμε. Είμαι έτοιμος κι ανυπομονώ να παίξω όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η ομάδα φαίνεται ότι έχει στοιχεία του Φερέιρα. Πίεση, πολλές πάσες και ομαδικότητα. Είμαι σίγουρος ότι θα ταιριάξω στο στυλ που θέλει ο Φερέιρα. Τον πιστεύω πολύ ως προπονητή».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του παίκτη, ο οποίος είναι μάνατζερ και του προπονητή της Τσέλσι Αντρέ Βίλας-Μπόας υπογράμμισε, αναφερόμενος στην προετοιμασία του Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Ο Φερέιρα απ' όσο γνωρίζω την ίδια προετοιμασία κάνει τόσα χρόνια και δεν είχε ποτέ πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Τελείωσαν αυτά που ξέρατε με το τρέξιμο στα δάση και τα βουνά. Όλοι δουλεύουν με μπάλα και το ίδιο κάνει και ο Βίλας-Μπόας. Μέσα από τα παιχνίδια και τις ασκήσεις με μπάλα αποκτούν ρυθμό και φυσική κατάσταση πλέον οι ποδοσφαιριστές».

Καμία κίνηση για Ντουγκλάο

Στοπ στις φήμες περί απόκτησης του Ντουγκλάο από την Καβάλα θέλουν να βάλουν από τον Παναθηναϊκό. Ο υποβιβασμός των «Αργοναυτών» στη Football League επανέφερε στο προσκήνιο το όνομα του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι «πράσινοι» έχουν ως πρώτο μέλημά τους την ενίσχυση του ρόστερ μεσοεπιθετικά και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Αντρέ Κάστρο, ωστόσο, σε περίπτωση που παραχωρηθεί ο Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ και προκύψει θέμα απόκτησης σέντερ μπακ, πιο ψηλά στη λίστα του Φερέιρα είναι ο Βαγγέλης Μόρας.

Όσον αφορά το θέμα της μεταγραφής του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, η Καρπάτι Λβιβ από την Ουκρανία έχει προσφέρει 500.000 ευρώ για την απόκτησή του, πρόταση που έχει απορριφθεί από τον Παναθηναϊκό. Οι διοικούντες την ομάδα, όμως, δεν είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο παραχώρησής του, αρκεί τα χρήματα να φτάσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου, τη στιγμή που για τον Μοζαμβικανό χαφ ενδιαφέρεται και η Λοκομοτίβ Μόσχας.

Από την άλλη πλευρά, ο Νταμιέν Πλεσί έχει λάβει άδεια από το «τριφύλλι» για να μεταβεί στην Αγγλία και να δοκιμαστεί από τη Λέστερ του Σβεν Γκόραν Έρικσον. Οι «αλεπούδες» δεν προσφέρουν πολλά χρήματα για την απόκτησή του, αλλά από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται, στον Παναθηναϊκό αρκεί η αποχώρησή του από το ρόστερ.


Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x