Stoiximan Super League

«Δικαίωση η προσωρινή διαταγή»

Δικαίωση για τον Ολυμπιακό Βόλου χαρακτήρισε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι Βολιώτες. Ο Νίκος Κακαβάς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 τόνισε πως η απόφαση της ΕΕΑ, για υποβιβασμό της ομάδας στην Δ’ Εθνική, «πάσχει» καθώς ακόμα κι αν ο Βόλος ήθελε να συμμορφωθεί στις επιταγές της Επιτροπής, κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο στο χρονικό περιθώριο που δόθηκε στο σύλλογο.

Δικαίωση για τον Ολυμπιακό Βόλου χαρακτήρισε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ την προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι Βολιώτες. Ο Νίκος Κακαβάς, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 τόνισε πως η απόφαση της ΕΕΑ, για υποβιβασμό της ομάδας στην Δ’ Εθνική κατηγορία, «πάσχει» καθώς ακόμα κι αν ο Βόλος ήθελε να συμμορφωθεί στις επιταγές της Επιτροπής, κάτι τέτοιο θα ήταν ανέφικτο στο χρονικό περιθώριο που δόθηκε στο σύλλογο.


Για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών υπήρξε ανακοίνωση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου:

«Mε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα και ώρα 15.00, κατόπιν υποβληθείσης αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής με προσωρινή διαταγή κατά της απόφασης της ΕΕΑ, που δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου, διετάχθη, αφ' ενός η αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ στις 28.8 για την 1η αγωνιστική της Super League και αφετέρου απαγορεύτηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει φακέλους υποψηφίων ομάδων για την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα Super League, καθώς και να χορηγήσει σε αυτές πιστοποιητικό συμμετοχής».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κακαβάς στον NovaΣΠΟΡ FM:

Για την προσωρινή διαταγή

«Πρόκειται για προσωρινή διαταγή η οποία ρυθμίζει την κατάσταση σύμφωνα με την αίτηση αναστολής που είχε υποβληθεί, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής. Έχουμε δηλαδή μία πρώτη απόφαση από την πρόεδρο του τμήματος διακοπών του Διοικητικού Εφετείου η οποία ορίζει τα εξής:

Α) Διατάσσει την αναβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα της Α΄ Εθνικής μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Ολυμπιακού Βόλου, μέχρι εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής

και Β) Απαγορεύει την εξέταση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού των φακέλων των ομάδων που εκλήθησαν να αναπληρώσουν την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και αναστέλλει την χορήγηση -σε αυτές- του πιστοποιητικού μέχρις εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ήδη μία πρώτη δικαίωση, διότι αυτή η προσωρινή διαταγή με το περιεχόμενο που έχει -ασφαλώς- σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα ευδοκιμήσεως της αιτήσεως αναστολής. Που σημαίνει ότι η αίτηση αναστολής σε μία πρώτη κρίση και εκτίμηση από την πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου έχει βάσιμους λόγους. Δηλαδή έχει πάρα πολλές πιθανότητες να ευδοκιμήσει, να γίνει δεκτή. Και για αυτό το λόγο ακριβώς σπεύδει με αυτή την προσωρινή διαταγή να προστατέψει τα δικαιώματα μας. Δηλαδή να μην υποστεί μία ανεπανόρθωτη βλάβη ο Ολυμπιακός Βόλου αντικαθιστάμενος από μία άλλη ομάδα. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, πάσχει όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου».


Για τον αν ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την προσφυγή τουστα πολιτικά δικαστήρια περιμένει την αντίδραση της ΕΠΟ:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν προσέφυγε κατά αποφάσεως των ποδοσφαιρικών οργάνων. Εμείς προσφύγαμε κατά της πράξης της ΕΕΑ, που είναι μία διοικητική αρχή. Σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζουμε με τη δικαστική μας ενέργεια αυτή, το αυτοδιοίκητο. Έχουμε εξαντλήσει κάθε δικαιοδοσία των ποδοσφαιρικών οργάνων χωρίς -σε καμία περίπτωση- να αμφισβητούμε τη νομιμότητα των αποφάσεων τους. Αλλά για τη συγκεκριμένη πράξη, είναι εκτός ποδοσφαίρου. Η ΕΕΑ είναι μία ανεξάρτητη αρχή η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, άρα δεν υπάρχει καμία παραβίαση του αυτοδιοίκητου ώστε να κινδυνεύουμε με οποιεσδήποτε συνέπειες. Ακολουθούμε με συνέπεια και τηρούμε -ευλαβικά θα έλεγα- το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όσο κι αν κάποιες φορές μας στεναχωρεί».

Για το ποια αναμένεται να είναι η συνέχεια:

«Υπάρχει μία αίτηση αναστολής η οποία θα εκδικαστεί πάρα πολύ σύντομα και η οποία θα κρίνει αν θα ανασταλεί πλέον -μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ακυρώσεως- η απόφαση της ΕΕΑ. Καταλαβαίνω ότι όλο αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως στην πρώτη κατηγορία που είναι η Super League. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, έπρεπε να προσφύγουμε στο Διοικητικό Εφετείο. Τώρα πιστεύω πως πρέπει να επανέλθουμε στην ΕΕΑ, να επανεξεταστεί ο φάκελος μας. Αν και εφόσον υπάρχουν -κατά την εκτίμηση της Επιτροπής- παραλείψεις, κάποια πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν, να γίνουν και να μας παρασχεθεί το πιστοποιητικό. Και να λήξει αυτή η ιστορία, γρήγορα, ομαλά και προς το συμφέρον όλων. Αυτή είναι η άποψη μου. Αν ακολουθήσουμε τη δικαστική διαδικασία, μπορούμε να έχουμε απόφαση για την αίτηση ακυρώσεως και μετά από ένα χρόνο. Τι θα γίνει; Θα παγώσουν τα πάντα; Ως πρώτη εκτίμηση, αυτή τη στιγμή και με αυτή την προσωρινή διαταγή που αποτελεί δικαίωση για εμάς και μία επισήμανση προς την ΕΕΑ ότι «κάτι δεν έχεις κάνει καλά», πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Για το που «πάσχει» η απόφαση της ΕΕΑ:

«Για να επιβάλλεις μία τόσο επαχθή συνέπεια, μία ομάδα δηλαδή να παίξει από την κορυφαία κατηγορία στην Δ’ Εθνική, αν έχεις διαπιστώσει ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα (στο μετοχολόγιο εν προκειμένω) δεν θα πρέπει να το επισημάνεις στην ομάδα αυτή και να της παράσχεις και τον αναγκαίο χρόνο αν και εφόσον θέλει να συμμορφωθεί; Αυτό δεν έγινε. Και αυτό αποτελεί μία έκφανση της χρηστής διοίκησης. Δηλαδή διαπιστώνω κάτι και σου δίνω τον εύλογο χρόνο για να συμμορφωθείς. Δεν συμμορφώθηκες; Τότε σου επιβάλλω μία τόσο επαχθή ποινή. Αυτό εδώ δεν έγινε. Αν πράγματι ζητείται και είναι αναγκαίο να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αυτό θα μπορούσε να γίνει σε 3-4 μέρες; Δεν είναι περίπτερο η ΠΑΕ. Μπορούσε να γίνει η αλλαγή μετοχικής σύνθεσης μέσα σε 4-5 μέρες που μεσολάβησαν από την τελεσίδικη πειθαρχική καταδίκη του κυρίου Μπέου; Όχι βέβαια! Κανείς δεν υποχρεούται στα αδύνατα και αυτό είναι βασικό αξίωμα στη νομική επιστήμη και στις δικαστικές αποφάσεις. Πως έρχεσαι λοιπόν και μου λες πως δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς από την τελεσιδικία της πειθαρχικής ποινής κατά του κυρίου Μπέου. Πόσο ήταν αυτό το διάστημα; 3-4 Μέρες; Εκτός αν θέλεις να γίνουν πάλι -πιθανώς- εικονικές μεταβιβάσεις. Άρα πρέπει να μου παράσχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα γιατί πρόσφατα ο κ. Μπέος καταδικάστηκε τελεσίδικα και αν δεν συμμορφωθώ τότε να επιβάλει μία τόσο επαχθή συνέπεια όπως είναι να παίξω σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και ουσιαστικά να διαλυθώ».


Διαβάστε ακόμη: Ισχύει και για την Καβάλα η απόφαση!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x