Stoiximan Super League

ΜΑΚΟΥΝ-α ματάτα!

Κάποιος θα… «δαγκώνει» φέτος στον Πειραια! Η υπομονή που έχουν κάνει οι φίλοι του Ολυμπιακού για να δουν στα «ερυθρόλευκα» το ιδανικό και πολυσυζητημένο εξάρι που θα κάνει τη διαφορά, πολύ σύντομα θα λάβει τέλος! Ο… «βασιλιάς των λιονταριών», Ζαν Μακούν, βρίσκεται στην Ελλάδα για χάρη των Πειραιωτών και το www.sport-fm.gr, ακτινογραφώντας το προφίλ του Καμερουνέζου, εξηγεί τους λόγους που άξιζε κανείς να τον περιμένει!

Κάποιος θα… «δαγκώνει» φέτος στον Πειραια!

Η υπομονή που έχουν κάνει οι φίλοι του Ολυμπιακού για να δουν στα «ερυθρόλευκα» το ιδανικό και πολυσυζητημένο εξάρι που θα κάνει τη διαφορά, πολύ σύντομα θα λάβει τέλος!

Ο… «βασιλιάς των λιονταριών», Ζαν Μακούν, βρίσκεται στην Ελλάδα για χάρη των Πειραιωτών και το www.sport-fm.gr, ακτινογραφώντας το προφίλ του Καμερουνέζου, εξηγεί τους λόγους που άξιζε κανείς να τον περιμένει!

Ο Μακούν διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του ποιοτικού εξαριού, του αμυντικού χαφ που έχει την ικανότητα να κόψει αλλά και να ράψει.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή- πραγματικό «σκύλο» όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, από τον οποίο οι Πειραιώτες περιμένουν ότι θα βοηθήσει στον ανασταλτικό τομέα, προσφέροντας ανάσες στους υπόλοιπους της μεσαίας γραμμής, αλλά και στον δημιουργικό, μια και αποτελεί λύση πολυτελείας για να πάρει την πρώτη πάσα και να ανοίξει το παιχνίδι της ομάδας του.

Η καριέρα του ξεκίνησε στην πατρίδα του και το 2001 μετακόμισε στη Γαλλία για χάρη της Λιλ, στην οποία καθιερώθηκε, πραγματοποιώντας περισσότερες από 150 συμμετοχές.

Έπειτα από επτά χρόνια, η Λιόν αναγκάστηκε να βγάλει από τα ταμία της 14 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Στα τρία χρόνια που έμεινε στους «Λιονέ» αγωνίστηκε σε 76 ματς και οι διοικούντες τον σύλλογο δεν έκλαψαν ούτε ένα ευρώ από αυτά που ξόδεψαν για να τον αποκτήσουν.

Τον τελευταίο χρόνο όμως τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε τον έφεραν αρκετές φορές αντιμέτωπο με τους οπαδούς των Γάλλων, οι οποίοι δυσανασχετούσαν με τη χαμηλή συνεισφορά του.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι έναν χρόνο πριν αποχωρήσει από τη Γαλλία για την απόκτησή του είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τελικώς, όμως, ήταν γραφτό να μετακομίσει στο Νησί, όχι για χάρη των «κόκκινων διάβολων», αλλά για της Άστον Βίλα.

Ο Ζεράρ Ουγιέ ήξερε τις δυνατότητες του Μακούν από τη συνεργασία τους στη Λιόν και από τη στιγμή που είχε αναλάβει τα ηνία των «χωριατών» εισηγήθηκε στη διοίκηση την απόκτησή του.

Η Άστον Βίλα, τον περασμένο Ιανουάριο, πλήρωσε περίπου έξι εκατ. ευρώ τη Λιόν για να τον εντάξει στο δυναμικό της, αλλά κάπου εδώ άρχισαν τα… δύσκολα στην πορεία του Καμερουνέζου.

Ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός για αρκετά μεγάλο διάστημα και στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν κατάφερε να συμπληρώσει μόλις 7 συμμετοχές, χωρίς όμως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Πλέον, αυτό που φαίνεται να ψάχνει εναγωνίως, είναι να βρει τον… καλό του εαυτό. Αυτόν που κάποτε είχε αναγκάσει όλους να μιλούν για ένα εξάρι μεγάλης κλάσης!

Με λίγη τύχη, αποφεύγοντας τραυματισμούς, και με το κίνητρο που του δίνει η συμμετοχή στο Champions League, δεν αποκλείεται να αφήσει εποχή στο «λιμάνι»... Το θέμα είναι να τα καταφέρει!



Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x