Stoiximan Super League

«Τρομοκρατική» επίθεση…

Με τον Ραφίκ Τζεμπούρ ετοιμοπόλεμο καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα της Τρίτης ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Αλγερινός επιθετικός άρχισε να προπονείται κανονικά, «λύνοντας» τα χέρια τους Ισπανού προπονητή, ο οποίος τον ετοιμάζει για βασικό στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, ώστε να μεταθέσει στο αριστερό άκρο της επίθεσης τον Κέβιν Μιραλάς. Τα συν και τα πλην της Μαρσέιγ.

Με τον Ραφίκ Τζεμπούρ ετοιμοπόλεμο καταστρώνει τα πλάνα του για τον αγώνα της Τρίτης ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Αλγερινός επιθετικός άρχισε να προπονείται κανονικά, «λύνοντας» τα χέρια τους Ισπανού προπονητή, ο οποίος τον ετοιμάζει για βασικό στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, ώστε να μεταθέσει στο αριστερό άκρο της επίθεσης τον Κέβιν Μιραλάς.

Μπορεί ο Τζεμπούρ να έχει χάσει αρκετές προπονήσεις, ωστόσο η έλλειψη εναλλακτικών στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπως αυτές φάνηκαν στο φιλικό κόντρα στον ΟΦΗ, ωθούν τον Βαλβέρδε στη χρήση του Αλγερινού, ώστε να απελευθερωθεί ο Μιραλάς. Αν τελικά ξεκινήσει ο «τρομοκράτης», τότε το αρχικό σχήμα θα αποτελείται από τους Κοστάντσο, Τοροσίδη, Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μακούν, Φέισα, Μοντέστο, Φουστέρ, Μιραλάς και Τζεμπούρ, με τριάδα στα χαφ.

Σε περίπτωση που προτιμηθεί να μην ξεκινήσει ο Αλγερινός, τότε ο Μιραλάς θα πάει στην κορυφή και στα αριστερά θα πάει ένας εκ των Φετφατζίδη-Αμπντούν. Δεν θα πρέπει πάντως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Γέστε, τον οποίο θέλει ο Βαλβέρδε να του κάνει παιχνίδι, αλλά πρώτα πρέπει να βρει μια φόρμουλα για να τον χωρέσει στην ενδεκάδα. Με σύστημα πάντως 4-2-3-1, Μακούν και Μοντέστο θα είναι πιθανότατα τα δύο χαφ, με τον Φουστέρ πιο μπροστά και τους Φετφατζίδη και Αμπντούν στα άκρα.

Τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι Μανιάτης και Κοστάντσο δεν αναμένεται να τους δημιουργήσουν πρόβλημα συμμετοχής. Οι δύο «ερυθρόλευκοι» θα μπουν στο κανονικό πρόγραμμα, θέτοντας εαυτούς κανονικά στη διάθεση του Βαλβέρδε.

Τα συν και τα πλην της Μαρσέιγ

Τον αγώνα της Μαρσέιγ με τη Ρεν για την πέμπτη αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος παρακολούθησε χτες ο Γιον Ασπιάθου. Ο συνεργάτης του προπονητής του Ολυμπιακού είδε τους Γάλλους να γνωρίζουν την ήττα μέσα στο «Βελοντρόμ» και να μένουν στην 17η θέση της βαθμολογίας με μόλις τρεις βαθμούς.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ασπιάθου είδε τα εξής:

Το κεντρικό δίδυμο Φανί-Ντιαβαρά υπό πίεση είναι επιρρεπείς στην γκάφα, αφού είναι άτεχνοι. Ωστόσο, είναι δύο θηρία κοντά στο 1,90, απέναντι στους οποίους απαγορεύεται να σηκώσεις την μπάλα ψηλά. Στο σπριντ, όμως, έχουν πρόβλημα. Περισσότερο επιθετικογενής ο Ισπανός δεξιός μπακ Αθπιλικουέτα, φοβισμένος ο αριστερός Μορέλ. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει μεγάλο πρόβλημα στις φάσεις που «τρώει» στο τρανζίσιον, όταν χάνει την μπάλα στο κέντρο. Τρώει τέτοιες κόντρες και φάσεις πανεύκολα.

Στο 4-2-3-1, Σεϊρού και Αλού Ντιαρά είναι τα αμυντικά χαφ. Ο πρώτος, αν και τεχνίτης, έκανε αστεία λάθη σε μεταβιβάσεις κόντρα στη Ρεν, ενώ ο δεύτερος που τρέχει και κόβει. Ο Τζόρνταν Αγιού ήταν σε άλλο γήπεδο και ο Αμαλφιτανό πολύ τρακαρισμένος. Η Μαρσέιγ παρουσιάστηκε κομμένη στα δύο να τα περιμένει όλα στο κέντρο δημιουργικά από τον Λούτσο Γκονσάλες, ενώ χωρίς τον Αργεντινό ήταν όλο σέντρες και προσπάθεια δημιουργίας χάρη στα σωματικά προσόντα και την αυτοθυσία.

Ο ύψοτς 1.72μ, Λουάκ Ρεμί, ο οποίος παίζει στην επίθεση είναι «σφαίρα», αλλά απέναντι σε ψηλά σέντερ μπακ πέρασε απαρατήρητος. Μετά το 65' ο Ντεσάν πέρασε στην περιοχή τον Ζινιάκ, που έκανε μόνος του σε μισή ώρα όσες φάσεις δεν έκανε η Μαρσέιγ σε όλο το ματς. Το πιο πιθανό σενάριο, αν οι Αγιού και Βαλμπουενά δεν παίξουν, θέλει τον Ζινιάκ αριστερά και τον Ρεμί στην κορυφή, κάτι που σημαίνει ότι ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού θα έχει πολλή δουλειά.

Το δυνατό σημείο της Μαρσέιγ είναι τα στημένα. Στα κόρνερ και τα φάουλ, ακόμα και τα πλάγια άουτ, οι Γάλλοι ανεβάζουν όλη την... αεροπορία, κυρίως με εκτελέσεις στο πρώτο δοκάρι, αφού οι Φανί, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Καμπορέ και Ζινιάκ είναι κοντά στο 1,90! Κάπως έτσι η Μαρσέιγ έβαλε μες στην περιοχή της τη Ρεν, πιέζοντας πάρα πολύ με σέντρες. Από καθαρή ατυχία δεν έβαλε τουλάχιστον ένα γκολ από στημένα χθες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x