Stoiximan Super League

«Βοηθήστε, να ξανακάνουμε μεγάλο τον ΠΑΟ»

Κάλεσμα σε όσους αγαπούν τον Παναθηναϊκό να πάρουν τις σωστές αποφάσεις ώστε να… «Δημιουργηθεί η μεγάλη ομάδα που ήταν πάντοτε», έκανε ακόμη μια φορά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε ακόμη για τον Ρούντολφ, το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ατρόμητο, το σύστημα της ομάδας που δεν αλλάζει παρά την έλευση του Ούγγρου αλλά και το πρόβλημα που δημιουργείται από την… ανοργανωσιά του πρωταθλήματος με τις ομάδες Α και Β.

Κάλεσμα σε όσους αγαπούν τον Παναθηναϊκό να πάρουν τις σωστές αποφάσεις ώστε να… «Δημιουργηθεί η μεγάλη ομάδα που ήταν πάντοτε», έκανε ακόμη μια φορά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε ακόμη για τον Ρούντολφ, το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ατρόμητο, το σύστημα της ομάδας που δεν αλλάζει παρά την έλευση του Ούγγρου αλλά και το πρόβλημα που δημιουργείται από την… ανοργανωσιά του πρωταθλήματος με τις ομάδες Α και Β.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην τηλεόραση της Nova

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο

«Είναι θετικό να ξεκινάς το πρωτάθλημα καλά. Αν και δεν ξέρουμε ακόμη ται θα γίνει μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που έχουμε παιχνίδια με τις ομάδες Α και Β, το παιχνίδι στο Περιστέρι είναι πολύ σημαντικό. Ο Ατρόμητος παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει καλή τακτική συμπεριφορά και κυκλοφορία μπάλας και ιδιαίτερα στην έδρα της, είναι μια δύσκολη ομάδα. Πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, πιέζοντας στην επίθεση και φροντίζοντας ταυτόχρονα να αμυνθούμε σωστά. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα που στοχεύει στην κατοχή της μπάλας και πρέπει εμείς να μην του δώσουμε αυτή τη δυνατότητα».

Για τον Ρούντολφ

«Θα είναι στην αποστολή, αλλά μόλις ήρθε. Πρέπει να μπει στην ιδιοσυγκρασία της ομάδας, να γνωριστεί με τους συμπαίκτες του, να τον δούμε ακόμα καλύτερα γιατί μέχρι τώρα έχει λάβει μέρος σε λίγες μόνο προπονήσεις. Θα είναι στην 18άδα αλλά δεν ξέρω αν θα συμμετάσχει στο παιχνίδι».

Για το αν πρόκειται να αλλάξει το σύστημα με την προσθήκη του Ούγγρου

«Κοιτάξτε, η ομάδα έχει την δική της ταυτότητα την οποία θα διατηρήσουμε και δεν θα κάνουμε κάποια αλλαγή. Θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε το σύστημα από το γεγονός ότι έχουμε δύο, τρεις ή τέσσερις καλούς επιθετικούς στην ομάδα και πως θα πρέπει να παίζουν όλοι αυτοί ταυτόχρονα».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος μετά το ματς με τον Ατρόμητο

«Ο προγραμματισμός είναι δύσκολος αν δεν γνωρίζεις τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Είναι μια κατάσταση η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και οι υπεύθυνοι οφείλουν να διευθετήσουν ταχύτατα αυτήν την κατάσταση. Η ίδια δυσκολία υπάρχει για όλους. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν παίξει ακόμα… Είναι μια κατάσταση που δεν βοηθάει κανέναν, άλλο πράγμα να έχεις συνεχή αγωνιστικό ρυθμό και άλλο να έχεις διάφορες παύσεις κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Το όποιο νεκρό διάστημα, θα επηρεάσει την ομάδα.

Είδαμε στον αγώνα με τον ΠΑΣ ένα υγιές κλίμα στις εξέδρες. Ο κόσμος στήριζε την ομάδα μέχρι το τελευταίο λεπτό, φαινόταν ότι υπάρχει ενότητα μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού. Εκτιμάτε ότι όλες αυτές οι δυσκολίες ενώνουν τελικά τον κόσμο και την ομάδα προκειμένου να φτάσει στην επίτευξη των στόχων;

«Δεν νομίζω ότι τα προβλήματα επιλύονται τόσο εύκολα, ούτε η… άνοιξη μπορεί να έρθει με έναν μόνο αγώνα. Πιστεύω ότι όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι στο Σύλλογο, όλοι όσοι αγαπούν τον Παναθηναϊκό, πρέπει να πάρουν αποφάσεις για να μπει ο Παναθηναϊκός στο σωστό δρόμο, για να ξαναχτιστεί η μεγάλη ομάδα που ήταν πάντοτε. Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι επειδή αγωνιστικά είχαμε μια καλή ημέρα όλα λύνονται. Οι υπεύθυνοι είναι αυτοί που οφείλουν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, ώστε να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο».

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x