Stoiximan Super League

Preview: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

Ο φιλόδοξος Ατρόμητος υποδέχεται στο πλαίσιο 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Οι «πράσινοι», μέσα σε μία καταιγίδα εξελίξεων στα διοικητικά τους, καλούνται να «κλείσουν» τα αυτιά τους και να παίξουν ποδόσφαιρο, ενώ από την άλλη οι «κυανόλευκοι» θέλουν να αποδείξουν ότι φέτος είναι ικανοί να κοιτάξουν οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια.

Ο φιλόδοξος Ατρόμητος υποδέχεται στο πλαίσιο 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι.

Οι «πράσινοι», μέσα σε μία καταιγίδα εξελίξεων στα διοικητικά τους, καλούνται να «κλείσουν» τα αυτιά τους και να παίξουν ποδόσφαιρο, ενώ από την άλλη οι «κυανόλευκοι» θέλουν να αποδείξουν ότι φέτος είναι ικανοί να κοιτάξουν οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια.

Ατρόμητος:

Είναι η ώρα του; …Θα δείξει!

Έπειτα από το τεράστιο «διπλό» ψυχολογίας που πήρε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με σκοπό να αποδείξει ότι φέτος δεν αστειεύεται…

Η αγωνιστική φιλοσοφία του Δώνη, το γρήγορο παιχνίδι και το passing game που τον ξεχωρίζει απ’ όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, έκανε και πάλι την εμφάνισή της κόντρα στον Άρη. Στο ματς που οι «κυανόλευκοι» είχαν αυτό που τους έλειπε την περασμένη σεζόν. Ποιο; Μα φυσικά το γκολ…

Όπως είναι φυσιολογικό η ψυχολογία στις τάξεις των Περιστεριωτών βρίσκεται στα ύψη. Το αν αυτό θα παίξει ρόλο στην αναμέτρηση του Σαββάτου θα πρέπει να κάνουμε λίγες ώρες υπομονή για να το μάθουμε. Δηλαδή, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η ομάδα του Δώνη έχει λυθεί μετά από αυτό το «διπλό» και αν είναι ικανή να χτυπήσει μεγάλα παιχνίδια και μεγάλους αντιπάλους χωρίς να έχει το… παραμικρό κόμπλεξ κατωτερότητας.

Εύκολο, όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, δεν είναι σε καμία περίπτωση. Όμως, όταν σχεδόν όλοι παραδέχονται το καλό ποδόσφαιρο που παίζεις, όταν είσαι από τις λίγες ομάδες που κινήθηκε τόσο δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, οφείλεις να αποδείξεις ότι δεν κάνεις πλάκα και ότι παλεύεις για την υπέρβαση. Τώρα αν αυτή δεν έρθει, είναι άλλο θέμα, καθώς ρόλο παίζουν και οι συγκυρίες. Οι «κυανόλευκοι» πάντως έχουν φέτος όλα τα φόντα να κοιτάξουν οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια, να παλέψουν για την υπέρβαση και να δικαιώσουν αυτούς που υποστηρίζουν ότι θα είναι η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δώνης ενόψει Παναθηναϊκού είναι η απουσία του Σφακιανάκη. Μία ίωση ανάγκασε τον προπονητή των Περιστεριωτών να μην τον εντάξει στην αποστολή. Κατά τ’ άλλα, όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεσή του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σχήμα που θα παρατάξει, πιθανότατα δεν θα δούμε αλλαγές από την ομάδα που «κατέβασε» στη Θεσσαλονίκη. Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Ιτάνζ. Στην άμυνα οι Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή Ζουέλα (του βγήκε το… τρικ στη Θεσσαλονίκη), Τάτος και Πίτου Γκαρσία και μπροστά οι Μήτρογλου, Επστάιν και Καραγκούνης.

Παναθηναϊκός:

Μετά το επεισόδιο του Φερέιρα με τον Σιμάο, ο Μοζαμβικανός θα βρεθεί για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας, αφού η… σιωπηρή του τιμωρία από τον Πορτογάλο, έληξε. Μαζί με τον αμυντικό μέσο, για πρώτη φορά στην αποστολή θα βρίσκεται και ο νεοαποκτηθείς Ρούντολφ, που αναμένεται να πάρει κάποιο χρόνο συμμετοχής εάν το… επιτρέψει το παιχνίδι.

Αντίθετα, στους 18 που θα πάνε στο Περιστέρι δεν υπάρχει κανένα αριστερό μπακ από τα δύο που διαθέτει το «τριφύλλι», αφού ο Σπυρόπουλος είναι ανέτοιμος και ο Ιωαννίδης έμεινε εκτός, με την αρχική σύνθεση του Παναθηναϊκού να αποτελεί… γρίφο! Κάτι, που θέλει να «περάσει» ο Φερέιρα και στους ποδοσφαιριστές του, αφού δεν τους «έδειξε» ποιοι θα ξεκινήσουν, ούτε καν στην τελευταία προπόνηση μια και ξέρει πολύ καλά, πως ότι λέει και δείχνει, διαρρέεται στον Τύπο.

Οι πιθανότεροι για να ξεκινήσουν πάντως στο δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο, με μοναδικό σκοπό το τρίποντο που θα διατηρήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Superleague, είναι οι εξής.

Κάτω από τα δοκάρια, θα καθίσει ο Κοτσόλης. Στην άμυνα, ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι θα είναι το κεντρικό δίδυμο. Στα άκρα, οι Βύντρα και Καντέ θα αγωνιστούν δεξιά και αριστερά, εκτός εάν παίξει ο Σεϊταρίδης δεξιά και μεταφερθεί ο Βύντρα αριστερά.
Στη μεσαία γραμμή, ο Βιτόλο θα παίξει αμυντικός μέσος και μπροστά του ως εσωτερικούς χαφ θα έχει τους Ζεκά και Κατσουράνη. Εκτός κι αν ο Κλέιτον, πάρει τη θέση κάποιου εκ των Βιτόλο η Ζεκά. Τότε, ο Κατσουράνης θα αγωνιστεί αμυντικός μέσος και οι άλλοι δύο… εκλεκτοί, μπροστά του.

Στη επίθεση, οι Λέτο και Τοστέ είναι οι μόνοι σίγουροι για την αριστερή πλευρά και το κέντρο της, αντίστοιχα. Δεξιά, Ο Κουίνσι είναι φαβορί, με τον Κλέιτον να διεκδικεί κι αυτή την θέση.

Κώστας Τσούγκος, Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x