Stoiximan Super League

Αμερικάνικο όνειρο

Προ αδιεξόδου βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ με το φάσμα της χρεοκοπίας να πλανάται. Μία τελευταία ελπίδα για αποφυγή αυτού που μοιάζει μοιραίο φαίνεται να έρχεται από τις ΗΠΑ. Εκεί όπου ο Μάκης Κασνακίδης φέρεται να επιχειρεί να φέρει στο ίδιο τραπέζι Νοτιά, Παππά και Χατζηιωάννου ή ακόμη και να έχει επαφές με τον ομογενή επιχειρηματία Τζον Άντζελος, τον οποίο προσέγγισε η ΠΑΕ ως νέο επενδυτή. Οι κινήσεις της Ερασιτεχνικής.

Προ αδιεξόδου βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ με το φάσμα της χρεοκοπίας ή της διοίκησης πρωτοδικείου να πλανάται.

Τα χρέη είναι τεράστια, καθώς απαιτούνται 14 εκατ. ευρώ για να βγει η χρονιά και στην παρούσα φάση η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας είναι μάλλον το μικρότερο κακό.

Η… παραιτηθείσα διοίκηση εξακολουθεί να αναζητεί επενδυτή-σωτήρα και η τελευταία ελπίδα (;) φέρεται να έρχεται από τις ΗΠΑ.

Ο Τζον Άντζελος, γιος του Ελληνοαμερικανού Πίτερ Άντζελος (φωτο), είναι σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ» ο άνθρωπος τον οποίο προσέγγισε η ΠΑΕ (πιθανώς και με εμπλοκή του Νίκου Νοτιά που δραστηριοποιείται στην Αμερική). Πρόκειται για την οικογένεια που έχει την ιδιοκτησία κορυφαίας νομικής εταιρείας στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και παράλληλα της ομάδας μπέιζμπολ Όριολς της Βαλτιμόρης.

Η περιουσία της υπολογίζεται στα 304 εκατ. ευρώ σύμφωνα με περσινό δημοσίευμα των «Times», ενώ ο 82χρονος Πίτερ Άντζελος (ο γιος του είναι 43 ετών) είναι 48ος πλουσιότερος Έλληνας στη σχετική λίστα του 2011. Η οικογένεια Άντζελος είχε βοηθήσει στη στελέχωση και χρηματοδότηση της εθνικής ομάδας μπέιζμπολ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ προ τετραετίας είχε συζητήσει και με την ΚΑΕ ΑΕΚ. Σε μια πρώτη επαφή που έγινε μαζί του, φέρεται θετικός, αλλά ακόμη οι συζητήσεις είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Τον Τζον Άντζελος πιθανώς να συναντήσει στις ΗΠΑ, όπου θα βρίσκεται από σήμερα, ο Μάκης Κασνακίδης. Ο πρόεδρος των Supporters θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Πόλυ Χατζηιωάννου (και κατ’ επέκταση τον Γκίκα Γκούμα), με στόχο να τον φέρει στο ίδιο τραπέζι των συζητήσεων με τον Νίκο Νοτιά και τον Πέτρο Παππά. Πρόθεσή του… σαφής: να βρει ο κορμός της ομάδας του 2004 μία λύση στο αδιέξοδο. Το ευκταίο θα ήταν η επανένωση του γκρουπ που έφερε ελπίδα στον κόσμο προ επταετίας, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ αποφάσισε να μην επιτρέψει τον ορισμό διοίκησης πρωτοδικείου. Εν όψει της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ, αποφάσισε να ζητήσει τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και του κόστους της ονομαστικής μετοχής σε 0,30 ευρώ, δηλαδή στην ελάχιστη τιμή που προβλέπει ο νόμος. Παράλληλα θα ζητηθεί ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ με την έκδοση ονομαστικών μετοχών αξίας 0,33 ευρώ.

Πρόθεση της ερασιτεχνικής είναι, επίσης, να έρθει σε επαφή με τη Morgan Stanley για το περίφημο δάνειο που δεσμεύει τις μετοχές, προκειμένου να φανεί το ύψος της υποχρέωσης απέναντι στο διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό και η πιθανότητα «κουρέματος» της οφειλής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x