Stoiximan Super League

ΑΕΚ αλά… «Ολυμπιακός»

Την πετυχημένη (βάσει εικόνας) συνταγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ο Νίκος Κωστένογλου. Η «αντρική» ΑΕΚ που είχε παρουσιαστεί στο ντέρμπι αποτελεί τη μόνη παρηγοριά στην οποία μπορεί βάσιμα να ελπίζει ο κόσμος της και ο «πάτερ» (με αλλαγές σε σύστημα και πρόσωπα) θεωρεί ότι μπορεί να την επαναφέρει στο παιχνίδι με τον Άρη.

Την πετυχημένη (βάσει εικόνας) συνταγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ο Νίκος Κωστένογλου.

Η «αντρική» ΑΕΚ που είχε παρουσιαστεί στο ντέρμπι αποτελεί τη μόνη παρηγοριά στην οποία μπορεί βάσιμα να ελπίζει ο κόσμος της και ο «πάτερ» (με αλλαγές σε σύστημα και πρόσωπα) θεωρεί ότι μπορεί να την επαναφέρει στο παιχνίδι με τον Άρη.

Η ήττα από τον ΟΦΗ κυρίως (αφού εκείνη με τη Λοκομοτίβ συνοδεύτηκε από ενθαρρυντική εμφάνιση) δεν γκρέμισαν μόνο τις καλές εντυπώσεις που είχε αφήσει η ΑΕΚ στα δύο πρώτα παιχνίδια του Κωστένογλου.

Γκρέμισαν μαζί και το (μικρό έστω) αγωνιστικό στήριγμα που προσέφερε η ομάδα στον κόσμο της, σε μια περίοδο που εκείνος ακούει δυσάρεστα και… δεν μαθαίνει ευχάριστα από πουθενά.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το στήριγμα αυτό προήλθε κυρίως απ’ τη δυναμική εμφάνιση με τον Ολυμπιακό (έστω κι δεν συνοδεύτηκε από νίκη), δεν είναι περίεργο που ο Κωστένογλου ετοιμάζεται να… επαναφέρει τη συνταγή που χρησιμοποίησε εκεί (έστω κι αν το σύστημα δεν ήταν αυτό που κυρίως ευθυνόταν για τις ήττες που ακολούθησαν).

Έτσι, απέναντι στον Άρη (που δεν είναι Ολυμπιακός, αλλά έρχεται επίσης πιεσμένος για τη νίκη στο ΟΑΚΑ) η ΑΕΚ φαίνεται ότι θ’ αποχωριστεί το 4-2-3-1 και θα επιστρέψει στο περισσότερο «συμπαγές» 4-3-3. Αυτό έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις ο Κωστένογλου κι αυτό επιβεβαίωσε και σ’ εκείνη της Παρασκευής.

Στην τελευταία, δε, επιβεβαίωσε και κάτι άλλο: Ότι στα πλάνα του είναι ν’ αφήσει στον πάγκο (έστω κι αν ξεπέρασε τον τραυματισμό του) τον Μανωλά και ότι ο Σιαλμάς θα πάρει μια ακόμα ευκαιρία να σηκώσει όσο μπορεί απ’ το βαρύ φορτίο της αντικατάστασης του Γκούντγιονσεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Κωστέ» δοκίμασε τον Αραμπατζή στο τέρμα και τους Καράμπελα, Κάλα, Δέλλα και Κοντοέ -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Στα χαφ, δίπλα στους «σίγουρους» Μάκο και Βάργκας βρέθηκε την Παρασκευή ο Γκέντσογλου (αν και ο Καφές έχει προβάδισμα), ενώ η τριάδα μπροστά τους πιθανότατα θα μείνει ίδια με του Ηρακλείου:

Με τον Λεονάρντο να έχει πάρει δικαιωματικά τη φανέλα του βασικού στο σπίτι (θα πάει ξανά αριστερά), τον Σιαλμά να έχει πολλές πιθανότητες να τη διατηρήσει (στα δεξιά) και τον Νίκο Λυμπερόπουλο να θεωρείται μεγάλο φαβορί να ξεκινήσει στην κορυφή έναντι του Μπέλεκ.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν το 4-2-3-1 δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως ως ενδεχόμενο (με την προσθήκη ενός εκ των Γκερέιρο-Κάρλος αντί του Καφέ), η προαναφερθείσα θα είναι η πιθανότερη σύνθεση της ΑΕΚ απέναντι στον Άρη.

Εκεί όπου θα γίνει το Σάββατο γνωστή η αποστολή με την οποία θα πάει η «Ένωση» και την… Κυριακή γνωστό πόσοι απ’ τους φίλους της θ’ αξιοποιήσουν την ευκαιρία να διαδηλώσουν τα αισθήματα για το αδιέξοδό της, πηγαίνοντας στο γήπεδο.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x