Stoiximan Super League

«Τζούρα» κορυφής!

Έστω κι αν «τα χρειάστηκε», ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας 3-2 του Άρη, αποτέλεσμα που τον φέρνει -προσωρινά τουλάχιστον- στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Έστω κι αν «τα χρειάστηκε», ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας 3-2 του Άρη, αποτέλεσμα που τον φέρνει -προσωρινά τουλάχιστον- στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με γκολ των Τζεμπούρ (7’) και Μοδέστο (28’), είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Μόνχε (69’), ωστόσο την ώρα που φαινόταν ότι είχαν καθαρίσει το ματς, πρώτα ο Τόχα (76’) κι έπειτα ο Φατί (85’) τους κράτησαν στην «τσίτα» μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Μακούν (84’.)

Κυρίαρχοι οι Πειραιώτες για 70 λεπτά, δεν τους στοίχισαν τα όποια λάθη έγιναν στο τελευταίο 20λεπτο, πήραν ένα σημαντικό «διπλό» και ανέβηκαν στην κορυφή με 17 πόντους, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό (και τον Ατρόμητο). Οι «πράσινοι» κοντράρονται αύριο με την ΑΕΚ και μετά πηγαίνουν στο «Καραϊσκάκη».

Πως ξεκίνησαν:

Που ‘σαι Σάκη για να δεις, το παιδί της αλλαγής. Ριζικές αλλαγές από τον νεοφερμένο Μίχαλ Πρόμπιερζ στην ενδεκάδα, την ίδια ώρα που ο Ερνέστο Βαλβέρδε πήγε στα σίγουρα.

Ο Πολωνός τεχνικός εμπιστεύτηκε τον Γιακούποβιτς στον «άσο» (αντί του Βελλίδη), κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σανκαρέ, Ντίκο (εκτός έμεινε ο Λαζαρίδης), ακραίους μπακ τους Μίσελ, Καζναφέρη, στα χαφ τους Φατί, Βράνιες (παρθενική παρουσία), στα άκρα τον 18χρονο Γιαννιώτα (ντεμπούτο), Ούμπιντες και στην επίθεση τους Καστίγιο, Σολτάνι.

Από την άλλη, ο Βάσκος επανέφερε τον Τοροσίδη δεξιά, τον Μοδέστο στα χαφ, ενώ έδωσε φανέλα βασικού στον Μόνχε. Έτσι, λοιπόν, σε σύστημα 4-3-3 κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέγερι, στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, στα χαφ οι Ορμπάιθ, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, στα άκρα οι Μόνχε, Μιραλάς και στην κορυφή ο Τζεμπούρ.



Με μαύρες εμφανίσεις (αντί της κλασικής κίτρινης) αλλά με στόχο να σταματήσει να τα… βάφει με τέτοιο χρώμα έπειτα από κάθε φετινό ματς (χωρίς νίκη μετά από έξι αγώνες) κατέβηκε ο Άρης. Με νέο «τιμονιέρη» (τον Πρόμπιερζ) και τον καθιερωμένο αέρα… αλλαγής που συνοδεύονται οι συγκεκριμένες κινήσεις (σαρωτικές διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα).

Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό αποφασισμένο να μην… πουλήσει άλλους βαθμούς στο πρωτάθλημα (προηγήθηκε το 2-2 με τον ΟΦΗ). Και εμφάνισε πολύ νωρίς τις διαθέσεις του. Μια ολιγωρία στην αντίπαλη άμυνα, ο Τζεμπούρ στη σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή και η… μπίλια κάθισε στο κόκκινο. Ενώ ό,τι δεν κατάφερε σε δυο περιπτώσεις ο ορεξάτος ο Μόνχε, το πέτυχε ο Μοδέστο (φάουλ Ιμπαγάσα, κεφαλιά του Κορσικανού και δεύτερο τέρμα).

Χωρίς να εντυπωσιάζει, αλλά και χωρίς να απειλείται συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο. Ωστόσο αντί να «καθαρίσει» μια και καλή το ματς (διπλή ευκαιρία με τον Μόνχε, ο οποίος σημάδεψε αρχικά το δοκάρι κι ακολούθως σούταρε απελπιστικά άουτ) κόντεψε να… χάσει τα κεκτημένα (ο Τόχα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και μαζί τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην αντ-επίθεση).

Κι εκεί που φαινόταν πως ο Μακούν θα δώσει την «χαριστική βολή» (σκόραρε με κεφαλιά), ο Φατί δεν χαρίστηκε στην καθυστερημένη έξοδο του Μέγερι και στην κακή αντίδραση της άμυνας. Εν τέλει διατήρησε το προβάδισμα, αλλά κι όχι την απόδοσή του σε υψηλά στάνταρ απόδοσης μετά την αποχώρηση του Ιμπαγάσα, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά μαρτυρώντας ότι δεν έχει βρεθεί plan B όταν ο Αργεντινός είναι εκτός...







Άρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Γιακούποβιτς, Μίσελ, Ντίκο, Σανκαρέ, Καζναφέρης, Φατί, Βράνιες (46’ Τόχα), Γιαννιώτας (74’ Ακόστα), Ούμπιντες, Καστίγιο, Σολτάνι (65’ Ιάκομπ).

Στον πάγκο: Βελλίδης, Λαζαρίδης, Κατίδης, Παπαστεριανός.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μοδέστο, Ιμπαγάσα (62’ Μακούν), Μόνχε (79’ Μαρκάνο), Μιραλάς (90+3’ Φέισα), Τζεμπούρ.

Στον πάγκο: Κοστάντσο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Πάντελιτς.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»



Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x