Stoiximan Super League

Vamos AEK…

Με δύο τζούρες… ισπανικής αισιοδοξίας ποτίστηκε η προσπάθεια της ΑΕΚ να παρουσιαστεί (όσο το δυνατόν) μεταμορφωμένη μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ενώ, λοιπόν, ο Κάλα (σε αντίθεση με τον Καφέ) επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις και στα πλάνα του Νίκου Κωστένογλου, η καλή εμφάνιση του Χοσέ Κάρλος με τον Παναθηναϊκό φαίνεται να του δίνει αναβαθμισμένη θέση σ’ αυτά.

Με δύο τζούρες… ισπανικής αισιοδοξίας ποτίστηκε η προσπάθεια της ΑΕΚ να παρουσιαστεί (όσο το δυνατόν) μεταμορφωμένη μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ενώ, λοιπόν, ο Κάλα (σε αντίθεση με τον Καφέ) επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις και στα πλάνα του Νίκου Κωστένογλου, η καλή εμφάνιση του Χοσέ Κάρλος με τον Παναθηναϊκό φαίνεται να του δίνει αναβαθμισμένη θέση σ’ αυτά.

Η διάθεση του Νίκου Κωστένογλου να εκμεταλλευτεί τη διακοπή προκειμένου να δουλέψει στις αδυναμίες της ομάδας φάνηκε (μετά τη διπλή προπόνηση της Τετάρτης) και την Πέμπτη στα Σπάτα. Με έμφαση ξεχωριστά, λοιπόν σε αμυντική κι επιθετική λειτουργία, αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας, ο Κωστένογλου συνέχισε την προσπάθεια να παρουσιάσει μια πραγματικά βελτιωμένη ΑΕΚ.

Μια ομάδα που θα εκμεταλλευτεί το βατό πρόγραμμά της από ‘δω και πέρα και θα καταφέρει να κερδίσει πόντους που θα την κρατήσουν κοντά στην κορυφή -αλλά και ψυχολογία ότι μπορεί να κρατηθεί εκεί.

Στην προσπάθεια αυτή ο τεχνικός της ΑΕΚ θα έχει… παρατεταμένες απουσίες (όπως του Λαγού που θα επανέλθει τον Δεκέμβρη και φυσικά του Γκούντγιονσεν) και προσωρινές απουσίες (όπως των διεθνών, του Καφέ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους την Πέμπτη και τους Αργυρίου που απουσίασε λόγω ενός προσωπικού προβλήματος). Θα έχει κανονικά στη διάθεσή του, ωστόσο, τον Κάλα, που επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς (δεν είχε προπονηθεί την Τετάρτη) και έναν βελτιωμένο -όπως ελπίζει- Χοσέ Κάρλος.

Αυτόν που παρουσιάστηκε στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό (βγάζοντας και την ασίστ στο γκολ του Λεονάρντο) και όχι αυτόν που άφηνε τις όποιες ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες μέχρι σήμερα. Με την ελπίδα, λοιπόν, ότι θα διατηρήσει τον πρώτο… εαυτό του, ο Κωστένογλου έδειξε ένα πρώτο δείγμα εμπιστοσύνης στον Ισπανό, βάζοντάς τον με τους βασικούς (ως επιτελικό στο 4-2-3-1) στο δίτερμα που έκανε την Πέμπτη.

Κάτι που δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι (το ματς με τον Αστέρα είναι σε δέκα μέρες), αλλά κάνει πιθανή την επιστροφή του Ισπανού στην ενδεκάδα -και στην προσπάθεια ν’ αποδείξει ότι δικαιολογημένα έγινε «φασαρία» το καλοκαίρι γύρω απ’ το όνομά του.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x