Stoiximan Super League

«Να μην έχει πάρε-δώσε με κανέναν»!

Να μείνει μακριά από τα όσα θα ακουστούν για την επιλογή του και να… κόψει κάθε κουβέντα γύρω από το πώς θα «παίξει», κάλεσε τον διαιτητή του ντέρμπι, Θανάση Γιάχο, ο Περικλής Βασιλάκης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή Insiders, ο παλιός διεθνής διαιτητής, ήταν σαφής: «Να μην έχει πάρε δώσε με κανέναν ώστε να αποφύγει το ‘παίξει έτσι, παίξε αλλιώς’ και να παραμείνει ήρεμος», η συμβουλή του.

Να μείνει μακριά από τα όσα θα ακουστούν για την επιλογή του και να… κόψει κάθε κουβέντα γύρω από το πώς θα «παίξει», κάλεσε τον διαιτητή του ντέρμπι, Θανάση Γιάχο, ο Περικλής Βασιλάκης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή Insiders, ο παλιός διεθνής διαιτητής, ήταν σαφής: «Να μην έχει πάρε δώσε με κανέναν ώστε να αποφύγει το ‘παίξει έτσι, παίξε αλλιώς’ και να παραμείνει ήρεμος», η συμβουλή του.

Τα λεγόμενα του κ. Βασιλάκη στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για τον ορισμό του Θανάση Γιάχου να είναι ο «άρχοντας» του ντέρμπι: «Παρακολουθώ από την προηγούμενη εβδομάδα τον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο, αλλά και τον κόσμο να ασχολείται ποιος θα είναι ο διαιτητής στο ντέρμπι. Έγινε μεγάλη κουβέντα και ψάξιμο που πιστεύω δεν χρειαζόταν σε τέτοιο βαθμό.

Για τα κριτήρια επιλογής: «Οι διαιτητές που θα είναι στον πίνακα να αξίζουν να βρίσκονται στον πίνακα και δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν. Επίσης αυτούς που επιλέγουν να είναι στην καλύτερη φόρμα και από την τοπ κατηγορία. Ο συγκεκριμένος έχει τα προσόντα. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο μπορεί αυτός ο διαιτητής να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με όχι μεγάλη εμπειρία σε παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας και ειδικά σε ντέρμπι. Εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Αν θυμηθούμε ένα περσινό παιχνίδι στην Κρήτη (Εργοτέλης-ΟΣΦΠ) που είχε πάρα πολύ νερό και κακώς ξεκίνησε αυτό το παιχνίδι, αφού είχε βροχή και το γήπεδο ήταν λίμνη. Πιέστηκε να μην συνεχίσει το παιχνίδι. Δεν γίνεται ένας ποδοσφαιριστής να παίζει σε μία λιμνοθάλασσα».

Για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ματς: «Πρέπει να κάνει αυτό που λέει ο κανονισμός και αυτό που εκτιμά. Θα πρέπει να ηρεμήσει να μην ασχοληθεί με τον θόρυβο που έγινε. Ούτε με τον θόρυβο που σίγουρα θα ακολουθήσει. Να σκεφτεί μόνο το παιχνίδι, την δική του καριέρα και την δική του προσωπικότητα, να σφυρίξει αυτά που βλέπει. Δύσκολο βέβαια. Πολύ δύσκολο είναι να διαχειριστεί το παιχνίδι, όχι σαν ένα απλό παιχνίδι τοπικό, είναι ένα ντέρμπι! Όχι σαν τον Κωνσταντινέα στο ΑΕΚ-ΟΣΦΠ με τις κάρτες. Ναι μεν αν γίνει βάναυσο και πολύ επικίνδυνο το παιχνίδι θα βγάλεις την κάρτα, κίτρινη ή κόκκινη. Αλλά μην αρχίζεις από το πρώτο λεπτό με κάρτες, φορτώνεις τους παίκτες, μετά υπάρχει το άγχος αν πρέπει να βγάλεις δεύτερη κίτρινη. Δεν θα βγάλεις, θα ‘καταπιείς’ κάποια κάρτα και θα σε πάρει ανάποδα. Άρα λοιπόν θα πρέπει να προσέξει στον πειθαρχικό κώδικα. Πρέπει να προσέξει με τους βοηθούς του, να έχει συνεργασία και θα πρέπει το μυαλό του να είναι 1000% μέσα στο γήπεδο και όχι κάπου αλλού. Θα πρέπει να είναι ήρεμος, να μην ασχολείται, να μην έχει άλλα προβλήματα είναι σημαντικό και αυτό εκτός παιχνιδιού».

Για το τι πρέπει να αποφύγει: «Να μην έχει πάρε δώσε με κανέναν, είτε τηλεφωνικό, είτε απευθείας. Προς Θεού δεν εννοώ κάτι, απλά να μην έχει το ‘παίξε έτσι, παίξε αλλιώς’. Από κανέναν. Να πει ‘κοίταξε, δεν θέλω κουβέντα. Φύγε, άσε με στην ηρεμία μου’. Και θα έλεγα να ακολουθεί το πρόγραμμα μιας καθημερινής ας το πούμε ενασχόλησης. Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχική ηρεμία».

Για την επίδραση του σκανδάλου με τους «στημένους» αγώνες: «Γι’ αυτό είχαμε καλές διαιτησίες τις πρώτες αγωνιστικές, εάν εξαιρέσουμε κάποιες περιπτώσεις που δυστυχώς υπήρξαν κάποιες κραυγαλέες λαθεμένες περιπτώσεις. Θα μείνω στο ότι υπάρχει διαιτητική ανεπάρκεια, αν μου επιτρέπεται ο όρος. Και υπάρχει από πολλούς διαιτητές ότι τα ξέρουν όλα και ‘εντάξει μωρέ δεν τρέχει τίποτα’. Επίσης κάποιοι θεωρούν ότι έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και δεν έχουν κανένα πρόβλημα...»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x